Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Brașov: Preh – afaceri de 148,5 milioane de euro

Producatorul german de componente auto Preh Romania, furnizor pentru Porsche, Daimler, Audi sau BMW, care are o fabrică la Ghimbav, a înheiat anul trecut cu un program de investiţii de 8,2 mil. euro care a pre¬supus dotarea cu echipamente a unei noi hale de producţie cu o suprafaţă de 13.000 mp. Investiţiile au constat în noi linii de asamblare, maşini de injecţie mase plastice, dar şi echipamente hardware şi software. Proiectul va continua anul acesta cu investiţii de 13 milioane de euro şi va fi complet finalizat în 2019, când compania estimează că va ajunge la 1.400 de angajaţi şi afaceri de peste 200 milioane de euro, potrivit bizbrasov.ro.
La fabrica Preh din Ghimbav (Braşov) sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.„Dispunem în prezent de 995 de angajaţi, iar capacitatea de producţie este de 10 milioane de piese anual“, a declarat Mihaela Forgaciu, director general al Preh România, la finele anului trecut pentru presa locală. Producătorul german de componente auto estima, la finele anului trecut, că va în¬che¬ia anul cu afaceri de 148,5 milioane de euro, mai mult cu 11% faţă de anul trecut.
Germanii dispun la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în 2016 o nouă unitate de 13.000 mp (care va fi complet ocupată din 2018 cu proiecte şi tehnologii noi), potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.
Noua unitate este destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), care vor creşte valoarea produsului finit, conform companiei.
Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.
Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi anul trecut, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare). La nivel global Preh concurează cu Marquard, Continental sau Brose.
Sursa foto- Facebook Preh

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kastamonu – investiție de 20 mil. euro în fabrica din Reghin

Articolul următor

Top birouri in tara 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share