Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) transmite că a adoptat Ordonanţa de Urgenţă menită să regelementeze Sistemul Informaţional pentru Piaţa Produselor Agricole şi Alimentare.
Decizia MADR vine ca urmare a Regulamentului (CE) nr. 1185/2017 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) nr. 1307 şi 1308/2013 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, în ceea ce priveşte notificările către Comisie ale informaţiilor şi documentelor, care a adus modificări şi în piaţa zahărului.
Potrivit prevederilor ordinului sus-menţionat, “fabricile de zahăr care depun cerere şi documentaţia aferentă acesteia, sunt verificate de către comisia constituită în acest sens, pentru a primi recunoaşterea ca operator economic care desfăşoară activităţi de fabricarea zahărului”, dacă îndeplinesc condiţiile de recunoaştere. Comisia de verificare a fabricilor este formată din reprezentanţi ai MADR, ASAS, Patronatul zahărului din România, Federaţia cultivatorilor de zahăr din România şi Direcţia Agricolă Judeţeană pe raza căruia se află fabrica de zahăr.
Potrivvit sursei citate, Comisia astfel formată a verificat fabricile Antrepriza Zahăr Bod şi Tereos România, urmând ca în perioada imediat următoare să fie verificate şi celelalte fabrici.
Potrivit prevederilor Ordinului nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare, producătorii de sfeclă de zahăr pot beneficia de ajutor naţional tranzitoriu şi sprijin voluntar cuplat, dacă fac dovada încheierii unui contract cu o fabrică de zahăr recunoscută de MADR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tremend, cu o divizie în Brașov, în topul celor mai dinamice companii din Europa. Crestere cu 431% a cifrei de afaceri in perioada 2013 - 2016

Articolul următor

Calitatea vieții - decisivă pentru dezvoltarea urbană sustenabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Oradea trece la iluminat public pe LED

 Oradea va eficientiza energetic sistemul de iluminat public până la finalul anului 2025.  În momentul de față Oradea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share