Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sprijin de 3.000 de euro pentru a cultiva tomate

Producătorii agricoli ar putea primi un sprijin de 3.000 de euro/an, în conformitate cu Regulamentul de minimis în sectorul agricol, pentru a cultiva tomate în sere şi solarii astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producţia autohtonă, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.
Conform proiectul de act normativ postat pe site-ul instituţiei, schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea produsului tomate în spaţii protejate.
Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minim 1000 mp şi să obţină o producţie de minim 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg dovedită cu documente justificative.
De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază
administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul 2017. Valorificarea producţiei se face în perioadele ianuarie-mai inclusiv şi noiembrie – 20 decembrie, inclusiv.
Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este echivalentul în lei a 3000 euro/beneficiar/an. Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.
Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 178,4 milioane de lei, contravaloarea în lei a 40 milioane de euro şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

myhive in Romania

Articolul următor

FIHR: Brașovul, Clujul și Timișoara, evoluții pozitive în 2017

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share