Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GIC a finalizat acordul de achizitie a P3

GIC a finalizat acordul de achiziție a P3, în valoare de 2,4 miliarde de euro – una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața imobiliară din 2016
GIC, fondul suveran al statului Singapore, a finalizat procesul de achiziție de la TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge a P3, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori și administratori de active logistice la nivel pan-european. Acordul, care evaluează compania la 2,4 miliarde de euro, a fost anunțat pentru prima dată în luna noiembrie 2016, dar perfectarea sa a fost făcută după ce a primit toate aprobările organismelor de reglementare europene. Este una dintre cele mai mari tranzacții efectuate în 2016 pe piața imobiliară europeană.
Cu sprijinul noului său acționar și a pachetului de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro, contractat în octombrie 2016, P3 este gata să pună în aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltării pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane m2 de spaţii logistice, dar și achiziția de noi terenuri în cele nouă țări europene în care este deja prezent, precum și intrarea pe piețele imobiliare din alte țări.
„În ultimii ani ne-am extins semnificativ în afara piețelor noastre principale, pentru a deveni unul dintre cei mai mari și complet integrați dezvoltatori și investitori pe piața de spații logistice. Suntem cu toții foarte încântați acum să fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investiții și ne dorim să trecem cât mai repede la următoarea fază a strategiei noastre de creștere”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.
„Strategia de investiție pe termen lung a GIC este similară viziunii noastre. Fondul a confirmat deja sprijinul pentru strategia P3 ca specialist în proprietăți logistice cu un puternic accent pe serviciile oferite clienților, ca proprietar pe termen lung de spații logistice și care nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său, și ca dezvoltator al unor active de înaltă calitate care respectă criteriile de protecție a mediului”, a adăugat Ian Worboys.
P3 este proprietar, dezvoltator și manager specializat în proprietăți logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări, și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice.
P3 este un investitor pe termen lung, care achiziționează și dezvoltă proprietăți la cele mai înalte standarde de calitate, pe care le adăugă portfoliului său în continuă dezvoltare. P3 nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său.
În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015 si care cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
P3 este deținut de GIC, fondul suveran al statului Singapore.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Radu Roatiș (ANSVSA): România are un statut de invidiat în zonă

Articolul următor

Turismul românesc caută personal calificat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share