Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Levente Bara – fabrică de produse din miez de nucă, investiţie de 2,5 milioane euro

Omul de afaceri Levente Bara, cel care a pus bazele producătorului de ingrediente pentru industria alimentară Supremia Group în urmă cu 15 ani şi a vândut businessul anul acesta către grupul francez Solina, se implică în deschiderea unei noi fabrici. Este vorba despre o investiţie de 2,5 milioane de euro prin compania Transilvania Nuts, într-o unitate ce va funcţiona în zona industrială Drâmbar, de la Ciugud.
Transilvania Nuts este procesatorul de miez de nucă deţinut de Levente Bara şi Alexandru Chiric. La fabrica din Ciugud se vor realiza produse precum nucă caramelizată, ulei de nucă bio sau batoane din nuci şi fructe uscate.
„Ideea unei afaceri în domeniul procesării miezului de nucă a venit în urmă cu trei ani. La Supremia, făceam umpluturi de nucă pentru prăjituri şi folosind miezul de nucă ne-am gândit că putem face propriul business în domeniu. Am început încet încet şi am văzut că există cerere pe piaţă“, povesteşte Levente Bara, citat de zf.ro.
Pentru dezvoltarea activităţii, compania a cumpărat recent şi Ava 3 Company SRL din Curtici – Arad, unul dintre cei mai mari procesatori de miez de nucă din România. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de lei (peste 6 mil. euro). În urma tranzacţiei, Transilvania Nuts îşi va mări capacitatea de producţie de cinci ori, precum şi numărul clienţilor de pe piaţa locală şi europeană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Biserica Evanghelică, restaurată cu 3,3 milioane euro

Articolul următor

Compania Cloud Treats din Cluj, aplicaţie pentru comenzi online de mâncare în grup

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share