Industrie Mureș Ultimele stiri

Cesiro, peste 100 de angajări în fabrica din Sighișoara

Producătorul de articole din fa­ian­ţă pentru menaj Cesiro din Si­ghi­şoa­ra, judeţul Mureş, are dis­po­nibile în pre­zent 117 locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru muncitori necalificaţi la am­ba­larea produselor so­lide şi semisolide (55), cu studii gim­na­ziale şi fără experien­ţă, potrivit site-ului Agen­ţiei Judeţene pen­tru Ocu­pa­rea Forţei de Muncă Mureş, anunță zf.ro.
Cesiro a avut în 2016 o cifră de afaceri de peste 96 mil. lei (21,4 mil. euro), potrivit mfinanţe.ro. În primul se­mestru din acest an com­pania a realizat o ci­fră de afaceri de 9 mil. euro, în stag­nare faţă de aceeaşi perioa­dă a anului trecut, esti­mând până la finalul lui 2017 afaceri totale de 18 mil. euro. Compania pro­duce în prin­cipal far­furii, pla­touri, ceşti şi boluri, dar şi ceainice, ca­fe­tiere, vaze, ghi­ve­ce sau co­şuri de fructe.
Cesiro produce pentru aproximativ 60 de clienţi din 30 de ţări, printre care Anglia, Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Serbia, Spania sau Ungaria, dar şi pentru piaţa internă, potrivit site-ului Cesiro.
Compania Cesiro a făcut parte până în anul 1991 din Combinatul de Faianţă şi Sticlărie din Sighişoara şi a fost privatizată în anul 1995 prin metoda MEBO.

Related posts

Real Estate & Construction Forum, ediția III

Transilvania Business

Sanconfind, spitalul de pe comoara cu sare

Stefana Muresan

Timişul, Aradul și Bihorul, în fruntea producției de grâu din România

redactia

Leave a Comment