Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

In sedinta Consiliului Local Oradea din 27 martie, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru lucrarile de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si a Palatului Ullmann. In cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrarilor de protejare si interventie asupra cladirilor cu valoare cultural – arhitecturala situate in Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016 au fost selectate in anul 2017 si imobilele palatul Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si Palatul Ullmann. Ambele lucrari necesita interventia in regim de urgenta datorita degradarilor de la acoperis, fatade interioare si exterioare, finisaje si elemente decorative, cauzate de o degradare morala fireasca si de interventii neconforme.
In ceea ce priveste Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, acesta are un regim de inaltime S+P+2E, avand o forma rectangulara, cu doua curti interioare si doua fatade orientate spre domeniul public, respectiv spre Calea Republicii si Parcul Traian. Interventiile propuse pentru acest palat sunt: reabilitarea fatadelor exterioare, interventii de inlocuire a elementelor degradate ale sarpantei, dar si reabilitari ale fatadelor interioare. Valoarea totala a investitiei este de 3.530.089,44 lei (fara TVA), iar durata de realizare a investitiei este de 18 luni.
Lucrarile de interventie la cealalta cladire reprezentativa, Palatul Ullmann, sunt urmatoarele: inlocuirea integrala a invelitorii, inlocuirea elementelor degradate ale sarpantei, inlocuirea integrala a planseului peste ultimul nivel, repararea/inlocuirea jgheaburilor si a burlanelor, refacerea tamplariilor dupa modelele originale, refacerea elementelor decorative (brauri, ancadramente, cornise, refacerea placajelor din faianta smaltuita de la parterul cladirii, restaurarea celor doua altoreliefuri, refacerea trotuarului public dinspre Piata 1 Decembrie. Valoarea estimata a invetitiei este de 8.348.843 lei (fara TVA), iar durata de realizare este de 24 de luni.
Ansamblul Cazarmii Husarilor urmeaza sa fie reabilitat si el printr-un proiect cu finantare europeana. Cladirea Husarilor este grupul de cladiri aflat in situatia cea mai dramatica dintre toate obiectivele de pe lista monumentelor istorice din Oradea. Starea lui s-a agravat in mod deosebit in ultimul deceniu, dupa ce a fost abandonat si expus atat degradarilor cauzate de intemperii, cat si furturilor de materiale de constructii, dar si dupa incendierea manejului din anul 1999 si prabusirea unei portiuni din zidul vestic.
Obiectivul proiectului este reabilitarea completa a cladirii existente a manejului, refacerea acceselor, realizarea de compartimentari interioare pe o latura a cladirii, amenajari exterioare cu spatii verzi, parcari, platforma destinata amplasarii utilajelor pentru sistemul de incalzire/racire a cladirii in vederea redarii in circuitul cultural si educational in cadrul unui complex multifunctional. Valoarea investitiei este de 4.778.072 lei, iar durata de realizare va fi 18 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CNAIR: Aproape 200 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor şi prevenirea efectelor inundaţiilor

Articolul următor

CFR va prezenta proiectul de modernizare a liniei de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, în cinci variante

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share