Cluj Real Estate Slider

Avocatul și rolul său în real estate

Cum a evoluat piața imobiliară clujeană în ultimii ani, prezentarea proiectului multifuncțional Platinia, o altă interpretare a conceptului de smart city, devenirea arhitecturii de la clădind pentru zei la a construi pentru viitor sunt temele care au captat atenția celor câteva zeci de participanți în prima zi a Conferințelor Transilvania Open 4 Business, desfășurate între 18-20 mai, la SunGarden Golf & Spa Resort.
 
Flaviu Mureșan, Avocat, Baroul Cluj, a punctat importanța avocatului în această piață dinamică, începând de la consultanță, trecând pe la redactarea de acte și până la reprezentare, fiecare dezvoltate pentru auditoriul din Sala Regina Maria din complexul SunGarden.
“Este mai simplu să ai un contract bine făcut, cu clauze bine făcute decât după aceea să nu știi pe unde să scoți cămașa în instanță. Pentru că, dacă tu nu ești atent la ce clauze faci, le semnezi, te vei trezi ulterior cu mari probleme”, a precizat speakerul.
Vorbind în continuare despre rolul avocatului în real estate, Flaviu Mureșan, a subliniat că: “A dezvolta un proiect imobiliar, a dezvolta o afacere în real estate, în business, nu este doar un simplu lucru de a-l crea, am construit fabrica, am pus-o acolo și totul merge de la sine, nu, din contră, de acolo începe greul sau până ajungi acolo începe greul. Realitatea asta fizică trebuie transpusă într-o realitate juridică. Aici, din păcate, avem o mare problemă, avem problema unei legislații incoerente, inconsecvente, care pe fiecare zi ce trece se modifică”.
Anticipând ultima prezentare, avocatul Flaviu Mureșan a mai pus pe tapet problema topografiei, a cadastrului. “Vom avea mari probleme începând cu anul 2018 pentru că Uniunea Europeană a specificat clar că nu se mai acordă subvenții în agricultură fără să ai documente de proprietate asupra terenului, carte funciară și titlu de proprietate”, a mai subliniat acesta.
Ligia VORO

Related posts

Farmecul internetului. Vânzări anuale în creștere cu 46%

Nora Dumitrescu

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

Compania germană Mennekes, cu venituri de peste 100 mil. euro, își deschide firmă la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Leave a Comment