Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Maik Niewoehner, noul director al ContiTech România

ContiTech, unul dintre cei mai mari furnizori internaționali de produse din plastic şi cauciuc, anunță numirea lui Maik Niewoehner în funcția de director al ContiTech Romania. El îi urmează în funcție lui Bernd Steinebronn, care a ocupat această poziție timp de peste 13 ani.
Niewoehner lucrează în cadrul Continental de peste 18 ani, unde a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe locații ContiTech din Germania. Înainte să preia managementul ContiTech Timișoara, Maik Niewoehner a ocupat funcția de director economic al unității de producție din Oppenweiler, Germania, fiind în același timp responsabil pentru departamentele Finance & Controlling din locațiile ContiTech la nivel global.
„Cu mai bine de un deceniu în urmă, în locul halei în care ne aflăm astăzi, nu era decât un câmp şi este de-a dreptul impresionant, privind în urmă, unde s-a ajuns. În acest moment, aproximativ 6% din cererea mondială și peste 20% din cererea europeană de țevi pentru sistemele de aer condiționat ale mașinilor sunt produse în fabrica din Timișoara”, a declarat Maik Niewoehner, directorul unității de producție.
Fabrica din Timişoara, care a început activitatea în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, dar și curele de transmisie și de distribuție. Anual, aici sunt produse aproximativ 24 de milioane de piese.
Continental dezvoltă tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor şi a bunurilor acestora. În calitate de partener de încredere, furnizorul internaţional de componente auto, producător de anvelope şi partener industrial oferă soluţii durabile, sigure, confortabile, individuale şi la preţuri accesibile. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, corporația a înregistrat în anul 2016 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 220.000 de angajaţi în 55 de ţări.
În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 de miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și și-a mărit echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fondatorii Salad Box și Marty Restaurants, investiție de 500.000 de euro în Narcoffee Roasters

Articolul următor

OMV, investiție de de peste 17 milioane de euro în Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share