București Real Estate Ultimele stiri

Rezultate AFI Europa Romania

AFI Europe România a publicat rezultatele financiare obținute pe T4 și în 2016, înregistrând un venit operațional net (NOI) din activele sale generatoare de venit din România de peste 46 de milioane de euro, în creștere cu peste 15,5% față de perioada similară din 2015. În T4 2016, venitul operațional net obținut a fost de 12,5 milioane de euro, reprezentând o creștere de 23% comparativ cu T4 din 2015.

AFI Cotroceni, cel mai mare şi de succes centru comercial din România, a avut un venit operațional net (NOI) de 33,8 milioane de euro în 2016, înregistrând rezultate cu 10% mai mari față de perioada similară din 2015. De la deschiderea centrului comercial, în 2009, venitul operațional net al AFI Cotroceni a crescut cu 46%, care a însoțit majorarea valorii acestui activ până la suma de 140 de milioane de euro.

În prezent, AFI Cotroceni este în proces de finalizare a lucrărilor de extindere prin intermediul cărora suprafața închiriabilă totală a centrului comercial va crește cu 6.500 de metri pătrați. Noul spațiu va găzdui în principal brand-ul de fashion Peek&Cloppenburg (P&C), care va deschide un magazin de 5.200 metri pătrați în urma unui contract de închiriere semnat la finalul anului trecut.

Vânzările retailerilor din AFI Cotroceni (cifra de afaceri) au crescut cu peste 9% comparativ cu perioada similară din 2015, generând venituri de aproape 240 de milioane de euro în 2016. Numărul vizitatorilor în centrul comercial a crescut cu 4%, iar rata de ocupare a atins 99% pentru cei 85.000 metri pătrați din suprafața închiriabilă disponibilă (în urma lucrărilor de extindere, suprafața închiriabilă totală va fi de 90.000 metri pătrați).

Rezultatele AFI Ploiești continuă să arate creşteri semnificative pentru toţi parametrii. Vânzările retailerilor (cifra de afaceri) s-a apreciat cu 15% în T4 și de-a lungul lui 2016. Venitul operaţional net (NOI) a crescut cu 11% în T4 și cu 6% în 2016, ajungând la 4,5 milioane de euro. Gradul actual de ocupare a centrului comercial din Ploiești este de 99%, rămânând constant.

AFI Ploiești a finalizat lucrările de extindere care au inclus deschiderea a două magazine aparținând Deichmann și Starbucks.
Gradul de ocupare a clădirile de birouri AFI Park, AFI Park 1-5 însumând o suprafață închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, este de aproape 100%. Printre cele mai cunoscute companii multinaționale care au sediul în acest complex de birouri se numără: Microchip Technologies, Electronic Arts (EA), Endava Romania, Cameron USA, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, TELUS International, Veeam Software și SecureWorks.

“Rezultatele financiare record și creșterea valorii activelor evidențiază profesionalismul echipei AFI și efortul pe care aceasta l-a depus în dezvoltarea noilor proiecte și în gestionarea activelor curente. Vom continua cu aceeași determinare planurile care includ extinderea cu 80.000 de metri pătrați a spațiilor comerciale închiriabile: din AFI Tech Park (în primă fază), proiectul de birouri din Bulevardul Progresului din București care are o suprafață închiriabilă totală de 22.000 metri pătrați și din AFI Brașov care include un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 40.000 metri pătrați și va avea, în primă fază, un spațiu de birouri cu o suprafață închiriabilă de 15.000 metri pătrați. De asemenea, în următoarele săptămâni, ne pregătim să începem lucrările la AFI City, primul nostru proiect rezidențial din România situat pe Bulevardul Bucureștii Noi. Pe lângă aceste aspecte, ne menținem interesul pentru a da curs oportunităților, fie că va fi vorba despre dezvoltarea de noi centre comerciale sau de proiecte centre de birouri”, a adăugat David Hay, CEO al AFI Europe România.

Related posts

Tabără de restaurare a Castelului Bánffy din Bonțida

Traian Dan

MedLife își mărește pachetul de acțiuni din grupul Genesys Arad

Ligia Voro

Cooperativa Țara Mea absoarbe divizia de livestock a Hunland România și începe procedurile pentru adeziunea Premium Porc

Stefana Muresan

Adoptă transformarea digitală strategică la cea de-a 8a ediție GoTech World

Ligia Voro

Oradea va fi pentru șapte zile „Orașul Faptelor Bune”

Traian Dan

ERA PARK Iasi, extindere 30.000 mp

Transilvania Business

România, prezență constantă la Maison & Objet Paris

Ligia Voro

UE alocă 266 milioane de euro pentru sectorul de apă

Stefana Muresan

Aeroportul International Timisoara, inclus in serviciul Google Maps Indoor

Stefana Muresan

Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, lansat în dezbatere publică

Traian Dan

Canadienii de la Bombardier, peste 600 de angajaţi în centrul de servicii din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Investiții noi de peste 50 de milioane de euro în Oradea pentru 2020

Traian Dan

DAW Bența a deschis un nou Centru Caparol în Republica Moldova

Ligia Voro

Trafic îngreunat în Vama Giurgiu

Ligia Voro

Laborator de măsurări electrice, echipat de Tenaris la Jibou

Nora Dumitrescu

Boia Invest ridică două clădiri în zona cantinei studențești Hașdeu din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

Licitație de peste 26 mil. lei pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

redactia

Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România are un nou președinte

Papuc Irina

Castel construit în 1680 în Transilvania, una dintre cele mai bune afaceri familiale din Europa

Stefana Muresan

Ziua terminalurilor. Proiecte aeroportuare la Otopeni și Brașov-Ghimbav

Ligia Voro

Misiune economica austriaca la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

A început târgul internațional Demo Metal 2019

Papuc Irina

Internet 4G gratuit de la Telekom Romania pentru profesori, elevi şi părinţi

Traian Dan

Leave a Comment