Cultural Sibiu

Sibiu: Cea mai mare întâlnire a sașilor din istorie

Între 29 iulie și 13 august, Sibiul va fi gazda celei mai mari întâlniri a sașilor organizată vreodată în țara noastră. La Întâlnirea Sașilor 2017 – Ediția 27, au confirmat participarea peste 20.000 de sași din Europa, la care se adaugă numeroși membri ai familiei și prieteni. Tot centrul Sibiului, din Piața Huet până în Piața Mare și strada Cetății va fi plin de evenimente, standuri și demonstrații culturale, potrivit turnul sfatului.ro.
Evenimentul este unul de mare amploare, organizarea lui începând încă de acum doi ani. La Sibiu de bunul mers al lucrurilor se ocupă Forumul Democrat al Germanilor din România, în vreme ce în Germania și Austria în organizare sunt implicate mai multe asociații ale sașilor.
”Unul dintre scopurile principale ale întâlnirii este de a readuce sașii pe meleagurile de unde au plecat și de a arăta sașilor tineri cum arată zona de unde au emigrat părinții sau bunicii lor. Acesta este și unul dintre motivele pentru care evenimentul are loc în luna august, în Germania fiind perioada clasică de vacanță în majoritatea sectoarelor sociale”, explică pentru Turnul Sfatului Winfried Ziegler, directorul executiv în cadrul FDGR Sibiu și organizator al întâlnirii, pentru sursa citată.
În jur de 40 de formații de dansuri săsești au confirmat prezența la Sibiu, fiecare compusă din 10 până la peste 50 de membri. Numai din Germania și Austria sunt așteptați la Sibiu aproximativ 20.000 de participanți.
Evenimentele vor fi organizate în Piața Mică, Piața Mare, Piața Huet, Piața Schiller și Strada Cetății. Ele vor include parade ale dansurilor și obiceiurilor tradiționale, concerte de fanfară sau muzică populară, demonstrații culinare, materiale informative, pliante și schimburi de experiență. Nu va lipsi nici berea. În spațiile amintite vor fi amenajate și multe standuri în care sașii din diferite zone se vor prezenta.
În Germania și Austria sașii sunt împărțiți în asociații ce au la bază zona de unde au emigrat din România. Astfel, ei vor veni organizat și vreme de mai bine de o săptămână ei vor vizita satele și comunele Transilvaniei de unde au plecat.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș sunt doar câteva dintre personalitățile care în anii trecuți au luat parte la întâlnirile similare organizate în Europa. Prin urmare, deși încă nu există confirmări oficiale, este de așteptat la Sibiu să fie prezente o serie de oficialități de marcă, atât din România cât și din Germania.
Întâlnirea va transforma centrul Sibiului într-un spațiu cultural efervescent, care cu siguranță va atrage și foarte mulți sibieni și turiști.
”Noi ne-am bucura să avem alături cât mai mulți turiști și sibieni, este o bună ocazie de a ne prezenta orașul precum și de a vedea o parte a istoriei Sibiului”, concluzionează Winfried Ziegler.
Între 29 iulie și 13 august au loc manifestări culturale și întâlniri în multe localități din Transilvania între sași emigrați și locuitorii actuali ai localităților.

Related posts

Turismul și patrimoniul cultural în regiunea transfrontalieră Banat, în dezbatere la UVT

Stefana Muresan

Orange susţine cele mai mari festivaluri ale verii

Ligia Voro

Producătorul de vopsele Köber deschide depozite în Sibiu, Timişoara, Cluj şi Mureş

redactia

Prima ediție a ‘HOTSPOT SIBIU 2017’, în 27 iunie

Stefana Muresan

Papa Francisc, aproape 50 de milioane de urmăritori pe Twitter

Stefana Muresan

Publicistul Stelian Tănase elogiază Oradea: „Cum ar fi ţara asta dacă toate oraşele s-ar afla la nivelul de civilizaţie întâlnit la Oradea?”

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Palatul Culturii din Târgu Mureș – peste 100 de ani de artă şi multiculturalitate

Transilvania Business

Turiștii străini ocolesc Transilvania

Nora Dumitrescu

Testarea prin metoda PCR pentru depistarea Covid-19 a demarat la Sibiu

Papuc Irina

Organizatorii celui mai mare festival de teatru din țară au amânat punerea în vânzare a biletelor

Ion Surdu

Fundaţia ECDL lansează brandul ICDL în Europa

Ligia Voro

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, în 2019: venituri de peste 27 de milioane de lei

Papuc Irina

Astaldi Spa va construi secțiunea 5 din Autostrada Sibiu-Pitești

Ligia Voro

Prima rețea de stații de gaz natural comprimat, proiect de 5,2 mil. euro. Printre orașele vizate: Timişoara, Arad, Sibiu şi Deva

Stefana Muresan

Cartea “Sărbătorind Mâncarea în jurul lumii”- proiect semnat, în scop umanitar, de soțiile șefilor unor misiuni diplomatice la București

redactia

Filiala din Sibiu a unuia dintre cei mai importanți furnizori pe plan internațional de sisteme de conectare a împlinit 14 ani

Papuc Irina

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc, construit la Reghin

Stefana Muresan

Trasee culturale de plimbare în Bucureşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Sibiul, singurul oraş cu trei stele Michelin, va concura pentru un loc în Top 20 destinaţii europene

redactia

Sibiul va dota ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie cu bani europeni

Papuc Irina

Patria română – eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri

redactia

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Traian Dan

Amylon Sibiu, investiție de aproape 7 milioane de lei în două terenuri

Stefana Muresan

Opera Română îi invită pe clujeni la Balul Operei, dedicat Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Leave a Comment