București Energie Energy Mirror Of Romania Investitii Sibiu Slider

Romgaz, cifră de afaceri dublă și un profit net în creștere cu 65 %

Societatea Națională de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA a comunicat astăzi Bursei de Valori București rezultatele după trimestrul al III-lea, într-un raport semnat de către directorul general al companiei, Virgil Marius Metea, și directorul economic, Andrei Bobar. Romgaz deține o cotă de piață de peste 48 %, a avut o cifră de afaceri mai mare cu 54 % față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 3,24 miliarde de lei, și la un profit net cu peste 65 %, raportat la primele trei trimestre din 2016.
 
Performanţele operaţionale şi financiare ale Romgaz în perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2017 au crescut semnificativ atât în ceea ce priveşte raportarea la perioadele anterioare cât şi la programele stabilite la începutul anului, se arată în raport.
Consumul a crescut în perioada de raportare cu circa 12 %, de la 79,5 TWh în primele 9 luni ale anului 2016 la 89,04 TWh în primele 9 luni din 2017, astfel că Romgaz a reuşit să-şi crească livrările cu 34,68 % faţă de perioada similară a anului 2016, de la 31,86 TWh la 42,91 TWh.

“Ca urmare, cota de piaţă a Romgaz pe piaţa livrărilor de gaze din România a ajuns la 48,19 %, fiind cu 8,12 % mai mare decât cota deţinută în perioada anterioară (40,08 %)”, este subliniat în raport.

Producţia de gaze naturale a fost de 3,751 miliarde mc, cu 717 milioane mc mai mare decât producţia realizată în perioada similară a anului anterior (+23,6 %) şi cu 263 milioane mc mai mare decât cea programată (+7,6 %), în timp ce producţia de energie electrică a Romgaz a crescut cu 62,5 % comparativ cu producţia realizată în perioada similară a anului 2016, de la 902,0 TWh la 1.465,5 TWh, cu această producţie Romgaz deţinând o cotă de piaţă de 3,14 %.
Profitabilitatea companiei se menține ridicată, Romgaz înregistrând creşteri substanţiale ale principalilor indicatori comparativ cu perioada similară a anului 2016, astfel: cifra de afaceri +54 %, EBIT +127,6 %, EBITDA +96 % şi profitul net +221,2 %.
Profitul net obţinut de societate a crescut semnificativ, cu 65,9 % faţă de perioada similară a anului 2016, atingând nivelul de 1,184 miliarde de lei, raportat la o cifră de afaceri de 3,24 miliarde de lei. Cifra de afaceri a crescut cu peste 65 % raportat la aceeași perioadă din anul precedent.
Pentru primele 9 luni din 2017, Romgaz şi-a programat investiţii în valoare de 798,5 milioane lei şi a realizat 532 milioane lei, cu cca. 33,3% respectiv 266,3 milioane lei mai puţin decât nivelul investiţiilor programate, însă cu 40 % mai ridicate decât anul trecut.
Compania a derulat, printre altele, următoarele activități investiționale: execuția lucrărilor de foraj pentru 20 de sonde, dintre care 17 sonde finalizate – 3 săpate de SIRCOSS, contractarea și începerea execuției a trei obiective importante, respectiv „Instalații tehnologice la sondele 21 și 23 Caragele”, „Colector Caragele-Galbenu” și „Conducte colectoare și instalații tehnologice pe structurile Vaida și Palatca”, lucrări care se vor finaliza în Semestrul I 2018, realizarea şi punerea în funcţiune de instalaţii tehnologice la 8 sonde, executarea reparaţiilor capitalizabile şi modernizărilor la sonde la nivelul planificat (cca. 100 sonde), efectuate în regie proprie de către SIRCOSS, finalizarea lucrărilor programate a fi executate în cadrul depozitului de înmagazinare subterană a gazelor Urziceni, respectiv forajul a două sonde, înlocuirea sistemului de conducte de interconectare între grupurile existente și modernizarea grupurilor.
Una din direcţiile strategice principale ale Romgaz, prevăzută în “Strategia de dezvoltare pentru perioada 2015-2025”, este consolidarea poziţiei pe pieţele de furnizare a energiei, în acest sens fiind dezvoltată investiția de la Iernut. În data de 17 octombrie 2017, Primăria oraşului Iernut a emis Autorizația de construire iar turbinele cu gaze sunt în proces de fabricare şi vor fi livrate în perioada următoare.
Nerealizările valorice înregistrate la sfârşitul Trimestrului 3 sunt datorate, în principal: problemelor legate de obținerea terenurilor, procedurile de achiziții publice, interpretarea legislației, evaluarea suplimentară a proiectelor din Marea Neagră sau de obţinerea permiselor pentru executarea unor lucrări de dezvoltare.
La data de 30 septembrie 2017, societatea înregistra un număr de 6.194 de angajaţi.
 

Related posts

Ioan Alin Nistor, decanul Facultății de Business din Cluj-Napoca: “Orientarea studenților spre afaceri este o profesiune de viitor”

Stefana Muresan

Bistriţa Năsăud, Maramureş și Sibiu – centre de colectare lână şi piei de animale

Stefana Muresan

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

Tara Făgărașului vrea să atragă 2,5 miliarde de euro

Stefana Muresan

Școli din Brașov, Mureș și Sibiu, dotate și reabilitate din fonduri europene

redactia

Șapte autobuze noi, achiziționate cu bani europeni, vor sosi la Oradea în luna mai

Traian Dan

Recomandările lui Daniel Metz (NTT DATA) pentru menținerea IT-ului la Cluj

Stefana Muresan

ROMGAZ, posibilități de colaborare pe proiectele TANAP și TAP

redactia

[Enjoy Transylvania!] Municipiul Blaj – continuitatea evoluției, de la importanță istorică, la putere economică

Transilvania Business

Coca-Cola HBC România și Mobexpert sunt noii chiriași ai P3 Bucharest A1

Ligia Voro

Expert Guest – Ian Worboys: what next for logistics

Ionut Oprea

Bilanțul ultimilor 10 ani de business în România: cifră de afaceri mai mare cu 71%. Care sunt cele mai profitabile companii

Papuc Irina

Team Xior / DubbeLL / Mecanoo wins with “BrinkToren” tender for last lotat prime location Overhoeks in Amsterdam

Ionut Oprea

Zonă rezidențială şi de servicii în zona fabricii de zahăr din Arad

redactia

Shakespeare School sărbătoreşte 15 ani

Ionut Oprea

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru 58.637 m2 în prima jumătate a anului 2020

Ionut Oprea

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Nora Dumitrescu

România în topul opțiunilor de relocare pentru companiile globale

Ionut Oprea

Finanțare de până la 200.000 de euro pentru microîntreprinderi, din fonduri europene

Stefana Muresan

DAbo Doner, de 7 ani în România, și-a propus să nu iasă în pierdere în acest an

Traian Dan

Rezultate AFI Europa Romania

Ionut Oprea

Launch of Paris Real Estate Week in September

Papuc Irina

Guvernul va negocia construirea autostrăzii Ploieşti – Braşov cu constructorul celui mai mare pod din lume

Stefana Muresan

Încă un parc industrial în județul Bihor, la Drăgănești, în Țara Beiușului

Traian Dan

Leave a Comment