București Real Estate Ultimele stiri

Rezultate AFI Europa Romania

AFI Europe România a publicat rezultatele financiare obținute pe T4 și în 2016, înregistrând un venit operațional net (NOI) din activele sale generatoare de venit din România de peste 46 de milioane de euro, în creștere cu peste 15,5% față de perioada similară din 2015. În T4 2016, venitul operațional net obținut a fost de 12,5 milioane de euro, reprezentând o creștere de 23% comparativ cu T4 din 2015.

AFI Cotroceni, cel mai mare şi de succes centru comercial din România, a avut un venit operațional net (NOI) de 33,8 milioane de euro în 2016, înregistrând rezultate cu 10% mai mari față de perioada similară din 2015. De la deschiderea centrului comercial, în 2009, venitul operațional net al AFI Cotroceni a crescut cu 46%, care a însoțit majorarea valorii acestui activ până la suma de 140 de milioane de euro.

În prezent, AFI Cotroceni este în proces de finalizare a lucrărilor de extindere prin intermediul cărora suprafața închiriabilă totală a centrului comercial va crește cu 6.500 de metri pătrați. Noul spațiu va găzdui în principal brand-ul de fashion Peek&Cloppenburg (P&C), care va deschide un magazin de 5.200 metri pătrați în urma unui contract de închiriere semnat la finalul anului trecut.

Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni (cifra de afaceri) au crescut cu peste 9% comparativ cu perioada similară din 2015, generând venituri de aproape 240 de milioane de euro în 2016. Numărul vizitatorilor în centrul comercial a crescut cu 4%, iar rata de ocupare a atins 99% pentru cei 85.000 metri pătrați din suprafața închiriabilă disponibilă (în urma lucrărilor de extindere, suprafața închiriabilă totală va fi de 90.000 metri pătrați).

Rezultatele AFI Ploiești continuă să arate creşteri semnificative pentru toţi parametrii. Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) s-a apreciat cu 15% în T4 și de-a lungul lui 2016. Venitul operaţional net (NOI) a crescut cu 11% în T4 și cu 6% în 2016, ajungând la 4,5 milioane de euro. Gradul actual de ocupare a centrului comercial din Ploiești este de 99%, rămânând constant.

AFI Ploiești a finalizat lucrările de extindere care au inclus deschiderea a două magazine aparținând Deichmann și Starbucks.
Gradul de ocupare a clădirile de birouri AFI Park, AFI Park 1-5 însumând o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, este de aproape 100%. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în acest complex de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts (EA), Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și SecureWorks.

“Rezultatele financiare record și creșterea valorii activelor evidențiază profesionalismul echipei AFI și efortul pe care aceasta l-a depus în dezvoltarea noilor proiecte și în gestionarea activelor curente. Vom continua cu aceeași determinare planurile care includ extinderea cu 80.000 de metri pătrați a spațiilor comerciale închiriabile: din AFI Tech Park (în primă fază), proiectul de birouri din Bulevardul Progresului din București care are o suprafață închiriabilă totală de 22.000 metri pătrați și din AFI Brașov care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 40.000 metri pătrați și va avea, în primă fază, un spațiu de birouri cu o suprafață închiriabilă de 15.000 metri pătrați. De asemenea, în următoarele săptămâni, ne pregătim să începem lucrările la AFI City, primul nostru proiect rezidențial din România situat pe Bulevardul Bucureștii Noi. Pe lângă aceste aspecte, ne menținem interesul pentru a da curs oportunităților, fie că va fi vorba despre dezvoltarea de noi centre comerciale sau de proiecte centre de birouri”, a adăugat David Hay, CEO al AFI Europe România.

Related posts

372 mii de participanţi la Untold

A. I.

ALTEN deschide un nou centru de servicii la Iași

Ionut Oprea

Cora, proiect mixt la Cluj: hotel, office & mall? Proiect in dezbatere.

Nora Dumitrescu

Echipamentele performante pentru dotarea USTACC au ajuns la Târgu Mureş  

Ligia Voro

Start la Programul Prima Casă. Pentru anul 2020 sunt alocate 2 miliarde de lei

Traian Dan

Bosch pune piatra de temelie pentru o nouă clădire de birouri la Blaj. Oportunităţi de carieră şi dezvoltare profesională

Stefana Muresan

Revenire în plină pandemie. Panemar, magazine la foc automat

Nora Dumitrescu

Servicii IoT personalizate pentru Transilvania: Navigator Cloud

Transilvania Business

Sebeș, un oraș tot mai prosper. Un mare dezvoltator imobiliar oferă ca premiu un apartament în Sebeș

redactia

IMM-urile propun un program de măsuri pentru relansarea economică a României

Traian Dan

Clădire de birorui și spații comerciale în locul unui fost sediu de partid

Traian Dan

Grupul Sergiana din Braşov mizează pe afaceri de peste 70 mil. euro

redactia

Electrica, licență pentru furnizarea de gaze naturale în următoarele săptămâni

Stefana Muresan

Editorii de presă digitală, membri ai BRAT – apel către clienți și industria media

Ligia Voro

O nouă sondă în județul Satu Mare, energie electrică din apă termală

Stefana Muresan

CITR, administrator judiciar Clujana: brandul poate depăși momentul de cumpănă

Stefana Muresan

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Ședintă tehnică de lucru în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj

Stefana Muresan

13 milioane de euro pentru abatoare de capacitate mică din zona montană

Traian Dan

De’Longhi caută să facă încă 100 de angajări în Cluj

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Visit Maramureș App

Transilvania Business

Secțiunea Biharia-Borș a autostrăzii A3 este finalizată în proporție de 84%

Traian Dan

Stabilus, 1.350 de angajați și afaceri de 81 de milioane de euro în prima jumătate a anului

Stefana Muresan

Primaria Oradiei țintește o creștere a PIB-ului de cel puțin 6% în fiecare an

Stefana Muresan

Leave a Comment