Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pentru antreprenori, o soluție financiară de la Safety Broker

Cum a evoluat piața imobiliară clujeană în ultimii ani, prezentarea proiectului multifuncțional Platinia, o altă interpretare a conceptului de smart city, devenirea arhitecturii de la clădind pentru zei la a construi pentru viitor sunt temele care au captat atenția celor câteva zeci de participanți în prima zi a Conferințelor Transilvania Open 4 Business, desfășurate între 18-20 mai, la SunGarden Golf & Spa Resort.
 
Răzvan Popescu, Director Departament Garanţii, Safety Broker, ne-a readus puțin în prezent, amintindu-ne că până în viitor trebuie să vedem cum ne protejăm în fața riscurilor. “Asigurările de garanții, soluție financiară pentru antreprenori” a fost titlul prezentării ales de către speaker. În introducere, Răzvan Popescu ne-a prezentat serviciile personalizate de management al riscului și consultanță integrată pe toate formele de asigurări pe care Safety Broker le oferă, ca apoi să ajungem la asigurările de garanții, care reprezintă o soluție financiară disponibilă companiilor care doresc să participe la proceduri de achiziție publică sau societăților care au obligația de a constitui garanții contractuale.
Directorul Departamentului Garanţii din cadrul Safety Broker a mai punctat avantajele constituirii garanțiilor prin polița de asigurare.
“Polița de asigurare funcționează aproape identic cu scrisoarea de garanție bancară, mai puțin la capitolul constituirii contragaranțiilor sau garanțiilor în favoarea emitentului. (…) Asiguratorul va cere un bilet la ordin sau o filă CEC. Emiterea de bilete la ordin sau file CEC au anumite avantaje, din punct de vedere al situației financiare al companiei dvs: nu se înregistrează în situația financiară a companiei, nu vă blochează capitalul de lucru”, a punctat Răzvan Popescu.
Sintetic, avantajele constituirii garanțiilor sunt următoarele: constituirea garanțiilor sub forma unei polițe de asigurare este acceptată de către toți beneficiarii/achizitorii, conform legislației în vigoare, timpul de emitere al unei polițe de asigurare este foarte scurt în comparație cu alte forme de garantare asemănătoare, constituirea contragaranțiilor în favoarea asiguratorului nu implică blocarea unor sume de bani, limite de credit sau constituirea unor ipoteci în favoarea asiguratorului, nu afectează imaginea sau situația financiară a companiei deoarece emiterea acestor polițe de asigurare nu implică înregistrarea lor ca și credit în Centrala Riscului de Credit (CRC), în cazul apariției unei cereri de despăgubire clientul va beneficia de asistență din partea asiguratorului în vederea soluționării dosarului de daună.
Ar mai fi de menționat că asigurarea de garanții a pornit ca un produs destinat companiilor de construcții, dar pe măsură ce destinația fondurilor europene s-a diversificat, ele s-au mutat către companii de proiectare, prestatori de servicii. Foarte multe fonduri se duc în ziua de astăzi către sănătate: furnizori de medicamente, furnizori de echipamente medicale, construcții de spitale sau clinici, iar, de dată mai recentă, către zona de IT.
Ligia VORO

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șerban Țigănaș despre arhitectură, de la zei la pruncii nenăscuți

Articolul următor

Avocatul și rolul său în real estate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share