Dezvoltatorul clujean de software la comandă Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 23 mil. euro, mai mult cu 10% faţă de anul trecut, potrivit zf.ro. În 2016, compania a realizat afaceri totale de peste 20 mil. euro, în creştere cu 9% faţă de anul anterior.
Fortech dez¬voltă soluţii software la comandă, preponderent pentru firme din străinătate care activează în industriile auto, comerţ electronic, telecom, media şi sănătate. Portofoliul de clienţi al Fortech numără 130 de companii din Europa şi SUA, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.
”Piaţa de IT are toate şansele să se menţină stabilă sau chiar să înregistreze creştere dacă va reuşi să asigure o bună calitate a serviciilor software furnizate, rapiditate şi capacitate de adaptare la nevoile tot mai complexe ex¬puse de clienţi”, a spus Călin Văduva, fondator şi CEO al Fortech, citat de zf.ro.
În primele nouă luni din 2016, dezvoltatorul software Fortech a câştigat 15 clienţi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în special în Suedia, Olanda şi Israel. Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizând birouri în Oradea şi Iaşi.
Fortech are în jur de 600 de angajaţi şi colaboratori, însă com¬pania inten¬ţio¬nează în acest an creşterea echipelor regionale din Iaşi şi Oradea. Până la finalul primului semestru, Fortech are în plan recrutarea a peste 20 de programatori în Iaşi, căutând cu precădere persoane cu experienţă în tehnologiile JAVA. Compania a lansat şi un program intensiv de pregătire pentru începători.
Compania Fortech a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate realizarea softului la comandă. Fortech are capital integral românesc, acţionarul principal fiind Călin Văduva cu o participaţie de 65%, potrivit unor date anterioare. Fortech a dezvoltat la Cluj-Napoca o clădire proprie de birouri de 5.000 mp, cu o investiţie de peste 3,5 mil. euro.
Citește și:
Transferoviar Călători, conectată la Ghișeul Unic ARF
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a înglobat până în prezent trei operatori la soluția sa informatică. După integrarea…
30 noiembrie 2023
Estimare KeysFin: Industria locală de software va continua să crească în 2023 și va atinge un nou nivel record
Analiza KeysFin a demonstrat că cifra de afaceri a companiilor din industria de software din România a crescut…
29 noiembrie 2023
Insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor la Oradea
Oradea va avea încă 100 de insule supraterane încasetate, cu câte 5 containere pentru toate fracțiile de deșeuri…
28 noiembrie 2023
Hella își extinde biroul din Craiova și consolidează ElectroPutere Parc drept cel mai mare hub IT din Oltenia
Grupul francez de real estate Catinvest anunță consolidarea ElectroPutere Parc ca principal centru de inovație și tehnologie din…
28 noiembrie 2023
Curs de ultrasonografie fetală la Oradea
În perioada 17-18 noiembrie 2023, la Hotel Ramada din Oradea, a avut loc cursul de sonografie fetală Voluson…
27 noiembrie 2023
Prima dronă românească de deminare, creată de o companie clujeană
Aceasta este destinată utilizării militare și oferă suport complet armatelor și organismelor guvernamentale implicate în operațiuni de deminare.…
27 noiembrie 2023
Industria IT a Clujului, promovată în Parlamentul European
Evenimentul de la Bruxelles a grupat decidenți și actori relevanți din România și Uniunea Europeană (UE) preocupați de…
27 noiembrie 2023
Universitatea Tehnică a venit cu proiecte Industry 4.0 la TIMM
Grupurile de cercetare ale instituției clujene au prezentat inovații din domeniile tehnologiei informației (IT) și Industriei 4.0. Târgul…
26 noiembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
