Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Economiei: Primele elicoptere H215 produse la Ghimbav, în 2019

Compania Airbus Helicopters va începe producţia modelului militar H215M la fabrica de la Ghimbav cel mai probabil în anul 2019, a declarat ministrul Economiei, Mihai Tudose, într-un interviu acordat News.ro.
Producătorul francez de elicoptere Airbus Helicopters a semnat recent cu compania românească IAR un acord general de cooperare exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, IAR devenind contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere a Ministerului Apărării pentru a-şi înlocui flota îmbătrânită de elicoptere.
”Păi de acum am intrat pe zona tehnică. Un an, un an şi jumătate, suntem pe acolo, 2019, mergem până la jumătate. Suntem în zona tehnică deja. Tradiţie există între Airbus şi Braşov şi Ghimbavul a lucrat, sunt deja acolo, firma e deja constituită. S-a semnat contractul de colaborare. Sunt optimist în ceea ce priveşte viteza de desfăşurare a lucrurilor”, a declarat Tudose, pentru sursa citată. Aparatele se vor produce în funcţie de comenzi.
Săptămâna trecută, directorul general al Airbus Helicopters România, Serge Durand, a declarat, într-o discuţie cu jurnaliştii, că societatea Airbus Helicopters va începe producţia modelului H215 la noua uzină pe care a inaugurat-o anul trecut la Ghimbav după ce va ajunge la un portofoliu de comenzi pentru cel puţin 16 aparate, iar numele comercial al modelului fabricat în România va fi dat de cine va face prima comandă importantă.
“Avem un număr de comenzi, dar mai puţine de 16. Este nevoie să ai o anumită previziune în timp în acest sector”, a afirmat Durand.
Directorul a precizat că probabilitatea de a demara producţia în 2019 este “foarte ridicată”, pe baza evoluţiei pieţei mondiale din acest moment.
“Poate fi modelul civil H215 sau modelul militar H215M. Dacă, spre exemplu, armata română ne face prima comandă de 16 aparate, atunci va avea dreptul să pună numele aparatului, care va fi apoi folosit peste tot în lume”, a spus Durand.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oradea: Investiții noi de 4,6 milioane de euro și 107 locuri de muncă în parcurile industriale

Articolul următor

Pasaje rutiere cu sistem de deszapezire in fundatie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share