Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiect european de 2,5 mil. euro pentru realizarea unei piste de biciclete între Arad şi Pecica

Consiliul Judeţean Arad va realiza în parteneriat cu primăria localităţii Mako, din Ungaria, o pistă de biciclete între municipiul Arad şi localitatea Pecica, pe o distanţă de 18 km. Investiţia de peste 2,5 mil. euro este susţinută din fonduri europene, prin programul transfrontalier Interreg România-Ungaria. Pista de biciclete urmează să se realizeze pe digul râului Mureş, pornind din zona pădurii Ceala. Realizarea pistei ar putea începe anul viitor, proiectul urmând să fie finalizat în toamna anului 2020, potrivit unui comunicat al CJ Arad.
’’Consiliul Judeţean Arad este partener cu primăria Mako pentru a realiza o reţea de piste de biciclete care să faciliteze accesul la zonele de agrement de pe malul Mureşului. Prin proiect se va construi o pistă de biciclete de 18 kilometri pe coronamentul digului între Arad şi Pecica, având ca valoare eligibilă peste 2,5 milioane de euro. Investiţia este importantă pentru judeţul nostru fiindcă ne propunem dezvoltarea reţelei de piste de biciclete şi conectarea acestora la reţeaua internaţională. În cazul nostru, ne vom lega de judeţul Csongrad’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
În total, pe finanţări transfrontaliere, CJ Arad a depus proiecte de aproximativ 25 de milioane de euro, acestea fiind în diverse faze de evaluare sau contractare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Constructorii Astaldi și Max Boegl, ritm intens de lucru pe lotul dintre Iernut și Chețani (A3). Când se va putea circula

Articolul următor

Provocări majore pentru Electrica în anul 2018

Citește și:
Citeste mai mult

HR-ul inima oricărei companii

Multă lume ar fi crezut că după ce oameni au stat acasă în timpul pandemiei, mulți  dintre ei…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share