Branduri de succes, create în Transilvania, și cum se construiește povestea din jurul unui brand au fost temele principale care au definit cea de-a doua conferință organizată de revista Transilvania Business. Ne-au încântat cu poveștile lor manageri și proprietari de afaceri din domeniile IT, energie, agricultură, curierat sau cercetare-dezvoltare. Consultanți din domeniul brandingului ne-au oferit și instrumentele uzitate în construcția unui brand, iar specialiștii în proprietate intelectuală ne-au arătat cum să ne protejăm o marcă.
Dorin Popa, președintele Asociaţiei pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana, ne-a oferit un alt model de asociere în domeniul agro-industrial, prin susținerea prezentării “Dezvoltarea piețelor locale prin lanțuri scurte de aprovizionare: Comercializarea”.
“Este o inițiativă a unui grup de la Universitatea Oradea, ne-am spus să facem ceva concret pentru comunitate, să ne implicăm în zona de alimentație. Problema noastră, în general, este alimentația asupra căreia nu mai avem niciun fel de control și, de obicei, nu știm de unde mâncăm, până și în piețe sunt foarte mulți producători cu ghilimelele de rigoare, eu spun că produsele sunt aceleași, doar babele sunt altele și asta în detrimentul producătorilor locali. Avem o problemă și cu producătorii, în sensul că nu e suficient să vină la piață pentru că ei trebuie verificați, trebuie ajutați și consiliați ce să producă. Pentru asta am inițiat această asociație, care funcționează deja de un an”, a punctat Dorin Popa.
Unul dintre obiectivele asociației a fost crearea unui lanț scurt – maxim trei verigi, producător, comerciant și consumator -, iar banii să rămână acasă, la producători.
“Noi am câștigat primul proiect pe această idee de lanț scurt din România și mulțumită AgroTransilvania Cluster. Este pe partea de fructe. Vom face unul și pe legume”, a spus speakerul.
Asociația are printre preocupări și educarea consumatorului, în același timp vizează certificarea și garantarea produselor care sunt distribuite prin lanțul scurt.
“Să mâncăm sănătos și gustos. Dar ce înseamnă sănătos? Legumele și fructele, cele care sunt în supermarketuri și cărora le spunem proaspete, de fapt, cele mai multe sunt moarte, după trei zile, tot ce înseamnă sistemul enzimatic moare, avem doar resturi. Vrem să eliminăm minciuna de la raft”, a subliniat președintele asociației.
În concluzia speakerului, oamenii de business trebuie să se adune și să își rezolve problemele, și legislative și funcționale ale unei economii.
Ligia VORO
Citește și:
Aeroportul Cluj: “Creșterea bruscă a traficului a produs foarte multe întârzieri”
Lipsa de personal în mai multe sectoare aeriene a generat multe întârzieri și anulări de curse, constată David…
25 iunie 2022
Drumul expres Arad – Oradea va fi împărțit pe trei tronsoane
Încă o noutate cu privire la proiectul drumului expres Arad-Oradea. Printr-o adresă transmisă joi, 23 iunie 2022, Consiliului…
24 iunie 2022
Freyrom va construi cele cinci pasaje din Piața Emanuil Gojdu Oradea
A fost semnat contractul pentru obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din…
24 iunie 2022
S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de gaz în Zona Metropolitană Oradea
Vineri, 24 iunie, la sediul Consiliului Județean Bihor, s-a semnat contractul pentru finanțarea din fonduri europene a lucrărilor…
24 iunie 2022
Clujenii de la BOOKR au bătut palma cu Uber
Start-up-ul clujean de rezervări BOOKR a intrat în parteneriat strategic cu Uber în direcția strategică de dezvoltare a…
24 iunie 2022
1.000 de muncitori pe autostrada Cluj – Sălaj. “O deschidem în 2024”
Secțiunea dintre județele Cluj și Sălaj a Autostrăzii Transilvania (A3) va trebui să devină funcțională la începutul lui…
24 iunie 2022
Vin banii din Emiratele Arabe Unite. Aeroportul Internațional Timișoara a primit scrisoarea de intenție pentru ridicarea zonei cargo, în valoare de 300 de milioane de euro
Posibilii investitori din Emiratele Arabe Unite cu care au fost purtate discuții la nivel guvernamental pentru investiții în…
24 iunie 2022
Două firme italiene vor reabilita calea ferată Caransebeș – Lugoj, pentru 1,3 miliarde de lei
CFR a stabilit că un frup format din două firme italiene va reabilita tronsonul de cale ferată dintre…
24 iunie 2022
Zi de Zi știri ecoomice:
”Din Livada”, poveste de succes cu gust natural de cireșe
Zona Reghin-Batoș oferă numeroase şanse de […]
23 iunie 2022
Zonă de agrement, în pregătire lângă Complexul ”Weekend”
Reprezentanții societății Anvergo SRL Târgu […]
23 iunie 2022
Târgu Mureș: Detalii despre mega-investiția Delgaz Grid de pe strada Gheorghe Doja
Delgaz Grid derulează în această perioadă, pe […]
23 iunie 2022
Azomureș suspendă temporar producția de amoniac
Piața europeană a gazelor naturale a […]
22 iunie 2022
Ștefan Ormenișan, despre rădăcinile transilvănene și Mindthegap la TEDx Cornișa
Piesa de puzzle a domeniului antreprenoriatului […]
22 iunie 2022
Utilaje de tâmplărie scoase la licitație
Mureș Insolvency SPRL, cu sediul în Târgu […]
20 iunie 2022
FOTOREPORTAJ. Tehnologii performante, la Ziua Grâului 2022 de la Seuca
Peste 700 de fermieri din Transilvania au […]
20 iunie 2022
Zboruri către Grecia de pe Aeroportul ”Transilvania”
Cea mai mare insulă a Greciei, denumită și […]
17 iunie 2022