Alba Investitii Turism Ultimele stiri

Complexul muzeal Horea, pe lista investițiilor CJ Alba

Consiliul Județean Alba dorește să amenajeze un complex muzeal format din casa lui Horea, frasinul care îi poartă numele, un muzeu și monumentul închinat unuuia din cei trei conducători ai Răscoalei de la 1784.
Drumul șerpuit care duce până la casa lui Horea pornește din comuna care îi poartă numele eroului. După aproximativ 10 minute de urcare, curbe strânse și peisaje superbe, ajungi la micul bordei străjuit, de o parte și de cealaltă a drumului, de un monument vechi de aproape un secol și de frasinul lui Horea. De aici, pot fi admirate sate și cătune răsfirate în munți, păduri și pășuni, toate întregind un tablou de care parcă nu te mai saturi. Din păcate, dacă ajungi în această zonă fără să ai vreun localnic care să povestească istoria locului, nu ai de unde să te informezi.
Pentru a integra toate elementele care merită vizitate aici, Consiliul Județean Alba intenționează să creeze un ansamblu muzeal care să atragă turiștii în această zonă, potrivit revistadealba.ro.

Related posts

Francezii de la Orange vor racola antreprenorii în tehnologie din Ardeal

Nora Dumitrescu

150 de tineri experimentează educație prin aventură în România

Ligia Voro

Începe construcția unui nou parking cu 400 de locuri în Cluj-Napoca; executant – asocierea TCI & Projektentwicklung SRL & Conpac Arhitect SRL

Stefana Muresan

Leave a Comment