Brașov Importate Industrie Ultimele stiri

Clase cu profil aeronautic la Brașov, proiect susținut de Airbus Helicopters, Transylvania Aerospace Cluster și Ambasada Franței

După înființarea în 2016 a unei clase de tehnicieni „structură”, şi după dublarea interesului elevilor pentru aceste specializări, Airbus Helicopters a înfiinţat, începând cu acest an, o nouă specialitate, aceea de tehnicieni aparate de bord (avion), arată un comunicat al Airbus Helicopters.
„Suntem încântați că programul nostru educațional are priză la tinerii din Brașov. Am început cu o clasă de 28 de elevi iar anul acesta numărul lor s-a dublat. România are nevoie de specialiști în aeronautică și Airbus Helicopters susține cu toată energia profesionalizarea tinerilor, astfel încât să fie pregătiți atât pentru schimbul de generații, cât și pentru acoperirea necesarului de forță de muncă generat de dezvoltarea industrială prevăzută. Pe platforma de la Ghimbav este nevoie de un suflu nou, avem mulți specialiști care se află la apusul carierei și care vor trebui înlocuiți, dar și de cadre noi pentru activitatea ce se va desfășura în facilitățile industriale deja realizate”, a spus Serge Durand, Directorul General al Airbus Helicopters Industries România.
„Parteneriatul Airbus Helicopters – Colegiul Tehnic Transilvania asigură pregătirea generală şi profesională a elevilor la nivelul cerinţelor angajatorilor, adaptate la dinamica pieţei muncii. Materialele educaţionale oferite şcolii creează premisa formării şi dezvoltării competenţelor pentru viitorii specialişti în domeniul aeronautic.
Formarea cadrelor didactice a reprezentat o investiţie importantă în dezvoltarea capitalului uman cu impact asupra creşterii calităţii actului educaţional oferit elevilor pregătiţi în specializări din domeniul aeronautic”, a declarat Daniela Felegean, Colegiului Tehnic „Transilvania” din Brașov.
Clasele cu profil aeronautic ale Colegiului tehnic „Transilvania” din Brașov sunt rezultatul unui proiect educațional generat și susținut de către Airbus Helicopters Industries, Ministerul Educației Naționale, Ambasada Franței, Institutul Francez din România, Alianța Franceză, Inspectoratul Școlar Judetean Brasov, clusterul Transylvania Aerospace, IAR SA, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Campusul de Meserii și Calificări Aeronautice Provence – Alpes – Côte d’Azur.
Cei 56 de elevi care urmează aceste cursuri vor obține, la finalul a patru ani de studii, diplome de tehnicieni aparate de bord și tehnicieni structură. Parteneriatul dintre Airbus Helicopters și Colegiul Tehnic „Transilvania” are loc în contextul investiției Airbus Helicopters în noua fabrică de la Ghimbav unde va fi produs elicopterul Super Puma H215.

Related posts

Analiză KeysFin: Industria locală de pharma la un maxim istoric în 2020

Ligia Voro

FAN Courier preia operatorul de transport şi logistică SLS Cargo

Papuc Irina

ARCPA, la Guvern: „România trebuie să își păstreze calitatea de jucător relevant pe piața globală a comerțului cu cereale”

Papuc Irina

Achim Irimescu participa la conferinta PRIA Agriculture

Grupul Elvetian Ameropa AG, alianta strategica cu Promat Comimpex si Agroind Cauaceu pentru a sustine dezvoltarea fermierilor

redactia

“Voi debloca Autostrada Transilvania și Centura Zalăului”

Nora Dumitrescu

Câștigătorul licitațiilor pentru construcția a încă 33,9 km din autostrada Transilvania – Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL

redactia

Pensiunea Sofia – popas pentru călător și refugiu pentru sătmărean

Gruita Ienasoiu

Un arhitect mureşean, curatorul proiectului „Mnemonics” la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Stefana Muresan

Detalii despre sprijinul cuplat în zootehnie

Transilvania Business

Libris, investiție de 3 mil. euro într-un depozit de carte în Brașov

redactia

Trei noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultori în luna iunie: 57 de milioane de euro disponibili

Ion Surdu

MADR: Peste 5.000 de crescători și 188 de furnizori, înregistrați în programul de susținere a raselor de porci Mangaliţa şi Bazna

Stefana Muresan

Povestea românească a roșiilor din Valea Largă – Mureş

Ligia Voro

TeraPlast, în top 10 reciclatori din Europa, după o investiție de 3,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Porsche a deschis un birou la Timişoara, prin intermediul subsidiarei specializate în servicii IT

Robert Bloancă

Grupul elvetian Artemis creeaza un cluster industrial in vestul tarii

Ionut Oprea

CFR Călători își modernizează 500 de vagoane

Nora Dumitrescu

AFROJACK SI HARDWELL – headlineri la UNTOLD

Transilvania Business

Asfalt nou pe Drumul Bistriței, pe banii Europei

Nora Dumitrescu

A fost demolată fabrica Mobam

Nora Dumitrescu

Vintest revine la București: „Iubesc vinul românesc – vin de Crăciun”

Ionut Oprea

Parteneriatul dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg a împlinit 10 ani

redactia

Wizz Air ia în calcul modificarea programului zborurilor către Dubai din cauza situației din Orientul Mijlociu

Papuc Irina

Leave a Comment