București Real Estate Ultimele stiri

CTP, active de 364 milioane euro in Romania

CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, a intrat în ultimul trimestru al anului cu rezultate ce depășesc previziunile anterioare. Astfel, portofoliul de spații din România al companiei a crescut în 2017 cu 73%, ajungând la peste 700.000 m2  și  la o valoare de piață de 364 milioane euro. Pentru CTP, 2017 este anul cu cel mai accelerat ritm de dezvoltare: suprafața închiriabilă construită și livrată până la sfârșitul anului se situează la aproximativ 180.000 m2, iar circa 300.000 m2 sunt în construcție, cu date de finalizare estimate pentru prima jumătate a anului viitor.
În prezent, rata de neocupare a spațiilor care sunt gata pentru a fi predate potențialilor chiriași este de sub 3%, iar 2017 a marcat încheierea unor contracte de închiriere cu o serie de clienți strategici, în 7 parcuri din București și din țară. O parte dintre aceștia se afla la primul parteneriat cu CTP, iar restul sunt clienți existenți care si-au extins activitatea in depozite mai mari, odată cu dezvoltarea afacerilor.
În 2017 au fost făcute mai multe investiții în noi construcții și achiziții de parcuri industriale, atât în apropierea capitalei, cât și în țară. Acestea au consolidat poziția CTP de cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, la nivel național:

  • În CTPark Bucharest West a început construcția a două clădiri cu o suprafață de 100.000 m2, care vor fi finalizate în Q1, respectiv Q2 din 2018;
  • În CTPark Timișoara, compania a început construcția a 32.000 m2, cu termen de finalizare în luna decembrie 2017;
  • CTP a cumpărat două parcuri logistice cu o suprafață închiriabilă cumulată de 000 m², situate în vestul țării, în apropierea localităților Ineu și Salonta;
  • În Cluj, CTP a investit în achiziționarea terenului pe care vor fi dezvoltați 29.000 m2 GLA, sub denumirea CTPark Cluj II. Noul parc va fi finalizat în două etape, în cursul lui 2018;
  • În București, CTP a achiziționat proiectul Phoenix, parte din CTPark Bucharest, situat pe centura Capitalei, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 21.000 m²;
  • Cea mai recentă achiziție este Chitila Logistic Park (CLP), situat în apropierea Bucureștiului, care are 45.000 m² suprafață închiriabilă și 48.000 m² teren destinat dezvoltărilor ulterioare.

 
“Cu siguranță că 2017 este cel mai bun an pe care l-am traversat până în prezent. Stocul de spații logistice și industriale pe care îl deținem în România a depășit 700.000 m2, am investit conform planului în CTPark Bucharest West, care este gândit să devină cel mai mare parc logistic din Europa de Est și am făcut achiziții importante în zone cheie din apropierea Bucureștiului și din România. În viitor vom continua să construim masiv, în funcție de cererile din piață și de nevoile clienților noștri, dar avem în plan și câteva dezvoltări speculative”, a declarat Ana Dumitrache, Co-Country Head al CTP Romania.
 
În ceea ce privește împrumuturile bancare, CTP a încheiat în 2017 acorduri cu BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare), BCR, Banca Transilvania, Alpha Bank, Bancpost, obținând împrumuturi în valoare de circa 117 milioane de euro. Indicatorul loan-to-value (LTV) corespunzător CTP România, care reprezintă raportul dintre valoarea creditelor şi cea a garanţiilor constituite de un investitor, se situează în acest moment la 65%.
Pentru anul 2018 este prevăzută construirea a aproximativ 200.000 m2 în CTPark Bucharest West și circa 290.000 m2 în localități ca: Pitești, Cluj, Turda, Chitila.
CTP este un dezvoltator și administrator full-service de proprietăți comerciale, specializat în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est. CTP deține CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 4,1 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 80 de puncte strategice.
În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 700.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitești, Salonta, Sibiu, Timișoara și Turda.
 

Related posts

Constructorul Conrep va moderniza o axă rutieră importantă din Maramureș

Nora Dumitrescu

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

RAAL Bistrița prognozează un plus record de 18 mil. euro, mizând și pe industria autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

Guvernul de la Chişinău, măsuri pentru a facilita intrarea pe piaţa locală a investitorilor străini

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Story of Wine (1)

Transilvania Business

Garajele neconforme din Baia Mare vor fi rase cu buldozerele

Nora Dumitrescu

Radu Ștefan Oprea, ministrul MMACA: „Ne dorim o dezvoltare și dăm un impuls firmelor ca să revenim pe anumite piețe tradiționale”

redactia

Ardealul Carei, cel mai mare pro­ducător de ulei vegetal cu ac­ţio­nariat românesc, vânzări de 30 mil euro la export

Stefana Muresan

Clifford Chance Badea isi extinde echipa

Ionut Oprea

Castelul Ugron, Mureș, are nevoie de 1 milion de euro pentru restaurare

Ligia Voro

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Stefana Muresan

Fondurile REGIO asigura reabilitarea energetica a cladirii Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud

Stefana Muresan

A fost semnat acordul de asistență cu BERD pentru construirea Spitalului Regional Braşov

redactia

Pasaj rutier subteran şi reabilitarea Podului Dacia, două proiecte noi ale Primăriei Oradea

Stefana Muresan

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

Cluj Napoca: Studii pentru metrou şi tren metropolitan, investiții de peste 9 mil. euro

Stefana Muresan

Mai mult de 50% dintre români încă plătesc cash atunci când călătoresc

Traian Dan

NEPI Rockcastle, măsuri pentru a limita răspândirea coronavirusului

Ligia Voro

Fuziune în piața informatică: Endava cumpără CDS

Nora Dumitrescu

Depozitul ecologic de deșeuri al Maramureșului, gata până în vară

Nora Dumitrescu

Taximetriștii clujeni au intrat într-un program special

Nora Dumitrescu

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 61: CIS GAZ. Proiecte istorice în întâmpinarea primelor trei decenii

Ligia Voro

Arhitecții și facility managerii români au sărbătorit împreună World FM Day 2018

Stefana Muresan

Leave a Comment