Importate Real Estate Ultimele stiri

RIFF editia 2016

Birouri de arhitectură care setează standardele la nivel mondial, la RIFF București ediția 2016. Expo-Conferința Internațională de Arhitectură RIFF (Roofs, Insulations, Façades, Floors) – Acoperișuri, Sisteme de izolație, Fațade și Pardoseli, unul dintre cele mai importante forumuri de arhitectură din Europa de Est, se desfășoară la București în perioada 31 octombrie-1 noiembrie.

Proiecte autentice, funcționale, inspirate din cultura locală, tehnologii revoluționare și materiale inovatoare, soluții pentru execuția de fațade și acoperișuri, sunt prezentate de arhitecți premiați din Australia, Belgia, Bulgaria, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda,  Polonia, Spania și România. În cadrul sesiunilor tematice ale conferinței speakerii vorbesc despre prezent și viitor în domeniul fațadelor și acoperișurilor, despre capacitatea de a îmbrățișa tradiții locale și de a fuziona idei și concepte noi pentru a crea proiecte inovative. Conferința este prezidată de arh. Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, în calitate de Chairman.

Birouri de arhitectură și arhitecți din elita mondială, la RIFF București ediția 2016

Maurizio Meossi, asociat senior Zaha Hadid Architects, prezintă conceptul arhitectural care a stat la baza construirii complexului rezidențial „Citylife” din Milano. Clădiri emblematice precum stadionul UEFA Euro 2020 „San Mames” din Bilbao realizat de IDOM, primul stadion de fotbal din Europa certificat LEED și cea mai bună clădire din lume destinată sportului în 2015, la World Architecture Festival, se regăsesc în programul RIFF București ediția 2016. Clădirea „Tornhuset” construită în Malmö de Kim Utzon, fiul celebrului arhitect danez Jørn Utzon (câștigător al premiului Pritzker, proiectant al clădirii Operei din Sydney – n.r.), împreună cu Gerard Reinmuth, fondator al biroului Terroir din Australia, inspiră de asemenea publicul conferinței RIFF ediția 2016.

Proiectul „King Fahad National Library” din Riad, onorat cu 10 premii internaționale de arhitectură în 2015 printre care German Steel Engineering și Architizer A+ Award – Architecture + Material, finalist WAN Facade Award în 2014, va fi prezentat în detaliu de dipl.ing. Thomas Lücking, Managing Director Gerber Architekten, birou de arhitectură de top din Germania.
Proiectul “Campus Besos-UPC BcnTech”, medaliat cu aur în 2015 de IOC/IAKS- International Association for Sports and Leisure Facilities și finalist 2016 la World Architecture Festival – categoria Învățământ superior și Cercetare, va fi adus în atenția arhitecților români de reprezentantul cunoscutului birou de arhitectură Batlle I Roig din Spania.
Participarea arhitectului polonez Tomasz Konior, fondator al Konior Studio, autor al clădirii NOSPR – Orchestra Simfonică Națională Radio din Katowice, una dintre cele mai bune săli de concerte din lume, este susținută de Institutul Polonez din București, în calitate de Partener Instituțional.

Explorări ale materialelor și tehnicilor utilizate în construcție și reinterpretarea valorilor locale tradiționale, cu arhitecți din noua generație

Alături de arhitecți consacrați participă la RIFF București arhitecți din noua generație, care s-au remarcat în ultimii ani. Arh. Habibeh Madjdabadi susține o prezentare despre fațade în arhitectura iraniană. Prelegerea sa intitulată „Poetica umbrei și a luminii” este concentrată asupra casei „40 Knots” prezentă în finala competiției Aga Khan ediția 2016. Clădirea se remarcă prin utilizarea unor tehnologii care scad costurile și prin reinterpretarea tradiționalei fațade de cărămidă. Arhitectul italian Giuseppe Farris, Manager al biroului de arhitectură Studio Farris din Belgia, va vorbi despre clădirea rezidențială „Park Tower” care a primit în 2015 premiul Architizer A+ Award. Biroul Orange Architects din Olanda va fi reprezentat la conferința RIFF de arh. Elena Staskute, cu proiectul „The Cube” din Beirut, distins în acest an cu premiul „Best Tall Building Middle East & Africa” acordat de CTBUH – Consiliul Clădirilor Înalte şi al Habitatului Urban.
Arhitectul polonez Robert Konieczny vine în premieră la București, fiind invitat de onoare la Gala Romanian Building Awards (RBA). Pe 1 noiembrie prezintă în conferința RIFF Centrul pentru Dialog “Przełomy” ce aparține Muzeului Național din Szczecin, câștigător în competiția European Prize for Urban Public Space (Premiul European pentru Spațiul Public Urban) ediția 2016. Biroul său, KMW Promes, a fost inclus de revista “Wallpaper în topul cele mai interesante 101 studiouri de arhitectură din lume. Deține și premiul acordat de Ministrul Culturii din Polonia pentru realizări deosebite în domeniul arhitecturii, fiind al doilea arhitect care obține o astfel de recunoaștere. În 2012 a devenit expert independent pentru Fundația Mies van der Rohe, fiind de-a lungul anilor nominalizat de 8 ori la Premiul European al Fundației Mies van der Rohe.

