IT&C Lideri si afaceri Ultimele stiri

Clever Taxi, cea mai folosită aplicație de comandă de taxi din România, cumpărată de Daimler

Clever Taxi, aplicație prezentă în peste 20 de orașe din România și care are peste 600.000 de utilizatori, a fost preluată de germanii de la Mytaxi care sunt parte a grupului Daimler, tranzacția fiind una de cel puțin 10 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă.
Mytaxi, liderul european pe piața de e-hailing, a anunțat astăzi că a achiziționat în proporție de 100% compania Clever Tech din România, deținătoarea aplicației populare Clever Taxi pentru găsit un taxi. Cu această achiziție, mytaxi își consolidează prezența pe piața internațională a mobilității și își întărește poziția de lider pe piața europeană de e-hailing. Părțile au fost de acord să nu divulge detaliile tranzacției, însă valoarea achiziției a fost o sumă de opt cifre(cel puțin 10 milioane de euro).
Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru, funcționează în 20 de orașe importante din România, are peste 17.000 de șoferi înregistrați și peste 600.000 de utilizatori pasageri. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, devenind cea mai mare aplicație de e-hailing din țară. Platforma Clever Taxi va continua să funcționeze, astfel că toți șoferii și clienții Clever Taxi vor putea să se bucure în continuare de aplicație.
Prin această achiziție strategică, mytaxi accelerează expansiunea internațională a aplicației de comandă taxi în Europa. Lansată în 2009, mytaxi este prima aplicație din lume care a creat o legătură directă între pasageri și șoferii de taxi. Cu un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de șoferi înregistrați și disponibilitate în 70 de orașe din 10 țări europene, mytaxi este liderul de piață în industria aplicațiilor e-hailing. România devine a 11-a țară din Europa în care mytaxi funcționează.
Andrew Pinnington, Chief Executive Officer, mytaxi spune: „Suntem încântați să primim Clever Taxi în familia mytaxi. Fiind prima aplicația de găsit taxi din România cu 17.000 de șoferi înregistrați și 600.000 de pasageri, Clever Taxi se potrivește perfect cu mytaxi.
Această achiziție recentă subliniază ambiția noastră de a dezvolta și crește mobilitatea urbană în Europa. Este un alt pas în a face mytaxi cel mai mare, cel mai bun și cel mai iubit furnizor de taxi din Europa – furnizăm zilnic magie către milioane de oameni din regiune.“
Klaus Entenmann, Daimler Financial Services, declară: „mytaxi este o componentă fundamentală a ofertei noastre de mobilitate, iar creșterea sa europeană organică și dinamică rămâne o componentă strategică importantă pentru mobilitatea foarte accesibilă.“
Mihai Rotaru, cofondator și CEO, Clever Taxi, spune: „Suntem foarte încântați să ne alăturăm echipei mytaxi pentru că această achiziție facilitează îndeplinirea viziunii comune pe piața de transport. Din 2010, Clever Taxi a deschis drumul pentru modul în care te deplasezi în orașele din România. mytaxi este un partener ideal pentru noi, pentru că suntem hotărâți să investim în piața locală, astfel încât să oferim cea mai sigură și legală formă de transport autorizat și pentru a ajuta oamenii să se deplaseze mai ușor prin soluții de mobilitate avansate. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa mytaxi pentru a dezvolta noi soluții inovatoare de mobilitate atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri. Intenționăm să dezvoltăm un centru local de Cercetare și Dezvoltare (R&D) în București pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală și suntem în plin proces de recrutare și angajare în toate aspectele afacerii și tehnologiei.“
Mytaxi este un produs al companiei Intelligent Apps GmbH, fondat în iunie 2009, și este prima aplicație care pune în legătură directă pasagerul cu un șofer de taxi. Cu peste 10 milioane de descărcări și peste 120.000 de șofer înregistrați, mytaxi este liderul pieței de e-hailing din Europa. Aplicația este disponibilă în 70 de orașe din 11 țări din Europa. Cu aproape 400 de angajați, mytaxi activează în Germania, Austria, Polonia, Spania, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Grecia și România. Din septembrie 2014, Mytaxi este o subsidiară a Daimler Mobility Services GmbH (parte din grupul Daimler).

Related posts

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

Lufthansa vine la Iași. Din luna mai va opera zboruri directe spre Frankfurt

Nicolae Pop

Un tânăr din Brașov investește 1,7 milioane de euro într-o fermă de bovine. A doua

Papuc Irina

Grupul Taparo va produce 10 milioane de măști pe lună

Nora Dumitrescu

Peste 20 de milioane de lei pentru trei proiecte finanțate prin PNDL în Valea Chioarului

Stefana Muresan

Prețurile pentru comunicații în UE: Cel mai scump, în Belgia, cel mai ieftin, în România

Ion Surdu

Titlurile de stat Tezaur emise de Fisc pot fi cumpărate și în luna februarie

Traian Dan

Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar București, dotată de Salvați Copiii

Ligia Voro

O nouă sondă în județul Satu Mare, energie electrică din apă termală

Stefana Muresan

Timișoara: Liceul destinat nevăzătorilor din toată țara, reabilitat cu fonduri europene

redactia

ExxonMobil a confirmat zăcământul uriaș din Marea Neagră

Stefana Muresan

Vodafone România va oferi iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max

Ligia Voro

Contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în valoare de 19 mil. de euro, semnat de ADR Centru și CJ Sibiu

Stefana Muresan

Fabricile Simex vor produce mobilă cu energie solară

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: Mihaela Pușcașu, Managing Partner Vital HR – „Această pandemie ne-a făcut să conștientizăm că digitalizarea este un must ce nu poate fi amânat”

Ion Surdu

2000 de sălăjeni au acordat prioritate distracției și regulilor de siguranță rutieră

Ligia Voro

Producătorul de scaune ergonomice Antares țintește afaceri de 8,5 mil. euro în 2019

redactia

ADR Centru: Eficiență energetică în clădirile Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu fonduri REGIO

Stefana Muresan

MIPIM 2020 transforms

Ionut Oprea

In Romania anului 2016, companiile au chef si potential de afaceri

Autostrada Sălajului și ocolitoarea Zalăului, aprobate la București

Nora Dumitrescu

Cele mai bune restaurante din București în 2018. Premiile Restocracy

redactia

Digital Days 2019, pledoarie pentru marketingul digital

Traian Dan

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

Leave a Comment