În această vară Cluj-Napoca va fi din nou centrul de întâlnire ai liderilor globali din industria IT. Motivul este Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație în industria IT din Europa de Est, care va avea loc între 17-20 iunie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, anunță organizatorii evenimentului.
Cu trei ediții deja la activ, Techsylvania este recunoscut prin prestigiul speakerilor invitați. Primele evenimente au găzduit pe scenă co-fondatori, manageri și oameni-cheie din companii precum Google, Ubuntu, Facebook, Twitter, PayPal, NASA, Coca-Cola, SoundCloud sau Spotify, dar și investitori și fondatori de startup-uri.
Cea de-a patra ediție Techsylvania aduce în prim-plan nume precum: Ralph Simon, inventatorul tonului de apel pentru telefonul mobil și CEO al Mobilium, Alexis Bonte, Executive in Residence la Atomico, una dintre cele mai mari fonduri de investiții din Europa; Krating Poonpol, partener la 500 Startups, omul de business al anului în Thailanda sau Martin Wezowski, Chief Designer la centrul de inovare SAP. Lista continuă cu inovatori și vizionari din sfera IT-ului și a afacerilor pe plan internațional.
Evenimentul va dura patru zile, dintre care primele două sunt dedicate unui maraton de programare (hackathon), unde specialiștii în IT se reunesc pentru a testa limitele unor tehnologii inteligente. Participanții vor avea ocazia de a folosi propriile gadget-uri pentru proiecte precum drone, VR, ceasuri inteligente și multe altele. Cel mai bun proiect va fi premiat cu produse high-tech.
În a treia zi a evenimentului, în paralel cu conferința va avea loc și Startup Avalanche, competiția internațională de startupuri organizată în parteneriat cu Risky Business. Companiile vor avea șansa să își prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor. Premiul pentru cel mai bun startup va fi o excursie în Silicon Valley, unde câștigătorii vor avea întâlniri gata stabilite cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor care să îi ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei.
Techsylvania este sprijinit de către companiile care își doresc să dezvolte comunitatea pasionată de tehnologie a regiunii Europei de Est și care contribuie activ la creșterea comunității de IT pe plan local dar și internațional.
Principalul partener al evenimentului din acest an este Banca Transilvania, banca antreprenorilor români, implicată activ în susținerea startup-urilor locale.
Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezente în cadrul Techsylvania continuă cu: Telenav, Accenture, Yopeso, Halcyon Mobile, Macadamian, Contintental, Crossover, Betfair Romania Development (parte din Paddy Power Betfair Group), SDL, Bitdefender, EIT Digital, Microsoft, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, și Transferwise.
Despre Techsylvania
Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui demers este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea circumstanțele potrivite de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT. Numărul participanților la eveniment se dublează anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,300 de pasionați, dovedind astfel că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.
Citește și:
Autostrada Zimbor – Poarta Sălajului, construită cu 162 de milioane de euro
Proiectul tehnic pentru secțiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania (A3) a trecut de Compania Națională de…
27 mai 2022
Prima pistă sintetică de alergare din mediul rural din Bihor, la Vadu Crișului
Primăria Vadu Crișului inaugurează prima pistă sintetică de alergare din mediul rural, din județul Bihor, realizată cu susținerea…
27 mai 2022
Colegiul Național „Mihai Eminescu’’ reabilitat cu bani de la CNI, POR și PNRR
Consilierii locali orădeni și-au dat acordul pentru indicatorii tehnico – economici la faza DALI actualizat pentru etapa I…
27 mai 2022
Ultimul strat de asfalt pe Drumul Apusenilor
Lucrările de reabilitare și modernizare pe Drumul Apusenilor, dintre județele Cluj și Bihor, au intrat în faza așternerii…
27 mai 2022
Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură Oradea, acreditată ARACIS
Unul din cele mai ambițioase visuri ale conducerii Universității din Oradea și a Facultății de Construcții, Cadastru și…
27 mai 2022
Drumul expres către Autostrada Transilvania a mai trecut de un obstacol
Șoseaua de tip drum expres Autostrada Transilvania – Tureni (DX A3) a primit aviz favorabil în Consiliul interministerial,…
27 mai 2022
AROBS: afaceri și profit mai mari în “anul războiului”
Cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), AROBS Cluj, a avut rezultate…
27 mai 2022
Ardealul de Nord și Banatul cer Europei 2,2 miliarde €
Regiunilor Ardealului de Nord și Banatului li s-a aprobat atribuirea a câte 1,1 miliarde de euro în cadrul…
27 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
Leco Impex. Pion de bază în agricultură și industrie, de 30 de ani!
O afacere de familie bazată de încredere, […]
27 mai 2022
ULTIMA ORĂ! Statul român, negocieri pentru cumpărarea Fabricii de zahăr din Luduș!
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, […]
26 mai 2022
Harri Kiiski (Azomureș) exclude o criză alimentară în România
Directorul general al Azomureş, Harri Kiiski, a […]
26 mai 2022
FOTOREPORTAJ: ”Mureșul Rezidențial 2022. Dezvoltarea durabilă”
Aproximativ 50 de reprezentanți ai principalelor […]
26 mai 2022
Decizie pentru închiderea Fabricii de zahăr din Luduș
Proprietarii fabricii de zahăr Luduş au semnat […]
25 mai 2022
Mureș: Percheziții într-un dosar de contrabandă cu aur
Procurorii DIICOT şi poliţiştii din […]
25 mai 2022
REPORTAJ. ”Cocoșul de Aur” s-a reîntors acasă
Una dintre cele mai îndrăgite clădiri de pe […]
23 mai 2022
Președinte nou la Ordinul Arhitecților Mureș
Ordinul Arhitecților din România (OAR) – […]
23 mai 2022