Bihor Investitii Ultimele stiri

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

In sedinta Consiliului Local Oradea din 27 martie, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru lucrarile de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si a Palatului Ullmann. In cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrarilor de protejare si interventie asupra cladirilor cu valoare cultural – arhitecturala situate in Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016 au fost selectate in anul 2017 si imobilele palatul Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si Palatul Ullmann. Ambele lucrari necesita interventia in regim de urgenta datorita degradarilor de la acoperis, fatade interioare si exterioare, finisaje si elemente decorative, cauzate de o degradare morala fireasca si de interventii neconforme.
In ceea ce priveste Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, acesta are un regim de inaltime S+P+2E, avand o forma rectangulara, cu doua curti interioare si doua fatade orientate spre domeniul public, respectiv spre Calea Republicii si Parcul Traian. Interventiile propuse pentru acest palat sunt: reabilitarea fatadelor exterioare, interventii de inlocuire a elementelor degradate ale sarpantei, dar si reabilitari ale fatadelor interioare. Valoarea totala a investitiei este de 3.530.089,44 lei (fara TVA), iar durata de realizare a investitiei este de 18 luni.
Lucrarile de interventie la cealalta cladire reprezentativa, Palatul Ullmann, sunt urmatoarele: inlocuirea integrala a invelitorii, inlocuirea elementelor degradate ale sarpantei, inlocuirea integrala a planseului peste ultimul nivel, repararea/inlocuirea jgheaburilor si a burlanelor, refacerea tamplariilor dupa modelele originale, refacerea elementelor decorative (brauri, ancadramente, cornise, refacerea placajelor din faianta smaltuita de la parterul cladirii, restaurarea celor doua altoreliefuri, refacerea trotuarului public dinspre Piata 1 Decembrie. Valoarea estimata a invetitiei este de 8.348.843 lei (fara TVA), iar durata de realizare este de 24 de luni.
Ansamblul Cazarmii Husarilor urmeaza sa fie reabilitat si el printr-un proiect cu finantare europeana. Cladirea Husarilor este grupul de cladiri aflat in situatia cea mai dramatica dintre toate obiectivele de pe lista monumentelor istorice din Oradea. Starea lui s-a agravat in mod deosebit in ultimul deceniu, dupa ce a fost abandonat si expus atat degradarilor cauzate de intemperii, cat si furturilor de materiale de constructii, dar si dupa incendierea manejului din anul 1999 si prabusirea unei portiuni din zidul vestic.
Obiectivul proiectului este reabilitarea completa a cladirii existente a manejului, refacerea acceselor, realizarea de compartimentari interioare pe o latura a cladirii, amenajari exterioare cu spatii verzi, parcari, platforma destinata amplasarii utilajelor pentru sistemul de incalzire/racire a cladirii in vederea redarii in circuitul cultural si educational in cadrul unui complex multifunctional. Valoarea investitiei este de 4.778.072 lei, iar durata de realizare va fi 18 luni.

Related posts

Parteneriat Druid – Vonage pentru introducerea chatboţilot în WhatsApp

Traian Dan

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Stefana Muresan

Alte 30 de autobuze Mercedes cu dotări de ultimă generație, puse în circulație la Cluj-Napoca. Investiție de peste 62 mil. lei

redactia

Traseu rutier modernizat în zona turistică montană a Clujului

Nora Dumitrescu

Adrian Ionel, director general: „Interesul major al UNIFARM a fost sănătatea medicilor și a pacienților din sistemul de sănătate românesc”

redactia

Facebook lansează Messenger Rooms: aplicația de chat devine un instrument mult mai competitiv

Ion Surdu

ANCOM a aplicat sancțiuni de peste 1,6 milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire cu voce mobilă

Papuc Irina

MHS Trucks, fabrică de asamblat mașini pentru pompieri la Sibiu

Stefana Muresan

Prima Shops va deschide o galerie comercială la Satu Mare, spre Carei

Traian Dan

Livadă ecologică de aluni, investiție cu fonduri europene în Ilva Mică

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Metrou și tren metropolitan – licitație pentru studii de prefezabilitate/fezabiltate

Stefana Muresan

Premiile Astra Film Festival 2019 – ”Teach”, cel mai bun documentar românesc, dezvoltat la Sibiu

Ligia Voro

Primăria Sibiu vrea să extindă zonele de parcări cu plată

Papuc Irina

Ungaria, nouă autostradă spre România

Stefana Muresan

O firmă din Craiova a câștigat contractul pentru noul terminal de curse externe al aeroportului din Timișoara

redactia

Oamenii se reîntorc treptat la birouri și la metrou

Ionut Oprea

Covid-19: Adobe România oferă angajaților câte 250 de dolari pentru amenajarea biroului de acasă

Papuc Irina

Companii din Belgia, în căutare de parteneri de afaceri în România

Ligia Voro

Pregătiri pentru exproprierile de pe ultimele două secțiuni ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. Sunt necesare peste 42 de milioane de lei

Ion Surdu

Castrul roman de la Turda, reabilitat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Optim PM a asistat IKEA în deschiderea celui mai mare magazin din sud-estul Europei

Ligia Voro

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Stefana Muresan

TAF-urile IRUM Reghin, la cel mai mare târg de exploatare forestieră din lume

Stefana Muresan

Camera de Comerţ şi Industrie a României premiază 12.472 de companii cu performanţe economice deosebite

redactia

Leave a Comment