Cum a evoluat piața imobiliară clujeană în ultimii ani, prezentarea proiectului multifuncțional Platinia, o altă interpretare a conceptului de smart city, devenirea arhitecturii de la clădind pentru zei la a construi pentru viitor sunt temele care au captat atenția celor câteva zeci de participanți în prima zi a Conferințelor Transilvania Open 4 Business, desfășurate între 18-20 mai, la SunGarden Golf & Spa Resort.
Răzvan Popescu, Director Departament Garanţii, Safety Broker, ne-a readus puțin în prezent, amintindu-ne că până în viitor trebuie să vedem cum ne protejăm în fața riscurilor. “Asigurările de garanții, soluție financiară pentru antreprenori” a fost titlul prezentării ales de către speaker. În introducere, Răzvan Popescu ne-a prezentat serviciile personalizate de management al riscului și consultanță integrată pe toate formele de asigurări pe care Safety Broker le oferă, ca apoi să ajungem la asigurările de garanții, care reprezintă o soluție financiară disponibilă companiilor care doresc să participe la proceduri de achiziție publică sau societăților care au obligația de a constitui garanții contractuale.
Directorul Departamentului Garanţii din cadrul Safety Broker a mai punctat avantajele constituirii garanțiilor prin polița de asigurare.
“Polița de asigurare funcționează aproape identic cu scrisoarea de garanție bancară, mai puțin la capitolul constituirii contragaranțiilor sau garanțiilor în favoarea emitentului. (…) Asiguratorul va cere un bilet la ordin sau o filă CEC. Emiterea de bilete la ordin sau file CEC au anumite avantaje, din punct de vedere al situației financiare al companiei dvs: nu se înregistrează în situația financiară a companiei, nu vă blochează capitalul de lucru”, a punctat Răzvan Popescu.
Sintetic, avantajele constituirii garanțiilor sunt următoarele: constituirea garanțiilor sub forma unei polițe de asigurare este acceptată de către toți beneficiarii/achizitorii, conform legislației în vigoare, timpul de emitere al unei polițe de asigurare este foarte scurt în comparație cu alte forme de garantare asemănătoare, constituirea contragaranțiilor în favoarea asiguratorului nu implică blocarea unor sume de bani, limite de credit sau constituirea unor ipoteci în favoarea asiguratorului, nu afectează imaginea sau situația financiară a companiei deoarece emiterea acestor polițe de asigurare nu implică înregistrarea lor ca și credit în Centrala Riscului de Credit (CRC), în cazul apariției unei cereri de despăgubire clientul va beneficia de asistență din partea asiguratorului în vederea soluționării dosarului de daună.
Ar mai fi de menționat că asigurarea de garanții a pornit ca un produs destinat companiilor de construcții, dar pe măsură ce destinația fondurilor europene s-a diversificat, ele s-au mutat către companii de proiectare, prestatori de servicii. Foarte multe fonduri se duc în ziua de astăzi către sănătate: furnizori de medicamente, furnizori de echipamente medicale, construcții de spitale sau clinici, iar, de dată mai recentă, către zona de IT.
Ligia VORO
Citește și:
Birouri de arhitectură de renume mondial proiectează pentru prima dată într-un concurs de specialitate din România
Patru birouri din topurile de arhitectură la nivel mondial participă la concursul de specialitate cu invitați, organizat de…
24 mai 2022
Rezultate financiare 2021: Bosch înregistrează o performanță puternică în România
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2021 cu 2,4 miliarde de…
24 mai 2022
ELBI Electric&Lighting este noul chiriaș al P3 Bucharest A1
P3 Logistic Parks (“P3”) primește un nou chiriaș în comunitatea de business de la km 13 pe A1.…
24 mai 2022
S-a deschis sesiunea de nominalizări pentru PIN AWARDS 2022
După trei ani, Gala Pin Awards se întoarce! Mai sunt doar două săptămâni până când Iaşul va afla…
24 mai 2022
Zalăul își cumpără autobuze electrice de 10 milioane de euro
Administrația din Zalău şi-a propus ca întreaga flotă de autobuze ce deserveşte transportul public urban să fie formată…
24 mai 2022
Gala „Antreprenor pentru Bihor” și-a desemnat câștigătorii
Evenimentul s-a desfășurat luni, 23 mai 2022, în Sala Mare a Primăriei Oradea. Antreprenorii de succes din Oradea…
24 mai 2022
Fiscul clujean, cu ochii pe apartamentele în regim hotelier
Direcția Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca a avertizat contribuabilii care își închiriază camerele în scop turistic. Instituția a…
24 mai 2022
Revine „Târgul de la Vama Sării”
După o pauză de doi ani din cauza pandemiei, pe 25 și 26 iunie 2022, la Vadu Crişului…
24 mai 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
REPORTAJ. ”Cocoșul de Aur” s-a reîntors acasă
Una dintre cele mai îndrăgite clădiri de pe […]
23 mai 2022
Președinte nou la Ordinul Arhitecților Mureș
Ordinul Arhitecților din România (OAR) – […]
23 mai 2022
Centrală fotovoltaică nouă într-o localitate mureșeană
Conducerea societății Medshine Russu SRL […]
22 mai 2022
Fermă nouă de peste 40.000 de găini, într-o localitate mureșeană
Conducerea societății Diadrag SRL anunță […]
21 mai 2022
Lacuri piscicole noi, în pregătire în Ideciu de Jos
Conducerea Primăriei comunei Ideciu de Jos […]
20 mai 2022
VIDEO: Cum arată interioarele hotelului și restaurantului ”Cocoșul de Aur”
Post-ul VIDEO: Cum arată interioarele hotelului […]
20 mai 2022
Protest al comercianților de la Platoul Cornești, în fața Primăriei
În prima parte a zilei de vineri, 20 mai, un […]
20 mai 2022