București Energie Sibiu

Romgaz a semnat contractul pentru o nouă centrală termoelectrică la Iernut

Societatea Națională de Gaze Naturale (SNGN) ROMGAZ SA, cel mai mare producător de gaze naturale din România, a raportat, în 1 noiembrie, Bursei de Valori București (BVB) încheierea contractului de achiziție publică pentru construcția unei centrale termoelectrice noi, la Iernut. Câștigătoarea licitației deschise pentru execuția proiectului la cheie este asocierea formată din Duro Felguero S.A. şi S.C. Romelectro S.A. București.
 
Una dintre direcţiile strategice ale SNGN ROMGAZ SA, care se regăsește și în “Strategia de dezvoltare pentru perioada 2015-2025”, asumată de conducerea companiei în acest an, este consolidarea poziţiei pe pieţele de furnizare a energiei. Astfel, “în domeniul de producere a energiei electrice, realizarea acestui proiect de investiţii are ca scop eficientizarea activităţii prin: creşterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, încadrarea în cerinţele de mediu (emisii NOx , CO2) şi mărirea siguranţei de exploatare. Finanţarea proiectului se realizează din surse proprii şi surse din fonduri PNI (Planul Naţional de Investiţii), conform HG 1096/2013 actualizată”, se arată în documentul semnat de către directorul general al SNGN ROMGAZ SA, Virgil Marius Metea, și remis în 1 noiembrie BVB.
Contractul de lucrări nr.13384/31.10.2016 a fost încheiat prin achiziție publică, prin aplicarea procedurii de licitaţie deschisă, având ca obiect executarea proiectului la cheie (respectiv proiectare, livrare echipamente, execuţie lucrări şi punere în funcţiune) ˮDezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ. Potrivit raportului comunicat în vară Bursei de Valori București centrala termoelectrică nouă de la Iernut va avea o putere instalată cuprinsă între 380-430 MW.
Potrivit contractului, lucrările vor fi finalizate în 36 luni de la data intrării în vigoare a contractului. Acesta va intra în vigoare în 5 zile lucrătoare de la data aprobării dosarului de finanţare din fondurile PNI (Planul Naţional de Investiţii), conform HG 1096/2013 actualizată. Valoarea estimată a contractului este de 268.836.329,82 euro, fără TVA.
Contractul mai prevede termenele și modalitățile de plată. Astfel, proiectul tehnic va fi plătit în 30 de zile de la avizarea de către ROMGAZ, echipamentele în 30 de zile de la recepţia la locul de montaj, iar lucrările executate în 30 de zile de la confirmarea situaţiei de lucrări de către ROMGAZ. Garanția de bună execuție reprezintă 10 % din valoarea contractului. Pentru neexecutarea obligațiilor, executantul va achita 0,1%/zi din valoarea obligaţiilor neexecutate, în timp ce ROMGAZ va plăti 0,1%/zi din plata neefectuată.
Evenimentul a fost raportat deoarece valoarea contractului depăşeşte 10 % din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2015 realizată de ROMGAZ.
SNGN Romgaz a înregistrat în primul semestru al acestui an o creștere de 58 % la capitolul venituri din energie electrică, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce producția de energie a crescut cu 31 % raportat la semestrul I din 2015.
Romgaz a preluat în 2013 Centrala Termoelectrică de la Iernut în contul datoriilor pe care Elcen le avea față de producătorul de gaze naturale.
Romgaz, al cărei acționar principal este statul român cu o participație de 70 %, este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE).
Ligia VORO

Related posts

Relansarea exporturilor, prioritate pentru diplomația comercială românească

Ligia Voro

Prague Property Summit 2017

Ionut Oprea

VIDEO Compania Lanco a donat o cabină de dezinfecție performantă Spitalului Județean Sibiu

Ion Surdu

B | Joyful Teaching, un proiect de succes

S-a lansat TechTalent Growth – cursuri gratuite de IT pentru IMM-uri

Traian Dan

1.000 apartamente premium pentru Bucuresti

Ionut Oprea

Nouă loturi de autostradă, însumând 100 km, se vor recepţiona în acest an

Stefana Muresan

B | P3 anunta 300.000 m2 de spatii construite in Romania

Hidroelectrica vrea să devină jucător în industria turistică

Stefana Muresan

Vorbim despre viitorul din câmpul muncii la Tomorrow@Work

Stefana Muresan

10 oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești

Ligia Voro

Sibiul cumpără cinci minibuze electrice pentru centrul istoric. Investiție de aproape 10 milioane lei

Ion Surdu

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

Ce trebuie să știți despre obținerea Certificatului de Situație de Urgență

Ligia Voro

Investițiile în educație – cheia pentru avansarea egalității de gen în agricultură

Ligia Voro

Prețul gazelor românești cu 33% mai mare decât cel din import

Ligia Voro

Polonezii de la Serinus Energy vor să înceapă exploatarea gazelor în Satu Mare

Stefana Muresan

Palatul Universul din Bucureşti a fost scos la vânzare

Papuc Irina

Goldring a asistat Artprint, a V-a companie care face pasul pe piața de capital în 2020

Ligia Voro

Cei mai importanți jucători din industria agriculturii și-au dat întâlnire la cea de-a VII-a ediție a „Romanian Food & Agribusiness Conference”

Papuc Irina

Nou director general la ROMSILVA, începând de azi

Ligia Voro

Două spitale din Transilvania sponsorizate de Hidroelectrica. Compania va finanța un total de 7

Ligia Voro

Gaziantep İstasyon Urban Regeneration Project at MIPIM 2018

Ionut Oprea

FOTO Trei propuneri pentru Varianta Ocolitoare Sud Sibiu, în dezbatere

Papuc Irina

Leave a Comment