Agricultura Industrie Ultimele stiri

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de recunoaștere a fabricilor de zahăr

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) transmite că a adoptat Ordonanţa de Urgenţă menită să regelementeze Sistemul Informaţional pentru Piaţa Produselor Agricole şi Alimentare.
Decizia MADR vine ca urmare a Regulamentului (CE) nr. 1185/2017 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentelor (UE) nr. 1307 şi 1308/2013 ale Parlamentului European şi ale Consiliului, în ceea ce priveşte notificările către Comisie ale informaţiilor şi documentelor, care a adus modificări şi în piaţa zahărului.
Potrivit prevederilor ordinului sus-menţionat, “fabricile de zahăr care depun cerere şi documentaţia aferentă acesteia, sunt verificate de către comisia constituită în acest sens, pentru a primi recunoaşterea ca operator economic care desfăşoară activităţi de fabricarea zahărului”, dacă îndeplinesc condiţiile de recunoaştere. Comisia de verificare a fabricilor este formată din reprezentanţi ai MADR, ASAS, Patronatul zahărului din România, Federaţia cultivatorilor de zahăr din România şi Direcţia Agricolă Judeţeană pe raza căruia se află fabrica de zahăr.
Potrivvit sursei citate, Comisia astfel formată a verificat fabricile Antrepriza Zahăr Bod şi Tereos România, urmând ca în perioada imediat următoare să fie verificate şi celelalte fabrici.
Potrivit prevederilor Ordinului nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare, producătorii de sfeclă de zahăr pot beneficia de ajutor naţional tranzitoriu şi sprijin voluntar cuplat, dacă fac dovada încheierii unui contract cu o fabrică de zahăr recunoscută de MADR.

Related posts

Producătorul german de detergent Dalli, cu fabrică la Timișoara, a înființat propria firmă de distribuție

Stefana Muresan

MADR: 328.716,05 euro – buget pentru plata fermierilor

Stefana Muresan

Decis: Proprietarii mașinilor electrice vor putea parca gratuit în municipiul Sibiu

Papuc Irina

Leave a Comment