Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Avocatul și rolul său în real estate

Cum a evoluat piața imobiliară clujeană în ultimii ani, prezentarea proiectului multifuncțional Platinia, o altă interpretare a conceptului de smart city, devenirea arhitecturii de la clădind pentru zei la a construi pentru viitor sunt temele care au captat atenția celor câteva zeci de participanți în prima zi a Conferințelor Transilvania Open 4 Business, desfășurate între 18-20 mai, la SunGarden Golf & Spa Resort.
 
Flaviu Mureșan, Avocat, Baroul Cluj, a punctat importanța avocatului în această piață dinamică, începând de la consultanță, trecând pe la redactarea de acte și până la reprezentare, fiecare dezvoltate pentru auditoriul din Sala Regina Maria din complexul SunGarden.
“Este mai simplu să ai un contract bine făcut, cu clauze bine făcute decât după aceea să nu știi pe unde să scoți cămașa în instanță. Pentru că, dacă tu nu ești atent la ce clauze faci, le semnezi, te vei trezi ulterior cu mari probleme”, a precizat speakerul.
Vorbind în continuare despre rolul avocatului în real estate, Flaviu Mureșan, a subliniat că: “A dezvolta un proiect imobiliar, a dezvolta o afacere în real estate, în business, nu este doar un simplu lucru de a-l crea, am construit fabrica, am pus-o acolo și totul merge de la sine, nu, din contră, de acolo începe greul sau până ajungi acolo începe greul. Realitatea asta fizică trebuie transpusă într-o realitate juridică. Aici, din păcate, avem o mare problemă, avem problema unei legislații incoerente, inconsecvente, care pe fiecare zi ce trece se modifică”.
Anticipând ultima prezentare, avocatul Flaviu Mureșan a mai pus pe tapet problema topografiei, a cadastrului. “Vom avea mari probleme începând cu anul 2018 pentru că Uniunea Europeană a specificat clar că nu se mai acordă subvenții în agricultură fără să ai documente de proprietate asupra terenului, carte funciară și titlu de proprietate”, a mai subliniat acesta.
Ligia VORO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Pentru antreprenori, o soluție financiară de la Safety Broker

Articolul următor

Asigurări de la OCPI Cluj. Cadastru până în 2023

Citește și:
Citeste mai mult

S-a definitivat Zona Metropolitană Arad

Aceasta include 24 de orașe și comune din jurul municipiului. „Cele 24 de unități administrativ-teritoriale incluse în Zona…
Citeste mai mult

Beiușul va avea stadion nou

Au început lucrările de modernizare la Stadionul Municipal Beiuș. Potrivit Primăriei Beiuș, investiția, în valoare de 6,5 milioane…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share