București Real Estate Ultimele stiri

Rezultate AFI Europa Romania

AFI Europe România a publicat rezultatele financiare obținute pe T4 și în 2016, înregistrând un venit operațional net (NOI) din activele sale generatoare de venit din România de peste 46 de milioane de euro, în creștere cu peste 15,5% față de perioada similară din 2015. În T4 2016, venitul operațional net obținut a fost de 12,5 milioane de euro, reprezentând o creștere de 23% comparativ cu T4 din 2015.

AFI Cotroceni, cel mai mare şi de succes centru comercial din România, a avut un venit operațional net (NOI) de 33,8 milioane de euro în 2016, înregistrând rezultate cu 10% mai mari față de perioada similară din 2015. De la deschiderea centrului comercial, în 2009, venitul operațional net al AFI Cotroceni a crescut cu 46%, care a însoțit majorarea valorii acestui activ până la suma de 140 de milioane de euro.

În prezent, AFI Cotroceni este în proces de finalizare a lucrărilor de extindere prin intermediul cărora suprafața închiriabilă totală a centrului comercial va crește cu 6.500 de metri pătrați. Noul spațiu va găzdui în principal brand-ul de fashion Peek&Cloppenburg (P&C), care va deschide un magazin de 5.200 metri pătrați în urma unui contract de închiriere semnat la finalul anului trecut.

Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni (cifra de afaceri) au crescut cu peste 9% comparativ cu perioada similară din 2015, generând venituri de aproape 240 de milioane de euro în 2016. Numărul vizitatorilor în centrul comercial a crescut cu 4%, iar rata de ocupare a atins 99% pentru cei 85.000 metri pătrați din suprafața închiriabilă disponibilă (în urma lucrărilor de extindere, suprafața închiriabilă totală va fi de 90.000 metri pătrați).

Rezultatele AFI Ploiești continuă să arate creşteri semnificative pentru toţi parametrii. Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) s-a apreciat cu 15% în T4 și de-a lungul lui 2016. Venitul operaţional net (NOI) a crescut cu 11% în T4 și cu 6% în 2016, ajungând la 4,5 milioane de euro. Gradul actual de ocupare a centrului comercial din Ploiești este de 99%, rămânând constant.

AFI Ploiești a finalizat lucrările de extindere care au inclus deschiderea a două magazine aparținând Deichmann și Starbucks.
Gradul de ocupare a clădirile de birouri AFI Park, AFI Park 1-5 însumând o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, este de aproape 100%. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în acest complex de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts (EA), Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și SecureWorks.

“Rezultatele financiare record și creșterea valorii activelor evidențiază profesionalismul echipei AFI și efortul pe care aceasta l-a depus în dezvoltarea noilor proiecte și în gestionarea activelor curente. Vom continua cu aceeași determinare planurile care includ extinderea cu 80.000 de metri pătrați a spațiilor comerciale închiriabile: din AFI Tech Park (în primă fază), proiectul de birouri din Bulevardul Progresului din București care are o suprafață închiriabilă totală de 22.000 metri pătrați și din AFI Brașov care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 40.000 metri pătrați și va avea, în primă fază, un spațiu de birouri cu o suprafață închiriabilă de 15.000 metri pătrați. De asemenea, în următoarele săptămâni, ne pregătim să începem lucrările la AFI City, primul nostru proiect rezidențial din România situat pe Bulevardul Bucureștii Noi. Pe lângă aceste aspecte, ne menținem interesul pentru a da curs oportunităților, fie că va fi vorba despre dezvoltarea de noi centre comerciale sau de proiecte centre de birouri”, a adăugat David Hay, CEO al AFI Europe România.

Related posts

Telemedicina, acces facil, rapid și nelimitat la medici specialiști

Traian Dan

S&T România va fuziona cu Cronus eBusiness

Papuc Irina

Aplicații în medicină, turism, servicii și auomatizări la „MHPBigBrains”

Ligia Voro

Inaugural Hungarian & Balkan Real Estate Awards & Investment Forum

Ionut Oprea

Creșteri de peste 15% la vânzarea de ceasuri. Care sunt argumentele retailerului Watchshop.ro

Papuc Irina

Trei supermarketuri strâng alimente pentru persoanele defavorizate la Cluj

Nora Dumitrescu

Helios Phoenix isi extinde reteaua in Romania

Ionut Oprea

Primăria și Centrul Cultural Clujean dezvoltă prima Divizie de Inovare Urbană din Estul Europei

redactia

Dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Sibiu și Brașov: 175 de milioane de euro fonduri europene pentru următorii 3 ani

Ion Surdu

Clase cu profil aeronautic la Brașov, proiect susținut de Airbus Helicopters, Transylvania Aerospace Cluster și Ambasada Franței

Stefana Muresan

ROMGAZ sprijină Crucea Roșie Română cu 1.250.000 lei în lupta cu COVID-19

Ligia Voro

Industriaşul Valer Blidar deschide o școală de maiștri la Arad

Stefana Muresan

Simon Maurer – ”Constructorul de visuri”

Nicolae Pop

Oradea va adera la Rețeaua Europeană a Orașelor Sănătoase. Investiții de peste 20 de milioane de euro în sănătate

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Dürkopp Adler România – calitate, de 23 de ani

Transilvania Business

Fermierii din Covasna au primit în ultimii ani subvenții de 325 de euro de persoană. APIA: Sumele totale depășesc bugetul CJ

Ion Surdu

Chimcomplex a lansat planurile de dezvoltare a noii Companii Române de Chimie, după preluarea Oltchim

redactia

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

Firmele din Cluj se bat pentru angajaţi la Târgul de Cariere

Stefana Muresan

Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj – Deva, deschise traficului în primăvară

redactia

La Cluj-Napoca, nu îţi mai baţi capul cum plăteşti biletul

Ligia Voro

Campioni ai Planetei – elevii și profesorii români, provocați să ia parte la un proiect global

Nicolae Pop

Clinicile Medici’s Timișoara investesc 1,5 milioane de euro în aparatură medicală modernă și în noua clinică de top ”Medici’s Academica”

Stefana Muresan

Aeroportul Internațional Iași, nou record de trafic – avans de 10% în 2018

redactia

Leave a Comment