Bihor Investitii Ultimele stiri

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

In sedinta Consiliului Local Oradea din 27 martie, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru lucrarile de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si a Palatului Ullmann. In cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrarilor de protejare si interventie asupra cladirilor cu valoare cultural – arhitecturala situate in Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016 au fost selectate in anul 2017 si imobilele palatul Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si Palatul Ullmann. Ambele lucrari necesita interventia in regim de urgenta datorita degradarilor de la acoperis, fatade interioare si exterioare, finisaje si elemente decorative, cauzate de o degradare morala fireasca si de interventii neconforme.
In ceea ce priveste Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, acesta are un regim de inaltime S+P+2E, avand o forma rectangulara, cu doua curti interioare si doua fatade orientate spre domeniul public, respectiv spre Calea Republicii si Parcul Traian. Interventiile propuse pentru acest palat sunt: reabilitarea fatadelor exterioare, interventii de inlocuire a elementelor degradate ale sarpantei, dar si reabilitari ale fatadelor interioare. Valoarea totala a investitiei este de 3.530.089,44 lei (fara TVA), iar durata de realizare a investitiei este de 18 luni.
Lucrarile de interventie la cealalta cladire reprezentativa, Palatul Ullmann, sunt urmatoarele: inlocuirea integrala a invelitorii, inlocuirea elementelor degradate ale sarpantei, inlocuirea integrala a planseului peste ultimul nivel, repararea/inlocuirea jgheaburilor si a burlanelor, refacerea tamplariilor dupa modelele originale, refacerea elementelor decorative (brauri, ancadramente, cornise, refacerea placajelor din faianta smaltuita de la parterul cladirii, restaurarea celor doua altoreliefuri, refacerea trotuarului public dinspre Piata 1 Decembrie. Valoarea estimata a invetitiei este de 8.348.843 lei (fara TVA), iar durata de realizare este de 24 de luni.
Ansamblul Cazarmii Husarilor urmeaza sa fie reabilitat si el printr-un proiect cu finantare europeana. Cladirea Husarilor este grupul de cladiri aflat in situatia cea mai dramatica dintre toate obiectivele de pe lista monumentelor istorice din Oradea. Starea lui s-a agravat in mod deosebit in ultimul deceniu, dupa ce a fost abandonat si expus atat degradarilor cauzate de intemperii, cat si furturilor de materiale de constructii, dar si dupa incendierea manejului din anul 1999 si prabusirea unei portiuni din zidul vestic.
Obiectivul proiectului este reabilitarea completa a cladirii existente a manejului, refacerea acceselor, realizarea de compartimentari interioare pe o latura a cladirii, amenajari exterioare cu spatii verzi, parcari, platforma destinata amplasarii utilajelor pentru sistemul de incalzire/racire a cladirii in vederea redarii in circuitul cultural si educational in cadrul unui complex multifunctional. Valoarea investitiei este de 4.778.072 lei, iar durata de realizare va fi 18 luni.

Related posts

Lucrările la Autostrada Sebeș-Turda, suspendate. Instanța obligă antreprenorul și statul să respecte măsurile privind izolarea fonică

Papuc Irina

Dräxlmaier Hunedoara investește 80.000 de euro în dotarea atelierelor pentru elevii din sistemul de învățământ dual

Papuc Irina

Shopping City Târgu Mureș, deschis oficial

Ionut Oprea

Automobile Bavaria Group deschide un centru pentru marca Volkswagen, în Baia Mare

redactia

[Enjoy Transylvania!] Reghin municipality, from a rich history to digital technology

Transilvania Business

Anca Moldovan, Product Marketing Manager NTT DATA Romania: „Clarvision susține dorința de diferențiere a companiilor și va contribui în continuare la reușita și creșterea lor”

redactia

POZITIV TB: Andreea Paul, președinte INACO – “Traseul actual este de la ON-LINE la OM-LINE”

Ligia Voro

Parteneriat Mastercard și TransferGo valabil și în România pentru transferuri internaționale de bani

Ion Surdu

Provocare la reciclare

Ionut Oprea

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

Primul muzeu din țară care va propune vizitatorilor să descopere tradițiile cu ochelari VR: investiție de peste 160.000 de euro

Papuc Irina

Alba: Fostul patron al Supremia Grup, Levente Bara, investiție de 3 milioane de euro într-o nouă fabrică

Stefana Muresan

Corina Cretu: Simplificarea regulilor referitoare la obtinerea de fonduri europene, o prioritate

Stefana Muresan

Dan Zaharia – Extind, Iasi: Cuvinte cheie în noul normal, cum putem folosi lecţia lui 2020 pentru modelarea prezentului

Ionut Oprea

Vertiv anunţă inaugurarea noilor birouri din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

The Economist: Cluj-Napoca, proiect imobiliar uriaș în 2019; noi locuinţe pentru 200.000 de persoane

redactia

Cererile de negociere cu băncile prin CSALB au crescut de zece ori din 2016

Traian Dan

Fondul american de investiții PHI Group vine în Transilvania să cultive cannabis medicinal

Stefana Muresan

Proprietăți de pe 70.000 hectare din Sălaj vor fi cadastrate gratuit

Nora Dumitrescu

Bursele ANIS 2020. Cadrele didactice universitare se pot înscrie pentru a beneficia de sponsorizări în valoare de 5.000 de euro/proiect

Ion Surdu

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

Echipamente medicale de 3,2 milioane de dolari din China pentru Oradea

Traian Dan

„Vinurile Împăraților”, din nou pe piață

Stefana Muresan

Golful românesc, în căutarea timpului pierdut

Ligia Voro

Leave a Comment