Bistrița-Năsăud Industrie

O nouă licitație la Parcul Industrial Bistrița

de A. B.
În perioada 15 iunie – 1 iulie 2016, Parcul Industrial Bistrița Sud organizează cea de-a treia licitație publică pentru concesionarea de teren, după ce în urma licitațiilor precedente opt companii au început procedurile pentru a-și așeza investițiile pe platforma de la Sărata. În paralel, conducerea parcului negociază direct și cu companii de renume internațional.
“Parcul industrial a trecut într-o etapă superioară a dezvoltării sale. Avem semnate contracte ferme cu investitori care se vor apuca imediat de construit spații de producție și depozitare. În plus, avem discuții avansate cu câțiva investitori cu capital străin. Din punct de vedere administrativ, după multe încercări și mult timp consumat (din cauza termenelor legale) am reușit să dezmembrăm terenul aflat în administrare și am acordat dreptul de superficie pentru viitorii rezidenți. A fost un proces foarte complicat, ne-am lovit de o birocrație demnă de alte epoci. A trebuit să trecem câteva noi hotărâri prin Adunarea reprezentanților asociatului unic (care ține loc de AGA), prin Consiliul Local, după care am depus aceste hotărâri la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară BN (OCPI). A durat aproape 6 luni și 3 respingeri până am reușit să dezmembrăm terenul și să acordăm drept de superficie pe parcele. Cinci din cele opt firme cu care avem semnate contracte doresc să obțină finanțare nerambursabilă din fonduri structurale 2014-2020 și de aceea aveau nevoie rapid de dreptul de superficie asupra terenului pe care se va face investiția. A fost o victorie la limită pentru noi, dar o victorie”, explică Iulius Dumitru, managerul Parcului Industrial Bistrița Sud.
Vizând o altă direcție de dezvoltare a parcului, Iulius Dumitru așteaptă lansarea liniei de finanțare pentru incubatoare de afaceri din cadrul POR 2014-2020 pentru a depune un proiect și a început demersurile pentru obținerea titlului de incubator de afaceri, conform Legii recent aprobate.
Cine sunt primii chiriași?
Cinci companii au concesionat în total aproape 19.000 mp de teren în Parcul Industrial Bistrița Sud, promițând investiții de peste 6 milioane de euro și 198 de locuri de muncă. Cel mai mare chiriaș, până în acest moment, este Wintercom – din domeniul injecțiilor de mase plastice, care a solicitat o parcelă de 6183 mp. Urmează compania Centana, care pe o suprafață de 4200 mp vrea să construiască o fabrică de procesare a laptelui și produselor lactate.
Cu parcele de 2800 mp s-au anunțat Roindra Cont (fabricare de structuri metalice), Datacor (fabricarea componentelor de comunicații) și Geto Dacia (fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic).
„Primele două licitații s-au dovedit un succes și la fel ne așteptăm și în cazul celei de-a treia. Parcul Industrial Bistrița Sud este văzut ca o oportunitate de business și cred că vom încheia anul 2016 cu toate parcelele concesionate. Din acest motiv, am pus deja pe tapet posibilitatea extinderii parcului”, spune Dumitru
Parcul Industrial Bistrița Sud – o investiție greenfield – se desfășoară pe o suprafață de 30 de hectare și este situat în extravilanul municipiul Bistrița, în localitatea componentă Sărata. Terenul este integral proprietatea municipiului Bistrița. Platforma industrială este destinată ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate și moderne, ale căror activități sunt preponderent de producție și servicii.

Related posts

Satu Mare: Alu Menziken investește în două hale noi la Medieşu Aurit

Stefana Muresan

A început construirea noii unități Techtex din Maramureș

Nora Dumitrescu

Germanii de la Ara și-au închis magazinele din Ardeal

Nora Dumitrescu

Schimburi comerciale franco-române, în creștere cu 4,4%, la 7,8 miliarde de euro

Stefana Muresan

IAR Ghimbav modernizează elicoptere Puma pentru misiuni ONU în Africa

Stefana Muresan

Managerii din Industrie, Construcții și Comerțul cu amănuntul sunt optimiști

Traian Dan

Noul senzor de profil 2D-/3D de la wenglor cu lumina UV

redactia

VPK Packaging Salonta, 10 years anniversary: “Operational excellence, great to work with and great to work for”

Ligia Voro

ODE HAS STARTED PRODUCING IN ITS ESKİŞEHİR FACTORY

Raluca Ursu

În judeţul Timiş se câştigă cel mai bine din zona de vest. Autorităţile anunţă un salariu mediu net a ajuns la 3129 de lei

Robert Bloancă

Primăria Zlatna scoate la licitație exploatarea aurului din halda de steril a fostei uzine Ampelum

redactia

”Starul” Daimler dă, din nou, lovitura din Vest: Cutii de viteză în opt trepte pentru Mercedes-Benz, produse în Sebeș

redactia

Ioan Nani, Director General: Antibiotice își extinde prezența internațională

Papuc Irina

MobilaDalin. Reduceri de preț la toate produsele și consiliere telefonică pentru comenzi de acasă

Ligia Voro

Hella România a ajuns la 3.700 de angajaţi. Fabrica de la Lugoj se extinde

Stefana Muresan

Tren de lux pus în circulație de Astra Vagoane Călători Arad, cu bilet la preț de CFR, pe relația Baia Mare – Timișoara. Valer Blidar investește 20 mil. euro

redactia

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Ligia Voro

Industria textilă la nivel mondial, o afacere de 154 de miliarde de euro în 2019. Cine sunt cei mai mari importatori și exportatori de haine din lume

Papuc Irina

Peste 40 de milioane de euro, investiţii atrase de ADLO în anul 2019

Traian Dan

Județul Brașov în top 3 după numărul de vânzări de imobile. Alba și Sălaj – cele mai puține

Ligia Voro

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

Peste 22 mil. euro pentru reabilitarea lacului Colibița și a râului Bistrița

Stefana Muresan

Brașov: Giganții de la Schaeffler, primul rulment etanș uriaș din lume

Stefana Muresan

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment