Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scriitor brașovean, milionar în străinătate

Eugen Ovidiu Chirovici este numele care stă pe buzele tuturor englezilor. Ignorat în România, autorul a emigrat în Anglia, iar în curând, romanul său „Cartea Oglinzilor” va fi publicat în 38 de țări. Eugen Chirovici s-a născut în Făgăraș în 1964, este de profesie economist, iar în România a lucrat ca jurnalist la Curierul Național. În paralel a scris cărți și a pictat, iar multe dintre romanele sale au fost publicate la editura RAO.
Brașoveanul a vrut să-și încerce norocul și în strinătate, unde se poate spune că a devenit milionar din scris. Manuscrisul cărții sale a fost trimis timp de doi ani editurilor de SUA și Anglia, iar în final a ajuns să primească în doar o zi oferte din nouă țări și într-o lună era deja vândut în aproape patruzeci de țări, inclusiv în SUA, Indonezia, Japonia, Israel, China, Rusia și Thailanda. „Cartea Oglinzilor” este un roman cu intrigă polițistă care spune povestea Laurei Baines, protejata unui profesor faimos, care este ucis în circumnstanțe misterioase.
Plătește impozite în țară
Deja în contul scriitorului s-au strâns un milion de dolari și această sumă reprezintă doar avansul oferit de editurile care au licitat pentru manuscrisul său. „Apropo de asta, plătesc impozitele pe drepturile de autor în țară, am preferat să aduc banii acasă. Credeți-mă că nu am schimbat nimic din viața mea, nici măcar marca țigărilor pe care le fumez. Când s-a întâmplat totul, împlinisem deja cincizeci de ani și la vârsta asta cam știi deja ce vrei în viață, iar un Mercedes Benz nu figura printre prioritățile mele. În treacăt fie spus, nici măcar nu am permis de conducere”, a spus autorul, citat de bizbrasov.
În România, puteti găsi cărțile lui Eugen Ovidiu Chirovici la editura RAO, dintre care amintim: „O amintire de la Paris”, „Sanitarium”, „Cine a ucis-o pe Nora Jones”, „Hoodoo Creek”, „Pulbere neagră”, „Voodoo”, Labirynth.com, „Misterele Istoriei”, „Puterea”, „La broasca leșinată”, „Suflete la preț redus”, „A doua moarte”.
Sursa foto: chirovici.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ajutoare de stat: 10.000 de euro pentru 200 de porci

Articolul următor

Raiffeisen, o nouă ofertă pentru clienţii cu credite în franci

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share