Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clase cu profil aeronautic la Brașov, proiect susținut de Airbus Helicopters, Transylvania Aerospace Cluster și Ambasada Franței

După înființarea în 2016 a unei clase de tehnicieni „structură”, şi după dublarea interesului elevilor pentru aceste specializări, Airbus Helicopters a înfiinţat, începând cu acest an, o nouă specialitate, aceea de tehnicieni aparate de bord (avion), arată un comunicat al Airbus Helicopters.
„Suntem încântați că programul nostru educațional are priză la tinerii din Brașov. Am început cu o clasă de 28 de elevi iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialiști în aeronautică și Airbus Helicopters susține cu toată energia profesionalizarea tinerilor, astfel încât să fie pregătiți atât pentru schimbul de generații, cât și pentru acoperirea necesarului de forță de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou, avem mulți specialiști care se află la apusul carierei și care vor trebui înlocuiți, dar și de cadre noi pentru activitatea ce se va desfășura în facilitățile industriale deja realizate”, a spus Serge Durand, Directorul General al Airbus Helicopters Industries România.
„Parteneriatul Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic Transilvania asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii. Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic.
Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic”, a declarat Daniela Felegean, Colegiului Tehnic „Transilvania” din Brașov.
Clasele cu profil aeronautic ale Colegiului tehnic „Transilvania” din Brașov sunt rezultatul unui proiect educațional generat și susținut de către Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educației Naționale, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Alianța Franceză, Inspectoratul Școlar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR SA, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d’Azur.
Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obține, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord și tehnicieni structură. Parteneriatul dintre Airbus Helicopters și Colegiul Tehnic „Transilvania” are loc în contextul investiției Airbus Helicopters în noua fabrică de la Ghimbav unde va fi produs elicopterul Super Puma H215.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul International Timisoara, inclus in serviciul Google Maps Indoor

Articolul următor

Rotary District 2241, dincolo de aparențe. Bilanț de guvernator la Tulcea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share