Cluj Infrastructura

Wizz Air: 7 milioane de pasageri la Cluj-Napoca şi zboruri spre Bratislava

Wizz Air a sărbătorit vineri 7 milioane de pasageri transportaţi pe rutele sale cu preţuri scăzute din şi spre Cluj-Napoca. Norocosul pasager a călătorit pe zborul inaugural Bratislava – Cluj şi a fost premiat la sosire de către Wizz cu un bilet dus-întors.
În 2017, Wizz Air oferă pe rutele sale din Cluj peste 1,9 milioane de locuri cu preţuri de la doar 39,99 lei / segment. În prezent, pe lângă cele mai noi rute spre Bratislava, Malta, Stockholm şi Larnaca, care încep în această lună, Wizz Air oferă din Cluj în total 35 de destinaţii spre 17 ţări. De peste zece ani, de când Wizz a început să opereze din Cluj-Napoca, compania a investit permanent în reţeaua sa aflată în continuă dezvoltare, prin oferirea de şi mai multe oportunităţi de călătorie la cele mai mici preţuri posibile, pentru pasageri. Baza din Cluj-Napoca, care găzduiește şase aeronave, reprezintă o investiţie de 588 de milioane de dolari, cu aproape 200 de membri de echipaj local.
În 2016, peste 1,3 milioane de pasageri s-au bucurat de preţurile scăzute ale WIZZ, de un sistem de rezervare uşor de utilizat şi de servicii excelente la bord, din şi spre Cluj, dar şi de susţinerea a peste 1.000 de locuri de muncă la nivel local în industriile de aviaţie şi turism. Mai mult, WIZZ îşi arată angajamentul faţă de Transilvania prin implicarea în promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos în cadrul celui mai mare maraton internaţional din regiune, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. A 7-a ediţie a evenimentului se va desfăşura în 9 aprilie şi va avea, in premiera, culorile WIZZ ca elemente distincte. Peste 5.500 de participanţi din 19 ţări sunt aşteptaţi la competiţie.
Deja cea mai mare companie aeriană din România, Wizz Air oferă acum 133 de rute spre 20 de ţări din întreaga Europă şi nu numai, de pe 10 aeroporturi locale. Pentru 2017, 14 noi rute spre nouă ţări au fost deja anunţate din România, spre destinaţii populare precum Veneţia Treviso, Bologna şi Roma din Suceava, precum şi Koln, Liverpool şi Madrid din Craiova, toate cu începere din această lună. Cei peste 730 de membri ai echipei Wizz Air din România îi întâmpină pe pasageri la bordul celor 20 de aeronave, inclusiv 5 Airbus A321 noi, ultra eficiente, cu 230 de locuri.
Vorbind în cadrul conferinţei de presă de la Cluj-Napoca, Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager a declarant, potrivit aeronews.ro: „Astăzi sărbătorim 7.000.000 de pasageri transportaţi în întreaga reţea cu preţuri scăzute WIZZ din Cluj, un repej major atins în cei peste zece ani de operaţiuni de succes pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj. Ca şi companie aeriană locală a oraşului Cluj, Wizz Air caută permanent să extindă reţeaua şi să ofere oportunităţi de călătorie la preţuri accesibile, asociate cu servicii excelente la bord pentru şi mai mulţi pasageri. Astăzi am lansat şi primul zbor spre Bratislava din Cluj, şi alte trei noi rute mult așteptate vor începe luna aceasta spre Malta, Larnaca şi Stockholm. Echipajul nostru dedicat îi întâmpină la bord pe pasagerii aflaţi pentru prima dată într-una dintre aeronavele noastre, dar şi pe cei deja obişnuiţi să zboare cu WIZZ, pe oricare dintre cele 35 de destinaţii disponibile din Cluj-Napoca!”
Potrivit sursei citate, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat la rândul său: „Aniversarea a 7 milioane de pasageri Wizz Air la Cluj-Napoca este un prag semnificativ, nu doar pentru compania aeriană și aeroport, ci și pentru județul Cluj. Acești pasageri sunt și vizitatori ai regiunii, oameni de afaceri, care contribuie în mod direct la prosperitatea și dezvoltarea zonei. Noul zbor spre Bratislava, care s-a inaugurat azi, dar și celelalte rute noi anunțate vor aduce noi provocări și oportunități economice pentru județ. Doresc companiei Wizz Air cât mai multe destinații și pasageri de pe Aeroportul Internațional Cluj!”
Directorul General al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a precizat cu această ocazie: „Începutul anului 2017 a adus creșteri spectaculoase de trafic pentru aeroport, creând premisele unui trafic de pasageri record pe care îl anticipăm în sezonul de vară. Luna martie debutează cu aniversarea a 7 milioane de pasageri Wizz Air transportați pe rutele operate de pe aeroport, dar și cu deschiderea destinației Bratislava. Este deosebit de important rolul pe care îl are aeroportul atât la nivel regional, cât și național, iar prin eforturile noastre vom continua să oferim cât mai multe opțiuni de călătorie pasagerilor noștri.”

Related posts

Compania de Apă Someș va extinde rețeaua de apă-canal în zona Gherla

Nora Dumitrescu

Austriecii de la ÖBB intră pe piaţa de transport călători din România, cu trenuri pe ruta Viena – Cluj Napoca

redactia

Compania de leasing operaţional a BRD se extinde la Cluj, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

Adaptare la criză. O universitate clujeană și-a lansat produsele pe internet

Nora Dumitrescu

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Familia Căpușan ridică un nou Grand Park

Nora Dumitrescu

Campionii în Business din Transilvania au fost premiați pe scena Operei Naționale Cluj-Napoca

redactia

''Mihai Viteazul'' şi ''Alexandru Ioan Cuza'', noile aeronave tip Boeing ce vor intra din iunie în flota TAROM

Stefana Muresan

FOTO: Unilever Food Solutions a adus bucătarii profesioniști împreună la #ChefsForChefs Cluj 2018

redactia

Politicile educationale ale Clujului, prezentate la Sofia in cadrul Conferintei “Regions and Cities Investing in Education to Strengthen EU Values”

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Timișoara va construi două terminale noi

Stefana Muresan

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Nora Dumitrescu

Secom, investiție de 40.000 de euro într-un magazin la Cluj Napoca

Stefana Muresan

Conductele companiei de termoficare din Timişoara, Colterm, schimbate de trei firme, reunite în două contracte diferite pentru 106 milioane de lei

Robert Bloancă

Zboruri suplimentare pe ruta Cluj-Napoca-Istanbul-Cluj-Napoca de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

Stefana Muresan

ASA Cons din Turda, afaceri de peste 17,5 mil. euro

Stefana Muresan

„Aeroportul viitorului”: Aeroportul de la Ghimbav, primul din țară care va avea un turn de control virtual

Stefana Muresan

BusinessMark și-a extins evenimentele în Cluj și Brașov

Stefana Muresan

Grupul argentinian Globant atacă piaţa de IT din Cluj cu 20 mil. dolari

Stefana Muresan

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Salina Turda, Castelul Corvinilor și Cetatea Sarmizegetusa Regia, 1 milion de turiști în 2017

Stefana Muresan

Transilvania Construcţii vrea să plătească dividende de 1,5 mil.lei pentru T3

redactia

Leave a Comment