Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

NEPI Rockcastle aduce în Tîrgu Mureș un mall de Centenar

NEPI Rockcastle (fuziune a New Europe Property Investments plc și a fondului imobiliar sud-african Rockcastle) a anunțat astăzi că va începe anul viitor construcția mall-ului de la Tîrgu Mureș, locat pe Calea Sighișoarei. Mall-ul va avea 50.000 mp, în jur de 1500 de locuri de parcare, iar fondul de investiții va aloca acestui obiectiv 50 milioane de euro. Potrivit reprezentanților NEPI Rockcastle, centrul comercial va fi inaugurat până la sfârșitul lui 2018. În noiembrie 2016, NEPI Nineteen Offices Investment SRL, companie a grupului de investiții sud-african New Europe Property Investment, a obţinut certificatul de urbanism pentru construirea unui centru comercial în Tîrgu Mureş. Grupul NEPI a dezvoltat până acum în zona de retail 16 centre comerciale și mai deține în portofoliu clădiri de birouri și facilități industriale.
 
În 1 noiembrie 2016, SC NEPI Nineteen Offices Investment SRL obţinea certificatul de urbanism cu nr. 2048, eliberat de către Direcția Arhitect Șef din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș, în vederea construirii unui centru comercial, împrejmuire, branşamente şi utilităţi pe Calea Sighişoarei fără număr, la ieşirea din Tîrgu Mureş spre Sighişoara, deasupra E 60. Compania a achiziţionat teren de la mai multe persoane private şi intenţionează să investească în jur de 50 de milioane de euro în construirea unui centru comercial cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de mp.
Compania NEPI Nineteen Offices Investment SRL, una dintre firmele din grupul NEPI, a fost înfiinţată anul trecut şi este deţinută de fondul de investiţii sud-african NE Property Cooperatief U.A şi de Nepi Bucharest Two SRL. Compania este administrată de Nepi Investment Management SRL.
NEPI a inaugurat în 2016 două centre comerciale, Shopping City Timișoara, iar în 1 decembrie Shopping City Piatra Neamț, ultima o investiție de 25 de milioane de euro. Mall nemțean desfășurat pe 2 niveluri, are o suprafața totală închiriabilă de 28.000 de metri pătrați și dispune de 1000 de locuri de parcare.
NEPI, unul dintre cel mai mari dezvoltatori imobiliari din CEE, mai deţinea, la sfârșitul anului trecut, în România în zona de retail, în afara de deja amintitele centre comerciale, potrivit datelor publicate în vara lui 2016, Mega Mall Bucureşti, Promenada Mall Bucureşti, Shopping City Sibiu, Iris Titan Shopping Center Bucureşti, City Park Bucureşti, Shopping City Deva, Braila Mall, Vulcan Value Centre, Piteşti Retail Park, Shopping City Galaţi, Ploieşti Shopping City, Shopping City Tîrgu Jiu, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall Bucureşti. Compania a mai dezvoltat în România, de asemenea, mai multe clădiri de birouri, şi anume Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview, The Office, şi două facilităţi pe zona industrială – la Râşnov şi Otopeni. Potrivit aceloraşi date publice, NEPI avea în faza de construcţie următoarele proiecte – extinderea City Park, faza a doua, extinderea Brăila Mall, extinderea Severin Shopping Center, faza a doua, extinderea Sfântu Gheorghe Strip Mall, Victoriei Office şi The Office, faza a doua.
Proiectul de la Tîrgu Mureș a fost asumat de noua companie NEPI Rockcastle, rezultată din fuziunea, începând cu 11 iulie, a celor două fonduri sud-africane de investiții – New Europe Property Investments (NEPI) și Rockcastle Global Real Estate Company.
Ligia VORO
Foto: Ploiesti Shopping City – NEPI

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Articolul următor

« Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » dau prioritate la distracție prin respectarea bunelor practici ale mobilității prezentului şi viitorului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share