Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CNAIR: Până la finele anului, două loturi din autostrada Sibiu-Piteşti vor avea constructorii desemnaţi

CNAIR va scoate la licitaţie proiecte care însumează 173 km de autostradă și 123 km de drum expres. Potrivit oficialilor CNAIR, citati de Capital, documentaţia a fost finalizată pentru două loturi din autostrada Sibiu-Piteşti.
Directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniţă speră ca până la finele acestui an cele două loturi să aibă constructorii desemnaţi. „Tronsoanele de la Boiţa la Sibiu şi de la Curtea de Argeş la Piteşti, în total aproximativ 45 de kilometri, sunt primele loturi de autostradă scoase la licitaţie în acest an“, a explicat pentru Capital şeful CNAIR.
Potrivit acestuia, dacă nu vor exista contestaţii, „până la sfârşitul anului vom avea constructori pe cele două loturi de autostradă“. Pe lângă cele două loturi din autostrada de pe Valea Oltului, CNAIR este nevoită să reliciteze construcţia şoselei la patru benzi Suplacu de Barcău-Borş. În cazul primului tronson din fosta Autostradă Bechtel, aflat la graniţa României cu Occidentul, este nevoie de o expertizare a lucrărilor, care au fost începute în urmă cu 13 ani. Aici, lucrările au stat în paragină o perioadă de câţiva ani, iar în decembrie 2016, asocierea Corsan SA – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & Via Design SRL, care a câştigat licitaţia organizată în 2015, a anunţat că renunţă la proiect.
„În iunie-ilie relansăm şi acest proiect. Aici avem o problemă, lotizăm cei 60 de kilometri ai acestui sector, astfel încât să existe o implementare mai rapidă. Vor exista trei loturi, fiecare în lungime de aproximativ 20 km. Cei 60 km de autostradă sunt finalizaţi în proporţie de aproximativ 50%“, a declarat, pentru sursa citata, şeful CNAIR, Ștefan Ioniţă.
Alţi 80 km de autostradă, parte din autostrada Transilvaniei, între Mihăeşti şi Suplacu de Barcău, sunt în faza de documentaţie. „Autostrăzile licitate în acest an, dacă nu sunt blocate de diverse contestaţii, se vor finaliza în 2019. Discutăm cu Ministerul Finanţelor procedura prin care se poate realiza o supracontractare pentru a asigura absorbţia de fonduri europene“, a mai spus Ioniţă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Facturi pentru lotul Ungheni-Ogra, decontate de CNAIR

Articolul următor

ADR Centru: Biserica de lemn din Geogel și Capela ”Inima lui Iisus” din Odorheiu Secuiesc - viitoare obiective turistice

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share