Lideri si afaceri Mureș

Coralia a împlinit 20 de ani!

A consemnat Florin Marcel ȘANDOR
În 1996, sighișorenii Ovidiu Moldovan și Dan Perte au deschis firma Coralia. Un mic depozit en-gros a devenit ulterior un business serios, care, acum la 20 de ani distanță, are un cuvânt important de spus în economia Sighișoarei. Grupul Coralia cuprinde, în momentul de față, un lanț de magazine, o rețea mare de distribuție în domeniul alimentației publice, o fabrică și, din acest an, investiții în turism. Dan Perte, unul dintre cei doi asociați, ne-a oferit detalii despre o parte din activitățile Grupului Coralia.
Aveți astăzi un business de succes, care crește de la an la an. Cum a început totul?
Ca orice poveste frumoasă a început cu a fost odată ca niciodată și acest lucru s-a întâmplat acum 20 de ani. Atunci, doi prieteni din copilărie s-au asociat și au făcut o firmă, Coralia. Am început ca depozit en-gros, ulterior, acesta fiind transformat și în activitate de distribuție de produse alimentare și nealimentare.
Având în spate susținerea depozitului, în anii care au urmat, am considerat că ar fi oportun să deschidem și punct de vânzare en-detail. Inițial a fost un magazin alimentar mixt, apoi, treptat, am deschis și alte magazine. Acum sunt 7, dintre care șase în Sighișoara și unul în Albesști.
Care considerați că sunt principalele argumente pe care compania dumneavoastră le are față de concurență?
La modul general vorbind, cred că argumente ca seriozitatea, corectitudinea, promptitudinea și, nu în ultimul rând, profesionalismul pe care l-am arătat în relația cu partenerii, fie ei furnizori, clienți sau angajați. Sunt atribute esențiale care ne-au ajutat să rămânem în piață și să creștem în permanență. Așa că astăzi putem sărbatori 20 de ani de activitate. Tot la capitolul argumente, nu ar fi de neglijat faptul că de-a lungul timpului am reușit să ne înconjurăm de oameni valoroși, loiali și buni profesioniști, care stau alături de noi de la început.
Vorbind despre strategia magazinelor, cred că am reușit să oferim o gamă largă de produse de calitate. Nu în ultimul rând, am mers către clienții noștri cu oferte săptămânale, la prețuri foarte bune, apropiate sau, uneori, chiar mai bune decât cele practicate de marile supermarketuri.
Cine sunt principalii colaboratori pe partea de distribuție?
Cel mai vechi colaborator, de amploare, pe care îl avem este Perla Harghitei, alături de care suntem din anul 1997. De-a lungul timpului am fost solicitați pentru distribuție și de alte companii cu nume importante, cum ar fi Coca Cola, Băneasa, Arpis, Ulker și multe alte firme, care ne sunt foarte buni colaboratori.
Ce strategii de dezvoltare aveți? Ce asteptați de la următorii ani?
Principala preocupare a noastră este de a consolida și de a stabiliza ceea ce am dezvoltat până acum. Nu dorim să facem pași grăbiți, la întâmplare, pentru că vorbim de o concurență foarte mare în piață și orice pas greșit ne poate costa. Dorim să creștem numărul de clienți pe distribuție și, dacă sunt oportunități, și rețeaua de magazine.
Ca o concluzie, am putea spune că nimic nu este ușor, chiar dacă din exterior totul pare simplu și frumos. Orice activitate serioasă cere sacrificii, adică muncă și mult suflet.
poza 2
logo_coralia
SC Coralia Com SRL are două obiecte mari de activitate:
Distribuția de produse alimentare și nealimentare – cu două depozite teritoriale, însumând peste 4000 mp și o flotă de mașini foarte mare. Cu o zonă de acoperire totală a județului Mures și, parțial, a județelor din vecinătate, Coralia colaborează, pentru distribuția de produse alimentare și nealimentare cu 26 de furnizori importanți.
Vânzări retail prin rețeaua de magazine proprii – Coralia Supermarket – 7 magazine de tip supermarket în Sighișoara și Albești.

Related posts

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

[Enjoy Transylvania!] Reghin municipality, from a rich history to digital technology

Transilvania Business

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

Se reiau cursele TAROM pe ruta Tîrgu Mureș – București!

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking I: Violeta Oltean, director general MAVIPROD: “Nimic nu este mai frumos decât să ai o afacere proprie pe care să o vezi cum crește, din nimic, și ajunge acolo unde nici nu ai visat!”

Ligia Voro

Liniște și confort în oraș. AMA Residence Tîrgu Mureș

Ligia Voro

48 de ore în căutarea drumului de fier

redactia

Oradea: Cei mai mari contribuabili la buget pe 2016

Stefana Muresan

FOTO-VIDEO: Beer’s Point, automatizare de top în drumul spre extinderea internațională

Transilvania Business

Rafinament francez în ţinutele business de la Alisia Enco

PiatraOnline a lansat businessul în sistem de franciză; printre oraşele vizate: Cluj, Timişoara, Sibiu şi Brașov

redactia

Mai întâi a fost ideea, apoi – pasiunea: Berărie artizanală deschisă în pandemie în Avrig

Ion Surdu

FOTO: Tradiția ”Zilei Porumbului” inițiată de DAFCOCHIM şi Cereal Prod

Ligia Voro

„Tinerii în Arenă”, program de antreprenoriat gratuit pentru tineri

Traian Dan

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, creatorul grupului informatic SAP, interesat de Sibiu

Stefana Muresan

Dr. Daniel Metz, CEO-ul NTT DATA Romania: Ne dorim să continuăm a fi un exemplu pentru întreaga industrie IT&C

Nicolae Pop

Dezvoltarea pieței de imobiliare în prezent și viitor la ‘Real Estate & Construction Forum’

redactia

Conferința anuală DAFCOCHIM Agro: Summit Agro. Experiență și tehnologie japoneză  

Ligia Voro

IRUM – “U” Cluj, parteneriat pentru performanță

Ligia Voro

Societatea civilă de avocați Grecu și Asociații a primit premiul pentru proprietate intelectuală în cadrul Galei Premiilor The Times/Legal Innovation

redactia

CNAIR: 180 de kilometri de autostradă, dați în trafic până la sfârșitul anului

Stefana Muresan

CNAIR: Au fost depuse 19 oferte pentru proiectarea şi execuţia celor trei loturi ale secţiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Borş

Stefana Muresan

UBM Feed Ro­mâ­nia – fa­bri­că de nutreţuri com­­binate în Sânpaul; investiție de 15 milioa­ne de euro

Stefana Muresan

CNAIR – 12 oferte pentru realizarea lotului Târgu Mureș-Ungheni

Stefana Muresan

Leave a Comment