Conferința RIFF București face parte din seria conferințelor internaționale de arhitectură organizate de asociația culturală ProEvent și ABplus Events, alături de conferințele INGLASS, LAUD, GIS și CONTRACTOR realizate în România, Ungaria și Polonia, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Camera Arhitecților din Polonia (IARP) si Camera Arhitecților din Ungaria (MEK). Detalii pe www.share-architects.com

Înscrierea proiectelor la ROMANIAN BUILDING AWARDS (RBA) – Premiile Naționale pentru Spațiul Public Construit se realizează până pe 15 octombrie, proiectele câștigătoare fiind anunțate de juriul internațional pe 31 octombrie, în prima zi a conferinței RIFF. Sunt eligibile proiecte cu potențial de a deveni parte din patrimoniul național, ce evidențiază trio-ul creativ arhitect, constructor, beneficiar, pentru creșterea calității spațiului construit în România. Detalii pe rba.spatiulconstruit.ro

Detalii pe bucharest.ieriff.eu și share-architects.com

Related posts

Opening of the T2 satellite

Transilvania Business

Universitarii de la Cluj se implică în agricultura inteligentă

Nora Dumitrescu

Economistul Ionel Blănculescu pune bazele unui parteneriat pentru atragerea investitorilor în Transilvania

Stefana Muresan

Produsele de Cluj vor fi livrate în toată România

Nora Dumitrescu

Protestul suceveanului Ștefan Mandachi s-a viralizat în birourile Transporturilor

Ligia Voro

Piata spatiilor comerciale din Bucuresti creste cu 100.000 mp

Transilvania Business

Partenerul Enel, Icon Business Advisor, a deschis primul punct de vânzare în Tîrgu-Mureș

redactia

Operatorul național Transgaz va gestiona gazoductul Maramureș – Moldova

Nora Dumitrescu

Aproape 21 miliarde de euro pentru agricultură, cum îi cheltuim

Ligia Voro

Hungary at MIPIM 2018, projects and investments

Ionut Oprea

Oradea va construi apartamente pentru angajații companiilor din Parcul Industrial

Traian Dan

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

BearingPoint România sărbătorește 10 ani de existenţă şi anunţă planuri mari de creştere

Ionut Oprea

BCR a lansat Școala de Business, un program de educație pentru antreprenori

Traian Dan

Oradea, ZMO și Biharia s-au asociat pentru realizarea „Centurii Bihariei”

Traian Dan

Alba Iulia: 9 milioane de lei pentru 122 de platforme subterane de deșeuri

Papuc Irina

Urgent Cargus testează o soluție care permite curierilor să livreze coletele fără a interacționa cu destinatarul

Ion Surdu

Morminte, descoperite în cadrul lucrărilor de amenajare a Parcului Central din Timișoara

Stefana Muresan

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

CBRE România Flash Call: Impactul COVID-19 pe piața imobiliară se va resimți în al doilea trimestru. Măsurile de siguranță și tehnologia sunt pe agenda tuturor

Papuc Irina

La 100 de ani de la înfiinţarea universităţii româneşti din Cluj, UBB țintește recunoaștere internațională după modelul Harvard

redactia

Romgaz atenţionează Ambasada Spaniei în legătură cu situaţia Centralei Iernut

Ionel Albu

Farmacist de 27 de ani din Alba Iulia face concurenţă marilor companii

Stefana Muresan

Finanțări de 200.000 de euro pentru microintreprinderi

Transilvania Business

Leave a Comment