Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fortech mizează pe o cifră de afaceri de 23 mil. euro

Dezvoltatorul clujean de software la comandă Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 23 mil. euro, mai mult cu 10% faţă de anul trecut, potrivit zf.ro. În 2016, compania a realizat afaceri totale de peste 20 mil. euro, în creştere cu 9% faţă de anul anterior.
Fortech dez¬voltă soluţii software la comandă, preponderent pentru firme din străinătate care activează în industriile auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate. Portofoliul de clienţi al Fortech numără 130 de companii din Europa şi SUA, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
”Piaţa de IT are toate şansele să se menţină stabilă sau chiar să înregistreze creştere dacă va reuşi să asigure o bună calitate a serviciilor software furnizate, rapiditate şi capacitate de adaptare la nevoile tot mai complexe ex¬puse de clienţi”, a spus Călin Văduva, fondator şi CEO al Fortech, citat de zf.ro.
În primele nouă luni din 2016, dezvoltatorul software Fortech a câştigat 15 clienţi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în special în Suedia, Olanda şi Israel. Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizând birouri în Oradea şi Iaşi.
Fortech are în jur de 600 de angajaţi şi colaboratori, însă com¬pania inten¬ţio¬nează în acest an creşterea echipelor regionale din Iaşi şi Oradea. Până la finalul primului semestru, Fortech are în plan recrutarea a peste 20 de programatori în Iaşi, căutând cu precădere persoane cu experienţă în tehnologiile JAVA. Compania a lansat şi un program intensiv de pregătire pentru începători.
Compania Fortech a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate realizarea softului la comandă. Fortech are capital integral românesc, acţionarul principal fiind Călin Văduva cu o participaţie de 65%, potrivit unor date anterioare. Fortech a dezvoltat la Cluj-Napoca o clădire proprie de birouri de 5.000 mp, cu o investiţie de peste 3,5 mil. euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Familia Sighiartău, investiție de 2 mil. € în Bistriţa şi Arad

Articolul următor

Oradea: Oasis, prima fază a parcului de retail de 12 mil. euro, în aprilie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share