Cluj IT&C

Companii de renume, gadget-uri și competiție pentru startup-uri la Techsylvania

În această vară Cluj-Napoca va fi din nou centrul de întâlnire ai liderilor globali din industria IT. Motivul este Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație în industria IT din Europa de Est, care va avea loc între 17-20 iunie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, anunță organizatorii evenimentului.
Cu trei ediții deja la activ, Techsylvania este recunoscut prin prestigiul speakerilor invitați. Primele evenimente au găzduit pe scenă co-fondatori, manageri și oameni-cheie din companii precum Google, Ubuntu, Facebook, Twitter, PayPal, NASA, Coca-Cola, SoundCloud sau Spotify, dar și investitori și fondatori de startup-uri.
Cea de-a patra ediție Techsylvania aduce în prim-plan nume precum: Ralph Simon, inventatorul tonului de apel pentru telefonul mobil și CEO al Mobilium, Alexis Bonte, Executive in Residence la Atomico, una dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa; Krating Poonpol, partener la 500 Startups, omul de business al anului în Thailanda sau Martin Wezowski, Chief Designer la centrul de inovare SAP. Lista continuă cu inovatori și vizionari din sfera IT-ului și a afacerilor pe plan internațional.
Evenimentul va dura patru zile, dintre care primele două sunt dedicate unui maraton de programare (hackathon), unde specialiștii în IT se reunesc pentru a testa limitele unor tehnologii inteligente. Participanții vor avea ocazia de a folosi propriile gadget-uri pentru proiecte precum drone, VR, ceasuri inteligente și multe altele. Cel mai bun proiect va fi premiat cu produse high-tech.
În a treia zi a evenimentului, în paralel cu conferința va avea loc și Startup Avalanche, competiția internațională de startupuri organizată în parteneriat cu Risky Business. Companiile vor avea șansa să își prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor. Premiul pentru cel mai bun startup va fi o excursie în Silicon Valley, unde câștigătorii vor avea întâlniri gata stabilite cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei.
Techsylvania este sprijinit de către companiile care își doresc să dezvolte comunitatea pasionată de tehnologie a regiunii Europei de Est și care contribuie activ la creșterea comunității de IT pe plan local dar și internațional.
Principalul partener al evenimentului din acest an este Banca Transilvania, banca antreprenorilor români, implicată activ în susținerea startup-urilor locale.
Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezente în cadrul Techsylvania continuă cu: Telenav, Accenture, Yopeso, Halcyon Mobile, Macadamian, Contintental, Crossover, Betfair Romania Development (parte din Paddy Power Betfair Group), SDL, Bitdefender, EIT Digital, Microsoft, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, și Transferwise.
Despre Techsylvania
Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui demers este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT. Numărul participanților la eveniment se dublează anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,300 de pasionați, dovedind astfel că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

Related posts

BN | Zona IT, preferată de elevii bistrițeni

Transilvania Business

Cel mai spectaculos nod rutier din România

Stefana Muresan

ARIES Transilvania realizează cel mai complex studiu de piață al industriei de software și servicii IT din România

Stefana Muresan

Facultatea fără șomeri. Pepiniera de Cluj pentru Google, Facebook și Microsoft

redactia

Au început lucrările la două noi parkinguri în Cluj Napoca. Investiție de 9,6 mil. euro pentru 666 locuri de parcare

redactia

Mega Image, în noul mall din Cluj

Stefana Muresan

Horia Ciorcilă, de 16 ani președinte al Băncii Transilvania: creștere a cotei de piață de la 1,8 la 14%

Stefana Muresan

Dorel Goia, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

LeasingWEB: Avantajele unui serviciu de achiziționare în rate a unui website

A. I.

Cât costă un castel în Transilvania

Stefana Muresan

Cel mai important edificiu baroc din Cluj își va recăpăta splendoarea

Stefana Muresan

Frisbo, prima platformă de e-fulfillment din România, atrage o investiție de 500.000 de euro din partea Neogen

Stefana Muresan

Cemacon Cluj şi-a majorat capitalul social cu 2,46 milioane lei

Stefana Muresan

Începe ediția a 7-a a Electric Castle!

Ligia Voro

Herlitz România alături de copii, prin www.herlitz.ro

Ligia Voro

Universitatea “Babeş-Bolyai” și NTT DATA Romania, a doua serie din Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică

Stefana Muresan

Fabrica de încălțăminte Clujana a depășit faza insolvenței

Nora Dumitrescu

Americanii vor să se implice în dezvoltarea Aeroportului Avram Iancu

Nora Dumitrescu

Fostul rector al UMF, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, director medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Stefana Muresan

Licitatia pentru selectarea operatorilor de colectare si transport al deseurilor intra in line dreapta

Stefana Muresan

Clubul Francofon de Afaceri din Cluj organizează a patra ediție a „Târgului de Meserii”

redactia

Electrogrup va extinde monitorizarea video a străzilor Clujului

Nora Dumitrescu

Spaniolii de la Cikautxo se extind și fac noi angajări la Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Francezii de la Orange vor racola antreprenorii în tehnologie din Ardeal

Nora Dumitrescu

Leave a Comment