Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiu: Donație de 30.000 de euro pentru Spitalul de Psihiatrie, datorită Rotary Club

Bolnavii cronici internaţi la Secţia Exterioară din Boiţa a Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu pot fi mutaţi în siguranţă în spital. Condiţiile din Sibiu sunt net superioare celor de la Boiţa, datorită investiţiilor realizate pentru readucerea acestor pacienţi. Mai mult, cu sprijinul unei donaţii a Asociației Helpup mit Herz und Hand (Helpup cu mâna şi inima), din localitatea Helpup, de lângă Bielefeld, prin Clubul Rotary, spitalul beneficiază de paturi noi, aduse printr-o donaţie a Spitalului din Bielefeld, Germania, potrivit sibiu100.ro.
Sâmbătă, conducerea Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu i-a primit pe oaspeţii germani de la Asociaţia Helpup mit Herz und Hand, în frunte cu preşedintele Volker Neuhofer (care este şi viceprimarul localităţii), şi cu Martin Elbracht. Aceştia au dorit să vadă modul în care s-a folosit donaţia primită, a cărei valoare este de circa 30.000 de euro. Cele 100 de paturi pe care le-au adus reprezentanţii Spitalului din Bielefeld, din Germania, au fost, deja, în mare parte, montate. Astfel, de săptămâna viitoare se va putea începe transferul pacienţilor spre noua secţie renovată.
Preşedintele Clubului Rotary Sibiu, Claudiu Gavrea a spus că se bucură să poată ajuta comunitatea. „Rotary se implică în activităţile comunităţii. Ne bucurăm că am putut face acest gest pentru Spitalul de Psihiatrie, cu care noi avem colaborări de foarte mulţi ani. Avem proiecte de peste 100.000 de euro derulate cu această instituţie. Le multumesc celor doi colegi rotarieni, Giusseppe Bothar (pentru legatura puternica creata cu Asociatia Helpup mit Herz und Hand) şi Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie, care s-au implicat direct în realizarea acestui proiect”, a declarat Gavrea, potrivit sursei citate.
Pentru că au fost mulţumiţi că ceea ce au donat este folosit, reprezentanţii părţii germane au hotărât că vor mai sprijini spitalul din Sibiu. Anul trecut, în luna iunie, Asociaţia din Helpup a adus la Spitalul de Psihiatrie scaune cu rotile pentru copii cu vârste diferite, donaţia având o valoare de circa 30.000 de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CIA Aboliv mizează pe o cifră de afaceri de 18 mil. euro

Articolul următor

ANCOM: Conexiunile 4G s-au dublat în 2016

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share