Analize Finante-banci Ultimele stiri

Cota aplicată veniturilor brokerilor de asigurare, înjumătăţită

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în şedinţa din data de 30 august 2017, diminuarea cu 50% a cotei aplicată asupra veniturilor obţinute de brokerii de asigurare, prin modificarea prevederilor Regulamentului 16/2014 privind veniturile ASF.
„Decizia vine în sprijinul dezvoltării şi reaşezării sectorului asigurărilor, în contextul în care vedem deja primele efecte pozitive ale pachetului legislativ, care a introdus principii noi pe această piaţă”, a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea.
Cota va fi redusă de la 0,2% la 0,1% din venituri, măsura urmând să intre în vigoare de la data de 1 octombrie 2017.
„Apreciem că această decizie contribuie, în mod evident, la consolidarea rolului pe care îl are activitatea de intermediere în piața de asigurări din România. Măsura adoptată este una proactivă, ce se circumscrie strategiei ASF de susținere și de consolidare a pieței asigurărilor și de creare a premiselor de creștere a gradului de satisfacție a asiguraților, inclusiv prin reducerea costurilor de intermediere”, a afirmat vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, responsabil de sectorul asigurări-reasigurări.

Related posts

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Domul Catolic din Timișoara, reabilitat cu fonduri europene. Investiții de peste 21 mil. lei

redactia

EMBA-ul britanic de la UBB, la a cincea generație de cursanți

redactia

Leave a Comment