Importate Real Estate

Cluj-Napoca poate sa fie orasul ideal intre Bucuresti si Budapesta

Reprezentați ai administrației locale din Cluj-Napoca, arhitecți și speakeri de renume din țară și din străinătate au dezbătut în această joi modalitățile de dezvoltare a orașelor în cadrul celei de-a IV-a ediții a evenimentului Architecture Conference&Expo sub tematica Renewing cities: Climatul urban pentru noile generații unde au participat peste 300 arhitecți și specialiști din domeniile conexe.

 

Rolul arhitecturii în societate a fost unul dintre subiectele cele mai dezbătute în cadrul evenimentului, iar dezvoltarea urbană a fost prezentantă din perspectiva speakerilor de renume la nivel național și internațional. Eveline Petcu, speaker în cadrul Architecture și Project Manager Gehl Architects a declarat că „Atunci când vorbim despre securitate prin design, întrebarea este: Pentru cine proiectăm noi? Trebuie să lucrăm concentrați asupra incluziunii sociale. Doar arhitectura bună nu va soluționa problemele de securitate. Problemele sociale pot fi rezolvate prin proiectare, restabilind conexiuni prin spații de regândire”. Irena Bauman a susținut prezentarea Arhitecți în tranziție, în cadrul căreia a subliniat faptul că arhitecții sunt vulnerabili, activitatea lor bazându-se pe încredere atunci când inovează: „Așadar, atunci când creați sisteme și nu doar clădiri, proiecte care să reflecte nevoile oamenilor și nu doar industria de bază a obiectelor, vă confruntați cu cele mai mari provocări”.

 

În cadrul panelului de debate Arhitectura și orașele, Jan Kattein (Director Jan Kattein Architects) a prezentat rolul arhitecturii în cadrul prezentării „Oameni, politică și arhitectură”: „Desigur că este vorba despre design, dar mai mult decât atât, arhitectura înseamnă a fi activist. Trebuie să fii pe străzi, în afara biroului, să oferi și să accepți critici constructive”. Dezvoltarea spațiului urban și mobilitatea cetățenilor reprezintă o provocare pentru arhitecți. „Soluții inovatoare care să aducă plus valoare mobilității urbane sunt. Este nevoie de susținere pentru implementare, la nivel de înțelegere a conceptului.”, a declarat Iulian Pădurariu, CEO Pony Car Sharing.

 

Tematica Natura și viitorul arhitecturii, a fost dezbătută de speakerii Emilian Grigore (Technical Manager Rockwool) și Melissa Sterry (Fondator Bionic City) care a vorbit despre viitorul bioarhitecturii, biologia drept model, metaforă și mediu în arhitectură. David Cash (Președinte BDP), Ștefan Simion (Administrator Alukonigstahl), Daniel Popa (Country Manager Reynaers), Benedek Joszef (Prof. UBB Cluj-Napoca), Octavian Fanea (Sales Manager Aluterm Group) sau Adina Moldan (Atelier Moldan) au susținut prezentări despre dezvoltarea orașelor, transportul urban, clădirile verzi sau siguranța prin arhitectură.

 

Pietro Elisei (Fondator& UrbaSofia), Călin Hințea (Decan Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării) și Ovidiu Cîmpean (Director Primăria Cluj-Napoca) au prezentat în cadrul evenimentului Clujul ideal, cum ar trebui să acționeze fiecare membru implicat în dezvoltarea orașului și care este rolul administrației publice locale în acest sens. „Cluj-Napoca poate să fie orașul ideal între București și Budapesta. Beneficiază de un atuu cultural considerabil și se află la granița dintre cultură și inovare”, a afirmat Pietro Elisei.

 

„Gala Premiilor” Architecture Conference&Expo 2016

 

Proiectele înscrise de arhitecți, birouri și organizații de arhitectură în cadrul Competiției de proiecte Architecture Conference&Expo 2016 au fost premiate în cadrul Galei Premiilor Architecture Conference&Expo. În urma analizei efectuate de juriul format din Charles Phu (Office for Architectural Culture UK), David Cash (BDP Chairman), Melissa Sterry (Fondator Bionic City UK), Irena Bauman (Founding Director Bauman Lyons Architects UK) și Șerban Sturdza (Director PRIDID România) au fost selectați câștigătorii pentru cele 4 categorii incluse în Competiția de proiecte.

