Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, pe harta mondială a științelor exacte. Sprijin financiar de 450.000 de lei din partea CJ

In cadrul sedintei ordinare din 19 februarie , Consiliul Judetean Cluj a aprobat proiectul de hotarare propus de presedintele Alin Tise privind finantarea celei de-a 59-a editii a Olimpiadei Internationale de Matematica. In acest fel, forul administrativ judetean a raspuns favorabil solicitarii de sprijin formulate de Inspectoratul Scolar Judetean, alocand suma de 450.000 de lei pentru buna desfasurare a evenimentului ce va avea loc in perioada 3-14 iulie 2018, in municipiul Cluj-Napoca.
Fondurile astfel aprobate vor fi folosite pentru organizarea, in cele mai bune conditii, a acestui prestigios eveniment de talie internationala ce va reuni la Cluj circa 1.300 de participanti din elita mondiala a matematicii, reprezentand peste 120 de tari, de pe cinci continente. Reprezentand unul dintre cele mai importante evenimente educationale si stiintifice ale anului din Romania, Olimpiada Internationala de Matematica se constituie intr-un foarte potrivit prilej de a marca asa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri din 1918.
„Suntem extrem de onorati sa gazduim acest prestigios eveniment ce va pune definitiv Clujul pe harta mondiala a stiintelor exacte. Decizia de a sprijini organizarea Olimpiadei a venit in mod firesc intrucat aceasta este in deplina consonanta cu ceea ce capitala noastra de judet a devenit: un pol european de dezvoltare si inovare in domeniul inaltelor tehnologii, sectoare ce presupun, ca o conditie obligatorie, cunoasterea aprofundata si excelenta in stiintele exacte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

CTP îl numește pe Emanoil Dascălu în funcția de Director de Construcții pentru România

Articolul următor

Banca Transilvania, 75 mil. de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share