Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Canadienii de la Litens Automotive, nouă unitate de producție lângă Timișoara

Canadienii de la Litens Automotive Group au inaugurat lângă Timișoara, în parcul industrial de la Giarmata, noua lor fabrică din România, Litens Automotive Eastern Europe. Prin unitatea din România, compania își extinde operațiunile globale de producție, aceasta fiind cea de-a doua unitate din Europa care va deservi piața locală.
Noua unitate de producție va avea 7.500 de metri pătrați și până în 2019 va angaja 250 de oameni.
Activitatea se va desfășura prin transferul la Giarmata a două linii de producție deja funcționale, una din Germania și una din Canada. Inițial, pe aceste linii se vor produce piese pentru piața aftermarket, special ca angajații să fie școliți și să se adapteze la utilizarea utilajelor, urmând ca ulterior să fie realizate și piese auto pentru piața OEM, a celor originale folosite de marile companii din domeniul auto la realizarea de mașini noi.
Conform oficialilor companiei, la noua fabrică creșterea afacerii se va face treptat, deocamdată sunt doar cele două linii de producție, iar în funcție de evoluția pieței și a cererii afacerea va fi extinsă prin aducerea la Timișoara a noi linii de producție. În viitor se va trece și la realizarea de componente OEM, destinate marilor companii producătoare de autovehicule, dar pentru ca acestea să poată fi realizate este nevoie ca aceste companii auto să certifice respectarea celor mai înalte standarde de calitate pentru piesele realizate.
Fondată în 1979 în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. Litens a fost recunoscut cu numeroase premii din partea clienților săi, pentru realizări în inginerie, valoare de piață, producție, calitate și livrare. Cu peste 2.000 de angajați în întreaga lume, Litens furnizează soluții și tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă, sisteme de gestionare a temperaturii și gestionare a vibrațiilor torsionale. Pe lângă noua fabrică din România, Litens activează în prezent în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franța, Italia și Coreea de Sud. În prezent, compania deține peste 150 de brevete garantate în industria auto.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Firmele din Cluj se bat pentru angajaţi la Târgul de Cariere

Articolul următor

Suedezii de la Autoliv, investiție de 6,5 milioane de euro într-o nouă hală în Brașov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share