 

Premiul I pentru secțiunea „Proiecte pentru comunitate” a fost câștigat de către arhitectul Mihai Mateiu, care a realizat proiectul Someș Delivery. Mențiunea pentru această categorie a fost primită de către arhitectul Adrian Pop, cu proiectul Cerc Boldești Scăeni. Premiul I pentru secțiunea „Restaurare, conversie și regenerare urbană” a fost primit de către arhitect Octavia Floria Popea pentru proiectul Animal farm, iar mențiunea la această categorie a fost direcționată către Diana Imecs, pentru Restaurarea bisericii reformate din Sic.

„Cel mai îndepărtat proiect de țară realizat de un arhitect român” a fost oferit arhitectului Sami Rintala, pentru proiectul Nordic Shelter, iar la categoria „Competiția studenților – sponsorizat de Alukonistahl”, premiul a fost oferit arhitectului Bogdan Demetrescu și echipei de designeri formată din Oana Grecea, Ioana Horeja, Alma Preda, Radu Dorga, Andrei Lazăr, Adrian Mihai, Ovidiu Mihuțescu, pentru proiectul Urban Green Artery. Mențiunea a fost câștigată de către Ileana Roxana Dan, cu proiectul Loc. Școala de privit acasă.

 

Architecture Conference&Expo s-a aflat, anul acesta, la cea de-a IV-a ediție, reunind în fiecare an peste 300 arhitecți și specialiști din domeniile conexe, cu scopul de a dezbate noutățile din domeniu. Conferința este organizată de Libero Events, agenția de evenimente B2B si B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar și târguri: Touristica.

Related posts

Ajutoarele de stat pentru afacerile mici in anul 2016

Transilvania Business

Oasis Retail Development se asociează cu grupul austriac Supernova și demarează proiectul Prima Shopping Center Sibiu

redactia

Transilvania Construcţii vrea să plătească dividende de 1,5 mil.lei pentru T3

redactia

Romgaz inaugurează o nouă investiție

Importurile, tema principală pe agenda Meat & Milk 2016

NRCC KNOWLEDGE CENTER EMPLOYEE ENGAGEMENT & WORKPLACE

Transilvania Business

Ariston a lansat noua gamă de boilere electrice Lydos

Ligia Voro

E-INFRA își dezvoltă echipa de management

Ligia Voro

Galleria Mall Arad, planuri de relansare

Stefana Muresan

Orășelul “american” al Transilvaniei. Noul Silicon Valley de Cluj

Nora Dumitrescu

ATENOR report: first quarter 2017

Ionut Oprea

Grand Park Sud își face showroom pe șantier

Nora Dumitrescu

New floor plan – The Big 5 Dubai

Transilvania Business

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Ligia Voro

FOTO: Noutăţi despre proiectul Maurer Residence Târgu Mureş!

Ligia Voro

AMAALA AND OCEANOSCIENTIFIC STEER ENVIRONMENTAL RESEARCH SAILING EXPEDITION

Ionut Oprea

Platforma feroviară Remarul, complex rezidențial

Nora Dumitrescu

WTM London 2016: 10 Reasons To Attend

Transilvania Business

Grupul TeraPlast estimează creșteri de 15% la cifra de afaceri și de 32% la profitabilitate

Papuc Irina

Nordis: primele blocuri construite special pentru închiriere în zona Aviației

Ionut Oprea

S IMMO AG purchases two Class-A office buildings in Bucharest

Ionut Oprea

Ian Worboys – “Industry Professional of the Year”

Tetarom aruncă pe piață spații de business de 70 milioane lei

Nora Dumitrescu

Vertiv anunţă inaugurarea noilor birouri din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Leave a Comment