Antreprenori Cluj Energie Lideri si afaceri Ultimele stiri

Electrogrup se pregătește de listarea la Bursa de Valori Bucureşti

Electrogrup, grup constructor şi deţinător de infrastructură energetică, telecom şi civilă, controlat în mod egal de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, ia în calcul pentru anul viitor listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit zf.ro.
”Anul viitor luăm în considerare lansarea unui IPO (ofertă publică iniţală – n. red.) la Bursa de Valori Bucureşti. Sperăm ca bursa de la Bucureşti să ne sprijine şi să ne fie alături în acest proces”, a declarant pentru sursa citată Alina Pop, directorul general al Electrogrup.
Tot pentru anul viitor, compania pregăteşte înfiinţarea unui holding care să administreze toate cele cinci entităţi ale businessului. În prezent, compania lu­crea­ză la două proiecte în Germania şi Polonia, eva­luate la aproximativ 50 de milioane de euro, precum şi la proiecte de retehnologizare a infrastructurii energetice şi de infrastructură telecom în Belgia.
”Începând de anul viitor va exista compania Electrogrup Infrastucture, companie românească de tip holding care va deţine toate cele cinci entităţi. Compania Electrogrup Infrastructure va activa în domeniul infra­structurii pe două linii mari prin companii care deţin infrastructură şi companii care oferă servicii de construcţie şi mentenanţă a infrastructurii” a mai declarat Alina Pop.
Grupul Electrogrup, care are peste 700 de angajaţi, va încheia anul 2017 cu o cifră de afaceri de 110 milioane de euro şi un profit operaţional EBITDA de 20 de milioane de euro, plus 25% şi respectiv 20% faţă de anul precedent. În ceea ce priveşte rezultatele financiare pentru anul viitor, compania îşi propune creşterea cifrei de afaceri cu 35% şi cu 22% a EBITDA.

Related posts

Timiș: Locuitorii din 70 de localități, constituiți în asociații de dezvoltare, vor beneficia de conectare la reţele de gaze naturale

redactia

E.ON și MOL România lansează „autostrada electrică” Iaşi-Tîrgu Mureş, proiect finanţat din fonduri europene

Stefana Muresan

Americanii de la 3Pillar Global angajează 100 de IT-iști în centrele din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași

Stefana Muresan

Leave a Comment