Infrastructura

Astra Vagoane Călători și Siemens – cele mai economice tramvaie

Fabrica producătoare de strunguri s-a reorientat spre producerea mijloacelor de transport ecologice.
Aradul, care a fabricat trenuri de călători, trenuri de marfă, chiar și avioane, produce cel mai modern și cel mai economic tramvai din lume. Acesta este înzestrat cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilități și pentru cărucioare cu copii, podea coborâtă și poate transporta 240 de personae, potrivit canalmedia.tv.
Uzina care adineauri producea strunguri cu care se mândrea regimul comunist din România, astăzi, reorganizată sub numele de Astra Vagoane Călători SA, produce, în colaborare cu Siemens, tramvaie ultramoderne și ultraconfortabile.
Tramvaiul ”Imperio”, din punct de vedere energetic, este cel mai economic din lume conform unui calcul făcut în funcţie de tariful la energie consumată/numărul de călători/kilometric, susține sursa citată. Potrivit proiectanților acestuia,acest model de tramvai costă 1.7 milioane de euro, cu 30 la sută mai puțin decât tramvaiele fabricate pe piaţa mondială.
Tramvaiul ”Imperio” dorit de autoritățile Aradului
„Prin realizarea acestui tramvai, Aradul, prin intermediul Astra Vagoane Călători, se înscrie pe harta mondială a fabricanţilor de tramvaie. Evident că pentru Arad este o mândrie pentru că reprezintă un segment unic, pentru că suntem singurii care producem astfel de tramvaie, dar, mai mult de atât, eu sunt sigur că ce se produce astăzi la Astra Vagoane Călători va intra şi pe piaţa europeană, pentru că şi preţul, şi calitatea pe care le au aceste tramvaie sunt foarte competitive” – a declarat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.
Primăria Aradului intenționează să achiziționeze 10 tramvaie ”Imperio”, în cazul în care va reuși să obțină finanțare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Related posts

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

redactia

Plata cu carduri contactless în transportul public din Cluj

Ligia Voro

Aeroportul Cluj a înregistrat, luni, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 10.189

Stefana Muresan

Leave a Comment