Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 80 mil. lei, pentru modernizarea drumului Birsa-Moneasa-limita judet Bihor

S-a semnat contractul de finantare a drumului Birsa-Moneasa-limita judet Bihor, cel de-al treilea si ultimul finantat prin PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala). Tronsonul are o lungime de 28 km si face legatura intre DN 79 (din Birsa) si statiunea Moneasa, continuand pana la limita cu judetul Bihor. Valoarea estimata a proiectului este de 80.887.142 lei cu TVA, din care finantare de la bugetul de stat prin programul PNDL suma de 78.299.573 lei, respectiv 96,80 %, iar cofinantarea din partea Consiliului Judetean Arad este de 2.587.569 lei cu TVA, respectiv 3,20 %.
„Este un drum important, strategic nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, ci si pentru dezvoltarea turismului din judetul nostru. Prin modernizarea acestui tronson, Birsa-Moneasa-limita judet Bihor, realizam o legatura facila si sigura a intregului judet cu Moneasa dar si o legatura direct a statiunii cu judetul Bihor. Practic «deschidem» accesul dinspre Bihor inspre statiunea Moneasa si ii oferim o oportunitate de dezvoltare suplimentara”, a afirmat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.
„Acest drum face parte din strategia de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene, una dintre prioritatile noastre. Ne-am propus ca in acest mandat sa reabilitam sau sa modernizam 300 de kilometri de drum judetean, ceea ce ar insemna 25% din lungimea totala a retelei de drumuri ce se afla in administrarea noastra. Pentru a ajunge la acest obiectiv, si luand in calcul bugetul mic al Consiliului Judetean, diminuat drastic in 2018 de catre Guvern, am cautat diferite surse de finantare, prin fonduri europene sau guvernamentale. Acest drum este finantat prin fonduri guvernamentale, dar din pacate am primit bani doar pentru trei din cele sapte drumuri pentru care am solicitat finantare”, a completat Sergiu Bilcea, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

NTT DATA, noul sponsor al echipei de fotbal CFR Cluj

Articolul următor

CJ Cluj: Se extinde reteaua de alimentare cu apa potabila din Chiuiesti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share