Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Acţionarii BVB, chemaţi să aprobe fuziunea cu "Sibex"

Consiliul de Administraţie (CA) al “Bursei de Valori Bucureşti” (BVB) a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în data de 12 aprilie pentru a aproba distribuirea sumei de 7,06 milioane de lei din profitul obţinut anul trecut şi fixarea unui divident brut pe acţiune de 0,92028 lei, potrivit unui raport al operatorului pieţei de capital locale.
Astfel, din profitul net statutar al societăţii realizat în 2016, în valoare de 7,5 milioane lei, CA al BVB propune distribuirea unor dividende totale de 7,062 milioane lei şi alocarea sumei de 438.102 lei pentru rezerva legală.
Acţionarii mai sunt chemaţi pentru a discuta în adunarea din 12 aprilie despre remuneraţia administratorilor societăţii pentru exerciţiul financiar 2017 în cuantum de 3.700 lei net lunar/membru, precum şi despre limitele generale ale remuneraţiilor suplimentare ale acestora.
Pe ordinea de zi se regăseşte şi aprobarea finală a fuziunii prin absorbţie dintre “Bursa de Valori Bucureşti” cu bursa din Sibiu (“Sibex”). Pentru a prelua “Sibex”, BVB trebuie să emită un număr maxim de 401.401 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare acţiune având valoare nominală de 10 lei, urmând ca valoarea capitalului social să fie majorată de la 76,74 milioane lei la 80,75 milioane lei.
BVB precizează: “Acţionarii Sibex vor primi un număr întreg de acţiuni în societate conform ratei de schimb indicată în Proiectul de fuziune, aplicată la numărul de acţiuni pe care le deţin în Sibex la data de înregistrare a hotărârii de aprobare a fuziunii, şi după rotunjire în jos, iar Consiliul Bursei va stabili valoarea finală a majorării de capital social, conform celor indicate în Proiectul de fuziune, inclusiv prin anularea acelor acţiuni ale BVB care ar fi fost alocate în contul acţiunilor Sibex pentru care s-a exercitat dreptul de retragere în conformitate cu art. 134 din Legea nr. 31/1990 şi prin anularea acelor acţiuni emise de BVB şi care, din cauza operaţiunilor de rotunjire, nu sunt alocate acţionarilor Sibex. Actionarii SIBEX vor fi compensaţi pentru fracţiunile de acţiuni rezultate ca urmare a rotunjirii în jos ca fracţie corespunzătoare raportată la valoarea de piaţă a unei acţiuni BVB, stabilită prin raportul de evaluare, anume 35,872416 lei”.
Acţionarii mai trebuie să aprobe răscumpărarea de către societate a propriilor acţiuni, în cadrul pieţei unde acţiunile sunt listate sau prin desfăşurarea de oferte publice de cumpărare, în următoarele condiţii: “maximum 114.285 acţiuni (reprezentând maximum 1,49% din capitalul social), la preţul minim de 18 lei per acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre 35 lei per acţiune şi valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare”.
Valoarea agregată a programului de răscumpărare este până la 4 milioane de lei. Programul se va desfăşura pentru o perioadă de maximum 18 luni de la data publicării hotărârii adoptate în acest sens în Monitorul Oficial al României. Totodată, acţionarii trebuie să aprobe şi implementarea unui program de alocare a acţiunilor proprii deţinute de BVB către salariaţii şi directorii societăţii, precum şi către membrii Consiliului Bursei.
“Bursa de Valori Bucureşti” a înregistrat, în 2016, un profit net consolidat de 7,87 milioane lei (aproximativ 1,74 milioane de euro), în creştere cu 19% faţă de 2015, potrivit raportului fincanciar preliminar publicat pe 14 februarie.
Segmentul de tranzacţionare al Grupului a generat în anul 2016 un profit operaţional de 5,41 milioane lei, având un aport majoritar în rezultatul operaţional al Grupului.
La acest rezultat au contribuit oferta “MedLife”, de 230 de milioane de lei (echivalentul a 50,5 milioane euro), dar şi Oferta Publică de Vânzare a unui pachet de 6,4% din acţiunile “OMV Petrom”, de către “Fondul Proprietatea”, tranzacţie de 682,3 milioane lei (151 milioane euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Conducta BRUA, funcțională în 2020, când Exxon și Petrom vor extrage gaze din Mare

Articolul următor

Timișoara - Capitală Culturală Europeană 2021 trebuie promovată turistic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share