Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Cea mai mare întâlnire a sașilor din istorie

Între 29 iulie și 13 august, Sibiul va fi gazda celei mai mari întâlniri a sașilor organizată vreodată în țara noastră. La Întâlnirea Sașilor 2017 – Ediția 27, au confirmat participarea peste 20.000 de sași din Europa, la care se adaugă numeroși membri ai familiei și prieteni. Tot centrul Sibiului, din Piața Huet până în Piața Mare și strada Cetății va fi plin de evenimente, standuri și demonstrații culturale, potrivit turnul sfatului.ro.
Evenimentul este unul de mare amploare, organizarea lui începând încă de acum doi ani. La Sibiu de bunul mers al lucrurilor se ocupă Forumul Democrat al Germanilor din România, în vreme ce în Germania și Austria în organizare sunt implicate mai multe asociații ale sașilor.
”Unul dintre scopurile principale ale întâlnirii este de a readuce sașii pe meleagurile de unde au plecat și de a arăta sașilor tineri cum arată zona de unde au emigrat părinții sau bunicii lor. Acesta este și unul dintre motivele pentru care evenimentul are loc în luna august, în Germania fiind perioada clasică de vacanță în majoritatea sectoarelor sociale”, explică pentru Turnul Sfatului Winfried Ziegler, directorul executiv în cadrul FDGR Sibiu și organizator al întâlnirii, pentru sursa citată.
În jur de 40 de formații de dansuri săsești au confirmat prezența la Sibiu, fiecare compusă din 10 până la peste 50 de membri. Numai din Germania și Austria sunt așteptați la Sibiu aproximativ 20.000 de participanți.
Evenimentele vor fi organizate în Piața Mică, Piața Mare, Piața Huet, Piața Schiller și Strada Cetății. Ele vor include parade ale dansurilor și obiceiurilor tradiționale, concerte de fanfară sau muzică populară, demonstrații culinare, materiale informative, pliante și schimburi de experiență. Nu va lipsi nici berea. În spațiile amintite vor fi amenajate și multe standuri în care sașii din diferite zone se vor prezenta.
În Germania și Austria sașii sunt împărțiți în asociații ce au la bază zona de unde au emigrat din România. Astfel, ei vor veni organizat și vreme de mai bine de o săptămână ei vor vizita satele și comunele Transilvaniei de unde au plecat.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș sunt doar câteva dintre personalitățile care în anii trecuți au luat parte la întâlnirile similare organizate în Europa. Prin urmare, deși încă nu există confirmări oficiale, este de așteptat la Sibiu să fie prezente o serie de oficialități de marcă, atât din România cât și din Germania.
Întâlnirea va transforma centrul Sibiului într-un spațiu cultural efervescent, care cu siguranță va atrage și foarte mulți sibieni și turiști.
”Noi ne-am bucura să avem alături cât mai mulți turiști și sibieni, este o bună ocazie de a ne prezenta orașul precum și de a vedea o parte a istoriei Sibiului”, concluzionează Winfried Ziegler.
Între 29 iulie și 13 august au loc manifestări culturale și întâlniri în multe localități din Transilvania între sași emigrați și locuitorii actuali ai localităților.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CFR: 11,69 milioane de lei pentru documentaţia cadastrală pe linia Braşov – Simeria

Articolul următor

Genpact a bugetat afaceri de 125 mil. dolari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share