Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O nouă licitație la Parcul Industrial Bistrița

de A. B.
În perioada 15 iunie – 1 iulie 2016, Parcul Industrial Bistrița Sud organizează cea de-a treia licitație publică pentru concesionarea de teren, după ce în urma licitațiilor precedente opt companii au început procedurile pentru a-și așeza investițiile pe platforma de la Sărata. În paralel, conducerea parcului negociază direct și cu companii de renume internațional.
“Parcul industrial a trecut într-o etapă superioară a dezvoltării sale. Avem semnate contracte ferme cu investitori care se vor apuca imediat de construit spații de producție și depozitare. În plus, avem discuții avansate cu câțiva investitori cu capital străin. Din punct de vedere administrativ, după multe încercări și mult timp consumat (din cauza termenelor legale) am reușit să dezmembrăm terenul aflat în administrare și am acordat dreptul de superficie pentru viitorii rezidenți. A fost un proces foarte complicat, ne-am lovit de o birocrație demnă de alte epoci. A trebuit să trecem câteva noi hotărâri prin Adunarea reprezentanților asociatului unic (care ține loc de AGA), prin Consiliul Local, după care am depus aceste hotărâri la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară BN (OCPI). A durat aproape 6 luni și 3 respingeri până am reușit să dezmembrăm terenul și să acordăm drept de superficie pe parcele. Cinci din cele opt firme cu care avem semnate contracte doresc să obțină finanțare nerambursabilă din fonduri structurale 2014-2020 și de aceea aveau nevoie rapid de dreptul de superficie asupra terenului pe care se va face investiția. A fost o victorie la limită pentru noi, dar o victorie”, explică Iulius Dumitru, managerul Parcului Industrial Bistrița Sud.
Vizând o altă direcție de dezvoltare a parcului, Iulius Dumitru așteaptă lansarea liniei de finanțare pentru incubatoare de afaceri din cadrul POR 2014-2020 pentru a depune un proiect și a început demersurile pentru obținerea titlului de incubator de afaceri, conform Legii recent aprobate.
Cine sunt primii chiriași?
Cinci companii au concesionat în total aproape 19.000 mp de teren în Parcul Industrial Bistrița Sud, promițând investiții de peste 6 milioane de euro și 198 de locuri de muncă. Cel mai mare chiriaș, până în acest moment, este Wintercom – din domeniul injecțiilor de mase plastice, care a solicitat o parcelă de 6183 mp. Urmează compania Centana, care pe o suprafață de 4200 mp vrea să construiască o fabrică de procesare a laptelui și produselor lactate.
Cu parcele de 2800 mp s-au anunțat Roindra Cont (fabricare de structuri metalice), Datacor (fabricarea componentelor de comunicații) și Geto Dacia (fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic).
„Primele două licitații s-au dovedit un succes și la fel ne așteptăm și în cazul celei de-a treia. Parcul Industrial Bistrița Sud este văzut ca o oportunitate de business și cred că vom încheia anul 2016 cu toate parcelele concesionate. Din acest motiv, am pus deja pe tapet posibilitatea extinderii parcului”, spune Dumitru
Parcul Industrial Bistrița Sud – o investiție greenfield – se desfășoară pe o suprafață de 30 de hectare și este situat în extravilanul municipiul Bistrița, în localitatea componentă Sărata. Terenul este integral proprietatea municipiului Bistrița. Platforma industrială este destinată ramurilor industriale cu grad redus de poluare si cu tehnologii curate și moderne, ale căror activități sunt preponderent de producție și servicii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AAGES, perfecțiune în domeniul încălzirii prin inducție

Articolul următor

Dedeman, pe piața fondurilor de investiții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share