Cluj Eveniment Uncategorized

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

Adaptabilitatea, transparența, simplitatea și unitatea sunt doar câteva principii care îmbunătățesc rezultatele (HR service delivery) unui department de HR. În acest context, organizația este capabilă să schimbe mai ușor direcția, să creeze o cultură organizațională pliată pe nevoile angajaților și să ofere structurile de compensații și de managementul performanței potrivite nevoilor existente. În același timp, beneficiile unui sistem Agile acoperă și latura motivațională a angajatului, eliminând procesele time consuming, care nu dau rezultate.
Agile mindset – implementare și rezultate
“Agile HR este despre a te bucura de munca ta și despre a găsi un scop în ceea ce faci. Mai mult decât atât, este despre a construi și împărtăși valori între business, clienți și angajați”, declară  Natal Dank, Founder&Director, Southern Blue [UK]. Specialist în metodologia Agile, Natal  îndrumă organizațiile spre Agile mindset, contribuind astfel la crearea unor contexte de muncă sănătoase și la redefinirea culturii organizaționale ale companiilor cu care colaborează. “Cu cât asist mai mult la rezultatele metodologiei Agile aplicată în HR, cu atât sunt mai convinsă de puterea ei de reconstruire a unui mediu de muncă și mă refer aici la the future of the work.”
Speaker în cadrul ediției HR Summit care are loc în Cluj-Napoca pe 13-14 martie 2018, Natal discută despre modalitatea în care aplicarea metodologiei Agile oferă o perspectivă inovatoare în procesul de emoloyee engagement și al culturii organizaționale.
Despre motivare si wellbeing – strategii și instrumente de diagnoză
În procesul de construire a unui program integrat, complet și complex de wellbeing, care vine în sprijinul conceptului de Work Life Balance, este important să urmărim deopotrivă beneficiile angajatorului, dar și pe cele ale angajaților. Reducem stresul în rândul angajaților, dezvoltăm și  menținem o cultură organizatională constructivă, promovăm imaginea de angajator și în cele din urmă creștem nivelul de implicare a angajaților și gradul de retenție. Pe de altă parte, este esențial să urmărim dezvoltarea abilităților și intereselor angajaților, să creăm contexte potrivite networkingului pe baza de interse și să urmărim îmbunătațirea sănătății fizice și reducerea nivelului de stress.
Despre motivare din perspectiva PCM și provocări, tendințe și instrumente de diagnoză în materie de wellbeing, discută la HR Summit Cluj-Napoca, Dana Tudor Tănase, Managing Partner, Creative&Bright și Andreea Bădescu, Senior Trainer & Executive Coach, Creative&Bright.
Dana Tudor Tănase, Managing Partner, Creative&Bright are o experiență de peste 10 ani în team management, customer care şi 8 ani în managementul proiectelor. Experienţa ei de management corelată cu implicarea în formarea și dezvoltarea oamenilor se regăsesc în rezultate și parteneriate cu unele dintre cele mai mari companii precum: Oracle, IBM, VDF sau HP.
Andreea Bădescu, Senior Trainer & Executive Coach, Creative&Bright dezvoltă și implementează produse personalizate de management al lichidităților pentru clienți internaționali. De asemenea, Andreea susține cursuri de dezvoltare personală, comunicare și dezvoltare a echipelor, folosind instrumentul Process Communication Model® către reprezentanți Ipsos, DTZ, Telekom, Euroweb, IB Cargo, Petrom, Raiffeisen, Autonom Rent a Car, Actavis, Oracle.
Distorsiunile cognitive în procesul decizional de angajare
Cu un puternic caracter disfunțional, distorsiunile cognitive determină comportamente incongruente cu realitatea. Tendința de a trage concluzii în absența unor dovezi, elaborarea unei judecăți negative globale pe baza generalizării unei singure caracteristici sau extinderea caracteristicilor unui individ asupra unei întregi populații, sunt doar câteva dintre distorsiunile care pot afecta procesul decizional de angajare.
Despre efectul distorsiunilor cognitive în procesul decizional de angajare, discutăm la HR Summit Cluj cu Andra Crișan, Recruitment Partner @ Betfair România. Experiența ei profesională s-a dezvoltat în companii de IT, gestionând end-to-end procesul de recrutare și selecție. Andra înțelege nevoile de business existente și este concentrată pe atragerea talentelor prin strategii de recrutare competitive.
Despre HR Summit –  The SuperHeRoes Conference
HR Summit Cluj-Napoca are loc pe 13-14 martie 2018, in incinta Hotel Golden Tulip Ana Dome. Evenimentul este susținut de Creative&Bright, Ascendis România, Zucchetti România, P&M Furniture, Playful Learning. Detalii despre speaker și agenda evenimentului sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: www.cluj.hrsummit.ro.

Related posts

Virgil METEA, un nou mandat de patru ani în fruntea ROMGAZ!

Stefana Muresan

Investiție într-un lac destinat pescuitului la păstrăv în Cluj

Nora Dumitrescu

CEO CONFERENCE – SHAPING THE FUTURE: SLOWBALIZATION – HOW TO REDESIGN THE ORGANIZATION OF THE FUTURE

Stefana Muresan

I, Robot

Ionut Oprea

Platforma de matchmaking de la Comisia Europeană folosită în premieră la Cluj

CCIFER decernează Premiile 2017 pentru inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială

Stefana Muresan

Cluj Napoca: Proiect integrat tren metropolitan-metrou, chiar și cu finanțare europeană

redactia

Angajații români preferă cardurile de masă în locul tichetelor pe hârtie

Ionel Albu

Metropola Cluj a intrat în parteneriat cu Hamburg, Rotterdam și Marsilia

Nora Dumitrescu

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Nora Dumitrescu

Summit-ul HR-ilor la Cluj-Napoca, eveniment de referință în industria resurselor umane

Stefana Muresan

Conferința Business (r)Evolution de la Brașov – 31 octombrie 2018, Hotel Kronwell

redactia

Antares România își planifică întreaga producție în doar 15 minute

Ligia Voro

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

UBB vizează cumpărarea sediului Băncii Transilvania

Stefana Muresan

Parcul industrial Câmpia Turzii, investitii de peste 5 milioane de euro

Stefana Muresan

Investitie noua pentru ANTARES

Ionut Oprea

Seroussi susține viitorul fotbalului românesc

Stefana Muresan

Adopta o mama!

Stefana Muresan

A fost lansat zborul direct IAȘI-CLUJ. Ruta internă este operată de compania Tarom

Stefana Muresan

Două străzi din Cluj-Napoca, transformate cu 10 mil. euro, bani europeni

Stefana Muresan

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

Ionel Albu

Concernul Guhring, parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj

Nora Dumitrescu

Orange aduce inovaţia 5G la UNTOLD

Ligia Voro

Leave a Comment