București Real Estate Ultimele stiri

GIC a finalizat acordul de achizitie a P3

GIC a finalizat acordul de achiziție a P3, în valoare de 2,4 miliarde de euro – una dintre cele mai mari tranzacții de pe piața imobiliară din 2016
GIC, fondul suveran al statului Singapore, a finalizat procesul de achiziție de la TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge a P3, unul dintre cei mai mari proprietari, dezvoltatori și administratori de active logistice la nivel pan-european. Acordul, care evaluează compania la 2,4 miliarde de euro, a fost anunțat pentru prima dată în luna noiembrie 2016, dar perfectarea sa a fost făcută după ce a primit toate aprobările organismelor de reglementare europene. Este una dintre cele mai mari tranzacții efectuate în 2016 pe piața imobiliară europeană.
Cu sprijinul noului său acționar și a pachetului de refinanțare pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde de euro, contractat în octombrie 2016, P3 este gata să pună în aplicare noile planuri de expansiune care includ continuarea dezvoltării pe portofoliul de terenuri existent a peste 1,4 milioane m2 de spaţii logistice, dar și achiziția de noi terenuri în cele nouă țări europene în care este deja prezent, precum și intrarea pe piețele imobiliare din alte țări.
„În ultimii ani ne-am extins semnificativ în afara piețelor noastre principale, pentru a deveni unul dintre cei mai mari și complet integrați dezvoltatori și investitori pe piața de spații logistice. Suntem cu toții foarte încântați acum să fim parteneri cu unul dintre cele mai mari fonduri suverane de investiții și ne dorim să trecem cât mai repede la următoarea fază a strategiei noastre de creștere”, a declarat Ian Worboys, CEO al P3.
„Strategia de investiție pe termen lung a GIC este similară viziunii noastre. Fondul a confirmat deja sprijinul pentru strategia P3 ca specialist în proprietăți logistice cu un puternic accent pe serviciile oferite clienților, ca proprietar pe termen lung de spații logistice și care nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său, și ca dezvoltator al unor active de înaltă calitate care respectă criteriile de protecție a mediului”, a adăugat Ian Worboys.
P3 este proprietar, dezvoltator și manager specializat în proprietăți logistice. Baza de active a P3 la nivel european cuprinde 163 de depozite construite la cele mai înalte standarde, cu o vârstă medie de 8,4 ani, totalizând 3,3 milioane de metri pătrați în nouă țări, și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,4 milioane de metri pătrați de spaţii logistice.
P3 este un investitor pe termen lung, care achiziționează și dezvoltă proprietăți la cele mai înalte standarde de calitate, pe care le adăugă portfoliului său în continuă dezvoltare. P3 nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său.
În România, P3 deține cel mai mare parc logistic din țară, P3 Bucharest, achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015 si care cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătrați.
Misiunea P3 este să ofere chiriașilor săi o experiență de primă clasă prin proprietăți logistice de înaltă calitate poziționate în locații logistice cheie. P3 dezvoltă proiecte durabile și ecologice la cele mai înalte standarde internaționale.
P3 este deținut de GIC, fondul suveran al statului Singapore.

Related posts

Bas de Groot, primul somelier de lapte din lume: fermierii au nevoie de povești pentru a-și valorifica mai bine produsul

redactia

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Rețeaua Casa Rusu a început să își redeschidă magazinele

Nora Dumitrescu

Viorel Stegar, fermierul cu drag de animale din Bistra Mureșului

Stefana Muresan

”Mobilitatea viitorului”, eveniment marca CCIFER, despre impactul noilor modalități de transport

Stefana Muresan

Sălăjenii vor bea apă din lacul Tarnița

Nora Dumitrescu

Teraplast devine singurul proprietar al producătorului de ţevi Politub

Stefana Muresan

Managerii cred că activitatea în construcții și în comerț va crește în următoarele luni

Papuc Irina

Un manager școlit la Cluj a crescut afacerile Elit cu 50%

Nora Dumitrescu

În Oradea se va construi un spital ultramodern, cu 280 de locuri, cu fonduri europene

Traian Dan

Ansamblu rezidențial de 2 milioane de euro pentru tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Grupul de spitale și clinici Acibadem, unul dintre cele mai performante din Turcia și din lume, punct de lucru la Cluj

Stefana Muresan

Stațiunea Borșa va avea pârtie olimpică și telegondolă de 100 milioane lei

Nora Dumitrescu

Petroșaniul intră în șantier pe bani europeni

redactia

Producătorii de mobilă, reuniți în Clusterul Mobilier Transilvan, ”atacă” piața statelor din afara UE

Stefana Muresan

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant cu particule de aur

Stefana Muresan

Clujul face jocurile la bursă. Radu Hanga, ales pe patru ani

Nora Dumitrescu

Va începe reevaluarea studiului de fezabilitate pentru Tîrgu Mureş – Târgu Neamţ

redactia

Drumuri Bihor și Drumuri Orășenești Oradea, lucrări de întreținere rutieră de peste 19 milioane de euro

redactia

Clujul va trece la un transport public ecologic în opt ani

Nora Dumitrescu

Complexul sportiv la Pădurea Neagră prinde viață

Traian Dan

Noul val în automotive

Ligia Voro

The current circumstances confirmed that Rustler’s in-house specialists and know-how represent a powerful tool

Ionut Oprea

Teraplast şi-a majorat capitalul social cu 21 de milioane de lei

redactia

Leave a Comment