Antreprenori București Investitii Mureș Real Estate Slider

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

NEPI Rockcastle (fuziune a New Europe Property Investments plc și a fondului imobiliar sud-african Rockcastle) a anunțat astăzi că va începe anul viitor construcția mall-ului de la Tîrgu Mureș, locat pe Calea Sighișoarei. Mall-ul va avea 50.000 mp, în jur de 1500 de locuri de parcare, iar fondul de investiții va aloca acestui obiectiv 50 milioane de euro. Potrivit reprezentanților NEPI Rockcastle, centrul comercial va fi inaugurat până la sfârșitul lui 2018. În noiembrie 2016, NEPI Nineteen Offices Investment SRL, companie a grupului de investiții sud-african New Europe Property Investment, a obţinut certificatul de urbanism pentru construirea unui centru comercial în Tîrgu Mureş. Grupul NEPI a dezvoltat până acum în zona de retail 16 centre comerciale și mai deține în portofoliu clădiri de birouri și facilități industriale.
 
În 1 noiembrie 2016, SC NEPI Nineteen Offices Investment SRL obţinea certificatul de urbanism cu nr. 2048, eliberat de către Direcția Arhitect Șef din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș, în vederea construirii unui centru comercial, împrejmuire, branşamente şi utilităţi pe Calea Sighişoarei fără număr, la ieşirea din Tîrgu Mureş spre Sighişoara, deasupra E 60. Compania a achiziţionat teren de la mai multe persoane private şi intenţionează să investească în jur de 50 de milioane de euro în construirea unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de mp.
Compania NEPI Nineteen Offices Investment SRL, una dintre firmele din grupul NEPI, a fost înfiinţată anul trecut şi este deţinută de fondul de investiţii sud-african NE Property Cooperatief U.A şi de Nepi Bucharest Two SRL. Compania este administrată de Nepi Investment Management SRL.
NEPI a inaugurat în 2016 două centre comerciale, Shopping City Timișoara, iar în 1 decembrie Shopping City Piatra Neamț, ultima o investiție de 25 de milioane de euro. Mall nemțean desfășurat pe 2 niveluri, are o suprafața totală închiriabilă de 28.000 de metri pătrați și dispune de 1000 de locuri de parcare.
NEPI, unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din CEE, mai deţinea, la sfârșitul anului trecut, în România în zona de retail, în afara de deja amintitele centre comerciale, potrivit datelor publicate în vara lui 2016, Mega Mall Bucureşti, Promenada Mall Bucureşti, Shopping City Sibiu, Iris Titan Shopping Center Bucureşti, City Park Bucureşti, Shopping City Deva, Braila Mall, Vulcan Value Centre, Piteşti Retail Park, Shopping City Galaţi, Ploieşti Shopping City, Shopping City Tîrgu Jiu, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall Bucureşti. Compania a mai dezvoltat în România, de asemenea, mai multe clădiri de birouri, şi anume Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview, The Office, şi două facilităţi pe zona industrială – la Râşnov şi Otopeni. Potrivit aceloraşi date publice, NEPI avea în faza de construcţie următoarele proiecte – extinderea City Park, faza a doua, extinderea Brăila Mall, extinderea Severin Shopping Center, faza a doua, extinderea Sfântu Gheorghe Strip Mall, Victoriei Office şi The Office, faza a doua.
Proiectul de la Tîrgu Mureș a fost asumat de noua companie NEPI Rockcastle, rezultată din fuziunea, începând cu 11 iulie, a celor două fonduri sud-africane de investiții – New Europe Property Investments (NEPI) și Rockcastle Global Real Estate Company.
Ligia VORO
Foto: Ploiesti Shopping City – NEPI

Related posts

Veste bună de la Bursă

Ligia Voro

POZITIV TB: Dr. Sebastian Văduva – „Criza este și un fenomen economic de curățire a sistemului”

Traian Dan

China is already on a recovering trend after the Covid-19 outbreak

Papuc Irina

S-a inaugurat Casa Darvas – La Roche, primul muzeu Art Nouveau din România

Traian Dan

Ilan Laufer organizează cea mai mare delegație de firme românești în SUA

redactia

Competențe digitale pentru persoanele peste 51 de ani printr-un proiect UE

Traian Dan

OKOSH –  un nou concept de Smart Home se lansează pe piața din România

redactia

Cadouri, evenimente si concerte la Noblesse Palace Christmas Fair, 6-8 decembrie 2018!

redactia

Undă verde pentru Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș. Se reiau zborurile de azi

Ligia Voro

Ministerul Turismului va susţine şase investiţii în Bistriţa-Năsăud

Stefana Muresan

Noii membri în Consiliul Director al AHK

Ligia Voro

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

Se reiau lucrările la Centrul de Afaceri din Brașov

Stefana Muresan

COMM360: Reputația – greu de construit, ușor de distrus

Transilvania Business

Rețeaua Moldovan și-a făcut linie de semipreparate

Nora Dumitrescu

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Traian Dan

Antreprenori din diaspora şi din ţară, reuniți la Alba Iulia, la summitut RePatriot

redactia

Elevele din România se pregătesc pentru un viitor în joburi tehnologice

Traian Dan

Descoperă Lumea Automotive și Oportunitățile ei. Explorează, apoi alege unul din posturile disponibile la Star Transmission și Star Assembly!

Stefana Muresan

Satu Mare- Ecomatrix, cifră de afaceri 1,6 mil. euro

Stefana Muresan

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Asociere între primărie şi CJ Alba, pentru construirea sălii polivalente din Blaj, investiţie de 32 milioane lei

Stefana Muresan

Aproape 22 milioane de lei pentru depozite neconforme din Brașov

Ligia Voro

Romania Logistics Forum 2021 – 20 April, 14:00

Ionut Oprea

Leave a Comment