Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj: Pehart Tec Grup, credit de 24 mil. euro

Compania Pehart Tec Grup, controlată de omul de afaceri Ioan Tecar din Dej şi fondul de investiţii Abris Capital Partners , a contractat un credit de 24 mil. euro de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, EximBank și Banca Transilvania, potrivit unui comunicat al BT (Banca Transilvania).
Banii vor fi folosiți pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. BCR și Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanțări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani pentru extinderea şi modernizarea capacităților de producție.
Pehart Tec Grup deţine în prezent patru linii de producţie a hârtiei, trei dintre acestea funcţionează în cadrul fabricii de la Dej, iar una în fabrica de la Petreşti, Alba. Aproxi-mativ 70% din producţia totală de hârtie a Pehart Tec Grup merge la export, pentru pieţele din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Republica Moldova, Croaţia, Austria, Italia, Bosnia-Herţegovina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Grecia sau Turcia.
Tecar, împreună cu fondul de investiţii Abris Capital Partners au finalizat anul trecut un proiect de investiţii de 90 mil. lei (peste 20 mil. euro), ce a presupus punerea în funcţiune la Dej a unei noi linii de producţie a hârtiei tissue şi a produselor din hârtie. Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej şi a fost susţinut printr-un ajutor de stat de 43,6 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro).
Fondul de investiţii Abris Capital Partners a intrat în 2015 în afacerea Pehart Tec Grup
Pachetul majoritar de acţiuni al companiilor care fac parte din grupul Pehart Tec a fost vândut de Ioan Tecar fondului de investiţii Abris Capital Partners. Intrarea în businessul cu hârtie construit de Ioan Tecar a fost al şaselea deal pe care fondul de private equity Abris l-a realizat în România, după mai multe achiziţii pe piaţa de curierat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Adaptarea strategiilor la industrii diferite: super puteri în HR

Articolul următor

Listările companiilor de stat, "gloanțe de argint"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share