Arad Investitii Ultimele stiri

Falcă: Investițiile reprezintă 39% din bugetul municipiului Arad, accentul cade pe dezvoltare

Investiţii reprezintă 39% din bugetul pe anul 2018 al municipiului Arad, cu toate că acesta este cu 74.000 lei decât cel de anul trecut, ca urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, a declarat primarul Gheorghe Falcă.
Potrivit edilului, în acest an municipalitatea arădeană are un buget general de venituri şi cheltuieli în sumă totală de 623.513.000 lei, în timp ce, anul trecut, acesta s-a ridicat la 697.314.000 lei.
‘Drept urmare, municipalitatea a fost nevoită să depună un efort mai mare pentru a găsi soluţii de a acoperi cele aproape 74.000 lei din cotele defalcate pe venit, pierdute odată cu modificarea Codului Fiscal. În cele din urmă însă, s-a reuşit o dimensionare a bugetului astfel încât să răspundă tuturor necesităţilor municipiului Arad în 2018, de la asigurarea sumelor pentru domeniile de activitate care trebuie finanţate de la bugetul local, la cele pentru finanţarea de investiţii noi sau în derulare, cele pentru susţinerea educaţiei, precum şi sumele necesare finanţării programelor sociale, culturale şi sportive. Cu toate că “revoluţia fiscală” punea la finele anului trecut un mare semn de întrebare în dreptul investiţiilor, totuşi în 2018, la Arad accentul cade tot pe dezvoltare. Mai exact investiţiile reprezintă 39% din bugetul general”, a afirmat, marţi, într-un comunicat de presă, Gheorghe Falcă.
Conform acestuia, un procent de 67% din bugetul alocat investiţiilor, reprezentând 163.983.000 lei, va fi folosit pentru continuarea lucrărilor începute, pentru lucrări noi au fost alocaţi 40.849.000 lei, reprezentând un procent de 17%, iar restul – achiziţii de bunuri şi alte cheltuieli.
Majoritatea investiţiilor care se vor derula în anul 2018 vor fi realizate din fonduri de la bugetul local şi excedentul bugetar, în sumă de 194.533.000 lei. Investiţiile din credite externe reprezintă 16% din totalul propus pentru 2018 şi se ridică la 47.780.000 lei, iar investiţiile din proiecte sunt estimate la 40.039.000 lei.
“Din lista de lucrări propuse să fie demarate în acest an se pot aminti investiţiile în spitalele aflate în administrarea Consiliului Local Municipal (4.896.000 lei), regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe (27.900.000 lei), reparaţiile şi investiţiile la nivelul străzilor din municipiu (15.965.000 lei), investiţiile în iluminatului public (9.600.000 lei), reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ; modernizarea stadionului UTA (13.000.000 lei), acoperirea Patinoarului Municipal (2.000.000 lei)”, a precizat Gheorghe Falcă.
În ceea ce priveşte noile investiţii, edilul s-a mai referit la Podul Decebal peste Râul Mureş, care va intra în reparaţii capitale (8.800.000 lei), la fel şi clădirea Unităţii Militare din Gai (4.203.000 lei) şi cea în care funcţionează secţiile ORL, Oftalmologie, Oncologie, Dermatologie din cadrul SCJU Arad. Lista investiţiilor prioritare din municipiu mai include, conform primarului, reabilitarea clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici (4.000.000 lei), amenajarea platformelor subterane de colectare selectivă a deşeurilor (7.000.000 lei), amenajarea pieţei de lemne pe strada Poetului (5.000.000 lei ), refacerea intrărilor în municipiul Arad, pe căi rutiere, dinspre Nădlac, Oradea, Deva.
Din lista de achiziţii bunuri şi alte cheltuieli, Falcă a mai amintit proiectele: DALI-Reabilitare şi modernizare Parcul Eminescu, DALI-Reconfigurare şi modernizare B-dul Revoluţiei, Amplasare Orgă în sala de concert a Palatului Cultural Arad, SF-Implementarea sistemului de închiriere biciclete în municipiu.
Totodată, printre proiectele finanţate din fonduri externe nerambursabile edilul a enumerat: modernizarea sistemului de transport public cu tramvaiul şi a infrastructurii sistemului de transport public cu tramvaiul, construirea unui pod nou peste râul Mureş pentru realizarea legăturii între Piaţa UTA şi strada Ştefan cel Mare, achiziţia de autobuze hibride şi tramvaie electrice, amenajarea zonei de agrement de pe strada Mărului, zona Micălaca şi zona Pădurice, construirea centrelor multifuncţionale pentru persoane din zonele urbane marginalizate.

Related posts

ENGIE Romania a încheiat un parteneriat cu Mercedez-Benz România pentru promovarea mobilității electrice

Papuc Irina

Americanii de la Varroc Lighting Systems, acord cu compania timișoreană Elba

redactia

Compania americană Grandstream, oficial pe piața din România

Ligia Voro

AZOMUREȘ sprijină achiziția unui echipament complet de testare pentru COVID-19

Ligia Voro

De la stabil, la negativ. Scăderea ratingului de țară pentru România: ce avem și ce urmează

Papuc Irina

La Dacia, Uzina Viitorului, s-a încheiat interimatul

redactia

Marisiensis se amână pentru luna octombrie 2020

Ligia Voro

Grupul Mobexpert își redeschide, de astăzi, o parte din magazine. Urmează și reluarea activității fabricilor

Papuc Irina

Romanian Gastronomy in the XXI Century – O carte manifest pentru gastronomia românească a secolului XXI

redactia

Casa care bloca autostrada Sebeş-Turda a fost demolată

Stefana Muresan

BT conduce top 15 companii după valoarea tranzacționată la BVB

Ligia Voro

Transgaz, contract de 64,3 de milioane de euro pentru modernizări

Ligia Voro

Maramureșenii care lucrează în Italia vor să fie protejați de sindicate

Nora Dumitrescu

Delegaţie Romgaz, la Conference Emerging and Frontier Markets – New York

Stefana Muresan

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

Leoni caută 100 de oameni pentru fabrica de cablaje auto din Beiuș

redactia

Electrogrup Infrastructure, ofertă publică de acţiuni pe BVB

redactia

Final call for nominations at the 15th annual EuropaProperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum

Papuc Irina

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

UNIQUE SMILE – “We make it visible”  

Ligia Voro

Zalăul va avea primul cinema drive-in

Nora Dumitrescu

Rețeaua de sănătate Regina Maria amână plata abonamentelor medicale pentru IMM-uri cu 2 luni

Ion Surdu

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Stefana Muresan

Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, își face public salariul

Ligia Voro

Leave a Comment