Transilvania Business
Cluj Infrastructura Investitii Ultimele stiri

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo: Aeroporturile trebuie conectate cu rețeaua feroviară

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România şi directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarant, la Constanţa, că România este singura ţară din Europa care nu a început un proiect de conectare a aeroporturilor cu calea ferată şi că aeroporturile din ţara noastră vor fi mai puţin competitive decât cele din Europa dacă nu vor fi conectate cu reţeaua feroviară.
David Ciceo a afirmat că toate aeroporturile din ţară au nevoie de investiţii şi de sprijin pentru dezvoltarea transportului intermodal.
“Sunt necesare mult mai multe fonduri pentru investiţii. Toate aeroporturile au nevoie de investiţii, avem nevoie de sprijin pentru atragerea fondurilor europene în infrastructura aeroportuară, avem nevoie de sprjin pentru dezvoltarea transportului intermodal, legătura aeroporturilor cu calea ferată. Suntem singura ţară din Europa care nu am demarat niciun proiect de legătură cu calea ferată, deşi este obligatoriu conform Cărţii Albe a Uniunii Europene ca până în 2030 toate aeroporturile internaţionale trebuie să se conecteze cu calea ferată. Suntem singura ţară care nu am atras deloc fonduri pentru implementare la transport intermodal”, a declarat preşedintele Asociaţia Aeroporturilor din Româniam citat de news.ro.
El susţine că dacă nu vor fi conectate cu calea ferată aeroporturile vor fi mai puţin competitive ca cele din Europa.
“Vreau să vă dau exemplu. Două aeroporturi din Ungaria, aeroportul Debrecen, privat, deja s-a legat de calea ferată, aeroportul Budapesta, privat, deja se leagă de calea ferată. Aeroporturile din România, dacă nu se leagă de calea ferată şi mai ales prin fonduri europene, vor fi mai puţin competitive decât aeroporturile din Europa”, a mai spus David Ciceo.
El a menţionat că în primele şase luni ale anului aeroporturile din România au înregistrat o creştere de 30 la sută a traficului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

CEFC intenționează să finanțeze cu 3 miliarde dolari dezvoltarea KMG International (fostul Rompetrol)

Stefana Muresan

Unde să lucrezi în vacanța de vară?

Stefana Muresan

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More