IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Clever Taxi, cea mai folosită aplicație de comandă de taxi din România, cumpărată de Daimler

Clever Taxi, aplicație prezentă în peste 20 de orașe din România și care are peste 600.000 de utilizatori, a fost preluată de germanii de la Mytaxi care sunt parte a grupului Daimler, tranzacția fiind una de cel puțin 10 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă.
Mytaxi, liderul european pe piața de e-hailing, a anunțat astăzi că a achiziționat în proporție de 100% compania Clever Tech din România, deținătoarea aplicației populare Clever Taxi pentru găsit un taxi. Cu această achiziție, mytaxi își consolidează prezența pe piața internațională a mobilității și își întărește poziția de lider pe piața europeană de e-hailing. Părțile au fost de acord să nu divulge detaliile tranzacției, însă valoarea achiziției a fost o sumă de opt cifre(cel puțin 10 milioane de euro).
Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe importante din România, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori pasageri. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicație de e-hailing din țară. Platforma Clever Taxi va continua să funcționeze, astfel că toți șoferii și clienții Clever Taxi vor putea să se bucure în continuare de aplicație.
Prin această achiziție strategică, mytaxi accelerează expansiunea internațională a aplicației de comandă taxi în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicație din lume care a creat o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilitate în 70 de orașe din 10 țări europene, mytaxi este liderul de piață în industria aplicațiilor e-hailing. România devine a 11-a țară din Europa în care mytaxi funcționează.
Andrew Pinnington, Chief Executive Officer, mytaxi spune: „Suntem încântați să primim Clever Taxi în familia mytaxi. Fiind prima aplicația de găsit taxi din România cu 17.000 de șoferi înregistrați și 600.000 de pasageri, Clever Taxi se potrivește perfect cu mytaxi.
Această achiziție recentă subliniază ambiția noastră de a dezvolta și crește mobilitatea urbană în Europa. Este un alt pas în a face mytaxi cel mai mare, cel mai bun și cel mai iubit furnizor de taxi din Europa – furnizăm zilnic magie către milioane de oameni din regiune.“
Klaus Entenmann, Daimler Financial Services, declară: „mytaxi este o componentă fundamentală a ofertei noastre de mobilitate, iar creșterea sa europeană organică și dinamică rămâne o componentă strategică importantă pentru mobilitatea foarte accesibilă.“
Mihai Rotaru, cofondator și CEO, Clever Taxi, spune: „Suntem foarte încântați să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziție facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piața de transport. Din 2010, Clever Taxi a deschis drumul pentru modul în care te deplasezi în orașele din România. mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâți să investim în piața locală, astfel încât să oferim cea mai sigură și legală formă de transport autorizat și pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai ușor prin soluții de mobilitate avansate. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi soluții inovatoare de mobilitate atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Intenționăm să dezvoltăm un centru local de Cercetare și Dezvoltare (R&D) în București pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală și suntem în plin proces de recrutare și angajare în toate aspectele afacerii și tehnologiei.“
Mytaxi este un produs al companiei Intelligent Apps GmbH, fondat în iunie 2009, și este prima aplicație care pune în legătură directă pasagerul cu un șofer de taxi. Cu peste 10 milioane de descărcări și peste 120.000 de șofer înregistrați, mytaxi este liderul pieței de e-hailing din Europa. Aplicația este disponibilă în 70 de orașe din 11 țări din Europa. Cu aproape 400 de angajați, mytaxi activează în Germania, Austria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Grecia și România. Din septembrie 2014, Mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler).

Related posts

Working from home rankings before Covid. Now what?

Ionut Oprea

PRIA Gala Fermierilor Români va avea loc la Academia de Științe Agricole și Silvice în 27 septembrie 2018

redactia

Consorţiul Universitaria se reuneşte la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Camera D-Link HD Omna™ 180, disponibilă la vânzare

Stefana Muresan

Ce se întâmplă cu fondurile europene. Propunerile clusterelor

Nora Dumitrescu

Centrul Cultural Clujean a intrat într-un program european de 3 milioane €

Nora Dumitrescu

Clujenii de la Raiko au atras 2 milioane de pe bursă

Nora Dumitrescu

#StaiAcasă, pentru că ai acces GRATUIT la 31 de cursuri de marketing online

Ligia Voro

Medici din Cluj, Târgu-Mureş şi Braşov, intervenţie în premieră pentru Europa de Est

redactia

Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de elvețienii de la Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Drinking Waters of Transylvania

Transilvania Business

Oradea și zona metropolitană Oradea vor fi conectate la autostrada Transilvania

Stefana Muresan

Rablele abandonate în Baia Mare vor fi valorificate la reciclatori

Nora Dumitrescu

Libris, investiție de 3 mil. euro într-un depozit de carte în Brașov

redactia

Dorel Goia, cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Maramureșul iese pe pierdere în 2020. Investiții în drumuri și deșeuri

Nora Dumitrescu

Ministrul Agriculturii şi alţi 31 de fermieri au donat animale unui sibian căruia i-au ars oile

Stefana Muresan

Pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-ar putea circula din martie

Stefana Muresan

BEI acordă Transgaz un credit de 50 de mil. de euro pentru BRUA

Stefana Muresan

România exportă cele mai multe viori din UE

Papuc Irina

Țăranii din Transilvania au centru de desfacere în mijlocul Clujului

Nora Dumitrescu

Primarii marilor orașe din România vor face schimb de bune practici la Cluj

redactia

Borsec, Gerovital și Arctic, pe primele poziții în top 100 cele mai puternice branduri românești 2017

Stefana Muresan

Apelul pentru fondurile POR, în consultare publică – finanțări nerambursabile de la 2 la 6 milioane de euro

Ion Surdu

Leave a Comment