Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salina Turda, locul doi în Topul Național al Firmelor, cu afaceri de 14 milioane de lei

Societatea Salina Turda s-a clasat pe locul doi în cadrul Topului Național al Firmelor din România, întocmit de Camera de Comerț si Industrie a României la categoria servicii întreprinderi mijlocii, grupa gestionarea monumentelor, clădirilor istorice și a altor obiective de interes turistic, raportat la rezultatele economice obținute în 2016.
Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare cameră la nivel de judeţ. Topul analizează indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.
“Prezența companiei turdene în topul național al celor mai performante companii reprezintă o recunoaștere a managementului performant aplicat în cadrul societății în care administrația locală deține toate acțiunile (100%)”, a precizat conducerea societății.
În 2016, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 14.574.427 lei (cu 40% mai mare decât în 2015) și un profit de 5.294.829 lei (cu 70% mai mare), cu o medie de 120 de angajați. Societatea administrează mai multe obiective: Salina Turda, Ștrandul Durgău, bazinul didactic de înot, Hotelul Potaissa și centrul spa de la hotel.
Societatea contribuie la veniturile bugetului local, din sumele vărsate administrația locală putând suplimenta lucrările de investiții. Aceasta acoperă cheltuielile pentru buna funcționare a bazinului de înot didactic, anual sute de copii beneficiind de învățarea tainelor înotului.
Totodată, Salina Turda se implică în susținerea unor acțiuni organizate în urbe de sectorul organizațiilor neguvernamentale, sprijină performanța tinerilor, organizarea unor evenimente pentru turdeni și finanțează echipa de handbal Potaissa Turda, care activează în Liga Națională de handbal masculin, unde în sezonul trecut a obținut medaliile de bronz și locul 2 în Cupa Challenge.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zeci de specialisti, la UVT, pentru a dezbate tematici privind producția agroalimentară, nutriția și securitatea alimentară

Articolul următor

Savini Due din Sebeş, cifră de afaceri de peste 18 mil. euro în primele nouă luni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share