Lideri si afaceri

Grupul Carrefour lansează Cooperativa Agricolă Carrefour

Prima cooperativă agricolă fondată alături de un retailer: 80 de familii, 5.000 de tone de legume, pe 60 de hectare.
Carrefour România lansează în premieră în România Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, prima de acest gen fondată alături de un retailer. Proiectul aduce mai aproape de clienți, producătorii agricoli români cu produse super calitative și le oferă acestora oportunitatea de a accesa o piață de desfacere sustenabilă. Astfel, Carrefour România contribuie pe termen mediu și lung la dezvoltarea agricultorilor români și a comunităților din care aceștia fac parte, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Cooperativa lansată de Carrefour se află la mai puțin de 30 de km de București, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, și însumează 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producție anuală de 5.000 de tone de legume: roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie. Cooperativa Agricola Carrefour Văraști are 5 membri fondatori: Carrefour și 4 producători locali. Cooperativa adună legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăști. Clienții vor putea găsi produsele cooperativei în întreaga rețea de magazine a Grupului Carrefour în România.
‘Am dezvoltat acest proiect din dorința de a fi un partener sustenabil pentru producătorii agricoli locali și un furnizor de produse de calitate pentru clienții noștri. Am ales Vărăști datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar și pentru experiența de generații pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte și să păstreze tradiția și preocuparea pentru culturile agricole’, spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România, potrivit sursei citate.
Pentru ca legumele și verdețurile produse în Cooperativă să ajungă la consumatori în cel mai scurt timp, Carrefour a construit în Vărăști un depozit de 300 mp, unde producătorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central și apoi distribuite către magazinele Carrefour din toată țara. Mai mult, Carrefour pune la dispoziția producătorilor lădițe din plastic, pliabile și returnabile, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să achiziționeze de fiecare dată navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de preț de la raft vor fi inscripționate cu zona de proveniență, astfel încât clienții să devină parte activă a lanțului comercial, susținând direct, prin cumpărare, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști.
‘Una dintre cele mai mari provocări pentru agricultorii români în acest moment este lipsa logisticii, a organizării și a unei piețe de desfacere care să preia producția în proporție de 100%. Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști este răspunsul la această problemă pentru că ne permite să ne concentrăm pe recoltă, productivitate și pe calitatea produselor, adică pe ce știm noi să facem mai bine. De restul se ocupă Carrefour. Îmi doresc ca exemplul nostru să fie urmat și de alți producători din alte zone ale țării’, spune Costel Buturuga, membru fondator al Cooperativei Agricole Carrefour Vărăști.
12 luni pe an vor exista în magazinele Carrefour legumele de la Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, bineînțeles diferite în funcție de sezon : roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie.

Related posts

Cum afectează noua realitate economică managementul creditului.

Metropolitan Life, schimbări strategice în echipa de management

Stefana Muresan

Mega Image, în cadrul Platinia Shopping Center

Stefana Muresan

Business Forum, France – Balkans 2018

Ionut Oprea

Dr. Oana Taban, Fondator și Director General Dent Estet: “Strategia noastră este să menținem și în anii următori ritmul de creștere exponențială și consistentă față de competitori și față de evoluția pieței”

Stefana Muresan

Activele nete ale fondurilor de investiții au crescut în luna octombrie cu 1,3%, până la nivelul de 10 miliarde de euro

Papuc Irina

Golfstore – magazinul pasiunii tale

Ligia Voro

Mai întâi a fost ideea, apoi – pasiunea: Berărie artizanală deschisă în pandemie în Avrig

Ion Surdu

“Managementul nu înseamnă doar cărți, ci și foarte multă empatie” – Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, după 20 de ani de business

Nicolae Pop

Continental se extinde si investeste inca 12 mil. euro

Approd, portalul care te ajută să-ţi faci firmă de acasă

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Nicolae Pop

Premii naţionale majore pentru compania clujeană Arhivatorul

A. I.

Urgent Cargus testează o soluție care permite curierilor să livreze coletele fără a interacționa cu destinatarul

Ion Surdu

Farmaciile partenere Benefica, și mai aproape de pacienți

Nicolae Pop

Lead-uri de peste 1 milion de euro generate prin platforma Softlead, de la începutul anului

Papuc Irina

Dorel Goia, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Măsuri Covid-19 în industria serviciilor pentru afaceri: angajații lucrează de acasă în 98% dintre companii

Ion Surdu

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 126-150

Ion Surdu

Provocări și previziuni despre IT-ul românesc: „Noi am reușit în ciuda faptului că suntem în România, nu datorită faptului că suntem în România”

Ion Surdu

96% din prima generație a masteranzilor ABSL au fost angajați în domeniul serviciilor pentru afaceri

Stefana Muresan

În 2019, brașovenii de la Vegis.ro au vândut cosmetice naturale și alimente bio de 3,2 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment