Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laufer, în Satu Mare: Proiectele pe Start Up Nation, din 2 mai

Aplicația pentru depunerea proiectelor prin programul Start Up Nation va fi deschisă în 2 mai, urmând ca, pe tot parcursul lunii, noile societăți comerciale să poată solicita sume nerambursabile de până în 200.000 de lei, a anunțat, vineri, secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat Ilan Laufer, în cadrul unei conferințe susținută la Satu Mare.
“Data la care se va deschide această aplicație va fi data de 2 mai și o vom ține deschisă pentru aproximativ 30 de zile, deci toată luna mai va fi lună de deschidere, după care primii 10.000 sau în limita bugetului, dacă vom putea să finanțăm mai mult de 10.000 de firme, vor fi preluate în mod automat, în funcție de punctajul pe care îl vor obține”, a declarat Ilan Laufer.
El le-a spus celor interesați de accesarea acestui program că încă nu a fost definitivat, mai este în dezbatere publică până în 15 martie, scopul fiind de a înființa noi societăți comerciale.
“Dorința noastră este să aducem cât mai mulți români în clasa de mijloc, nu doar să nu mai plece tineri, cred că acest program poate să întoarcă cât mai mulți oameni care în clipa aceasta sunt plecați, sunt departe de țară și doresc să se întoarcă în România. Am primit foarte multe mesaje din partea familiilor mixte de români, sunt foarte mulți români care au plecat în România și sunt căsătoriți acolo și inclusiv cetățenii străini care își vor deschide o societate în România și vor desfășura activitatea în România pot beneficia de finanțare prin programul Start Up Nation”, a spus Laufer.
Secretarul de stat a mai arătat că scopul programului este și de combatere a faptului că există un trend negativ în România în privința numărului firmelor.
“Astăzi, România, se află aproape la cel mai scăzut nivel din Europa în cadrul tinerilor antreprenori. Avem cel mai mic grad. Guvernul și PSD, împreună cu ALDE, și-au asumat în campanie electorală, să sprijine crearea de noi societăți, de noi IMM-uri în România și să acorde șansă și celor care nu au bani, luând în calcul că nu toată lumea va reuși. Mai departe, este și o măsură de combatere a trendului negativ care există în România. În România în ultimii ani se închid mai multe firme decât se deschid”, a spus Luafer.
Prin acest program vor putea accesa fonduri nesambursabile de până la 200.000 de lei societățile înființate în acest an care respectă anumite condiții. Bugetul este estimat pentru 10.000 de start up-uri.
Secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, și secretarul de stat în Secretariatul general al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, au prezentat, vineri, la Satu Mare, programul Start Up Nation, în cadrul conferinței “Surse de finanțare de la bugetul de stat pentru IMM-uri 2017”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Budapest at MIPIM 2017

Articolul următor

Wizz Air: 7 milioane de pasageri la Cluj-Napoca şi zboruri spre Bratislava

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share