Lideri si afaceri

Grupul Carrefour lansează Cooperativa Agricolă Carrefour

Prima cooperativă agricolă fondată alături de un retailer: 80 de familii, 5.000 de tone de legume, pe 60 de hectare.
Carrefour România lansează în premieră în România Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prima de acest gen fondată alături de un retailer. Proiectul aduce mai aproape de clienți, producătorii agricoli români cu produse super calitative și le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piață de desfacere sustenabilă. Astfel, Carrefour România contribuie pe termen mediu și lung la dezvoltarea agricultorilor români și a comunităților din care aceștia fac parte, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Cooperativa lansată de Carrefour se află la mai puțin de 30 de km de București, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, și însumează 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producție anuală de 5.000 de tone de legume: roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie. Cooperativa Agricola Carrefour Văraști are 5 membri fondatori: Carrefour și 4 producători locali. Cooperativa adună legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăști. Clienții vor putea găsi produsele cooperativei în întreaga rețea de magazine a Grupului Carrefour în România.
‘Am dezvoltat acest proiect din dorința de a fi un partener sustenabil pentru producătorii agricoli locali și un furnizor de produse de calitate pentru clienții noștri. Am ales Vărăști datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar și pentru experiența de generații pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte și să păstreze tradiția și preocuparea pentru culturile agricole’, spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România, potrivit sursei citate.
Pentru ca legumele și verdețurile produse în Cooperativă să ajungă la consumatori în cel mai scurt timp, Carrefour a construit în Vărăști un depozit de 300 mp, unde producătorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central și apoi distribuite către magazinele Carrefour din toată țara. Mai mult, Carrefour pune la dispoziția producătorilor lădițe din plastic, pliabile și returnabile, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să achiziționeze de fiecare dată navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de preț de la raft vor fi inscripționate cu zona de proveniență, astfel încât clienții să devină parte activă a lanțului comercial, susținând direct, prin cumpărare, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști.
‘Una dintre cele mai mari provocări pentru agricultorii români în acest moment este lipsa logisticii, a organizării și a unei piețe de desfacere care să preia producția în proporție de 100%. Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști este răspunsul la această problemă pentru că ne permite să ne concentrăm pe recoltă, productivitate și pe calitatea produselor, adică pe ce știm noi să facem mai bine. De restul se ocupă Carrefour. Îmi doresc ca exemplul nostru să fie urmat și de alți producători din alte zone ale țării’, spune Costel Buturuga, membru fondator al Cooperativei Agricole Carrefour Vărăști.
12 luni pe an vor exista în magazinele Carrefour legumele de la Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, bineînțeles diferite în funcție de sezon : roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie.

Related posts

Hornbach: Vânzarea de produse pentru casele inteligente este în creștere

Ion Surdu

Principalele provocări și soluțiile de adaptare la contextul provocat de COVID-19, dezbătute de consultanții fiscali la prima ediție online a „Tax & Finance Forum”

Papuc Irina

Retailerii -creşteri ale vânzărilor cu până la 80%

Stefana Muresan

Afacerile Adeplast s-au majorat cu 20% anul trecut

Stefana Muresan

Concluzii după cea mai importantă conferință dedicată concurenței 

Ligia Voro

HR | Seroussi, eleganta business-ului

Transilvania Business

Avocatul mureșean Vasile Costea: „Dacă vrei să ții pasul cu vremurile, trebuie să ții cont de dezvoltarea economică”

Ligia Voro

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

Volkswagen-Audi şi Enercon, interesate să demareze afaceri în România

Stefana Muresan

Interact – dorim să dăm plusvaloare societății

Ligia Voro

NTT DATA anunță lansarea raportului pe tema Covid-19: “Reîntoarcerea la valorile noastre pe timp de criză”

Nicolae Pop

Werner-Wilhelm Wolff, timișoreanul care conduce Tarom, primii pași pentru a aduce compania pe profit

Stefana Muresan

Seria conferințelor Tax & Finance Forum 2018 s-a încheiat la Timișoara

redactia

Pasionat de a antrena juniori, Mircea Stoica își clădește visul la Cluj-Napoca

Ligia Voro

Teraplast a inaugurat fabrica de producţie de panouri sandwich din Serbia, singura deţinută de o firmă românească în afara graniţelor ţării

Stefana Muresan

Compania Gamoni investește în sustenabilitatea procesului de producție pe termen lung

Ionel Albu

Omul de afaceri Dorel Goia mai vrea o fabrică în Europa Centrală

Stefana Muresan

Sibiu: Thyssenkrupp Bilstein construiește o nouă fabrică

Stefana Muresan

Compania unui sătmărean construiește casele milionarilor din Londra. Ciorba Construction, premiată cu aur de o organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii

redactia

Director general Teraplast: Cererea pe care o avem este în linie cu prognozele de buget, dar acum depindem de deciziile statului

Ion Surdu

Aquaphor: Apă minerală direct de la robinetul din bucătărie

Stefana Muresan

Grupul CIS. 26 de ani în energie

Ligia Voro

Golfstore – magazinul pasiunii tale

Ligia Voro

Mircea Hoţoleanu: "Teraplast, plan agresiv de investiţii"

Stefana Muresan

Leave a Comment