O fabrică din Cisnădie produce în premieră în România praline terapeutice, din ciocolată și miere.
O fabrică de ciocolată din Cisnădie, în județul Sibiu, produce în premieră pentru România praline care conțin un cocktail apicol, cu efecte terapeutice, acestea fiind solicitate și în străinătate, după ce au fost prezentate recent la un congres internațional din Germania.
Această pralină este rezultatul combinării ciocolatei din America Latină, cu produsele apicole obținute în județul Sibiu, fiind rezultatul colaborării cu specialiști care au studiat efectele benefice ale mierii de albine.
„Din câte știu, este pentru prima dată la noi când se realizează așa ceva. (…) Dacă cocktailul din interiorul praline se vinde deja în România de ceva timp, noutatea este că acum am adaptat tipul de ciocolată la acest cockail și a rezultat o pralină recomandată atât copiilor, dar și adulților”, a precizat Florin Balan, patronul fabricii unde se realizează acest produs, potrivit Agerpres.
O asemenea pralină cântărește cinci grame, cât jumătate de bomboană obișnuită. Pralina apiterapeutică conține 50% o cremă realizează dintr-un cocktail produs tot în județul Sibiu, de un specialist recunoscut în domeniul apiculturii. Cocktailul are ca ingrediente: miere de albine, polen crud, păstură, extracte de propolis și lăptișor de matcă crud. Această cremă este învelită în ciocolată neagră.
Recomandarea producătorilor pe grupe de vârstă
Producătorii recomandă două praline pe zi, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani; trei praline pe zi, pentru copiii cu vârsta între 10 și 18 ani și patru praline pe zi, pentru adulți.
„ApiPralina se bazează pe principiile bune ale ciocolatei împreună cu compoziția mierii, a propolisului, a polenului, a unui cocktail foarte bun pentru revitalizarea organismului și la copii și la adulți. Acest produs ajută sistemul imunitar și este indicat și când vrei să faci efort susținut. Să nu uităm că este vorba de o miere și un cocktail bio, nimic industrial. Noi de la începutul anului am lansat pralinele acestea, care se bucură de succes pe piața din România, iar după congresul din Germania, unde au fost prezentate, avem comenzi și din afară. O să existe și export în diverse părți ale lumii”, spune Florin Balan.
Într-o pungă ce conține 100 de grame se află 20 de praline, cantitatea recomandată timp de cinci zile pentru un adult.
Citește și:
Asocierea condusă de Construcții Erbașu va termina Centura Sânmartin în două săptămâni
Lucrările la drumul de legătură dintre Municipiul Oradea și Sânmartin se apropie de final. Stadiul fizic al execuției…
15 mai 2024
DP World stimulează comerțul european prin investiții de peste 130 mil. € în România
Fluxurile de marfă se estimează să crească cu aproximativ două milioane de tone anual, stimulând comerțul, creșterea economică…
15 mai 2024
Pizzeria Zano din Iași, unul din cele mai bune 50 de restaurante cu pizza din Europa
Ghidul 50 Top Pizza 2024 a inclus Pizzeria Zano din Iași, singura din România, în clasament, aceasta ocupând…
15 mai 2024
Joburi cu salariile la vedere
37.000 de joburi cu salariul afișat au fost postate de la începutul anului și până acum pe eJobs.ro.…
15 mai 2024
Volatilitate și impredictibilitate legislativă în domeniul energiei
Aceasta a fost una dintre concluziile conferinței „Digitalizare și eficiență energetică”, organizată de Energynomics, marți, 14 mai 2024,…
14 mai 2024
Cel mai mare utilaj agricol din lume, pe ogoarele de la Terracult, județul Arad
Viitorul agriculturii este strâns legat de tehnologie. Și-au dat seama de acest lucru și reprezentanții Terracult, una dintre…
13 mai 2024
„Noaptea Muzeelor 2024” – Muzica Palatelor Orădene, cu vin și bere
Sâmbătă, 18 mai, între orele 19:00-24:00, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice (Oradea Heritage) deschide porţile obiectivelor turistice…
13 mai 2024
AntreprenorING 6.0, eveniment pentru studenți organizat de Universitatea Oradea
Baza „Gaudeamus”, de la Stâna de Vale, a Universității din Oradea (UO) a găzduit, în acest weekend, un…
13 mai 2024