Bihor Investitii Ultimele stiri

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

In sedinta Consiliului Local Oradea din 27 martie, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru lucrarile de reabilitare a palatului Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si a Palatului Ullmann. In cadrul Programului Multianual pentru realizarea lucrarilor de protejare si interventie asupra cladirilor cu valoare cultural – arhitecturala situate in Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718/2016 au fost selectate in anul 2017 si imobilele palatul Rimanóczy Kálmán Senior (Casa Venetiana) si Palatul Ullmann. Ambele lucrari necesita interventia in regim de urgenta datorita degradarilor de la acoperis, fatade interioare si exterioare, finisaje si elemente decorative, cauzate de o degradare morala fireasca si de interventii neconforme.
In ceea ce priveste Palatul Rimanóczy Kálmán Senior, acesta are un regim de inaltime S+P+2E, avand o forma rectangulara, cu doua curti interioare si doua fatade orientate spre domeniul public, respectiv spre Calea Republicii si Parcul Traian. Interventiile propuse pentru acest palat sunt: reabilitarea fatadelor exterioare, interventii de inlocuire a elementelor degradate ale sarpantei, dar si reabilitari ale fatadelor interioare. Valoarea totala a investitiei este de 3.530.089,44 lei (fara TVA), iar durata de realizare a investitiei este de 18 luni.
Lucrarile de interventie la cealalta cladire reprezentativa, Palatul Ullmann, sunt urmatoarele: inlocuirea integrala a invelitorii, inlocuirea elementelor degradate ale sarpantei, inlocuirea integrala a planseului peste ultimul nivel, repararea/inlocuirea jgheaburilor si a burlanelor, refacerea tamplariilor dupa modelele originale, refacerea elementelor decorative (brauri, ancadramente, cornise, refacerea placajelor din faianta smaltuita de la parterul cladirii, restaurarea celor doua altoreliefuri, refacerea trotuarului public dinspre Piata 1 Decembrie. Valoarea estimata a invetitiei este de 8.348.843 lei (fara TVA), iar durata de realizare este de 24 de luni.
Ansamblul Cazarmii Husarilor urmeaza sa fie reabilitat si el printr-un proiect cu finantare europeana. Cladirea Husarilor este grupul de cladiri aflat in situatia cea mai dramatica dintre toate obiectivele de pe lista monumentelor istorice din Oradea. Starea lui s-a agravat in mod deosebit in ultimul deceniu, dupa ce a fost abandonat si expus atat degradarilor cauzate de intemperii, cat si furturilor de materiale de constructii, dar si dupa incendierea manejului din anul 1999 si prabusirea unei portiuni din zidul vestic.
Obiectivul proiectului este reabilitarea completa a cladirii existente a manejului, refacerea acceselor, realizarea de compartimentari interioare pe o latura a cladirii, amenajari exterioare cu spatii verzi, parcari, platforma destinata amplasarii utilajelor pentru sistemul de incalzire/racire a cladirii in vederea redarii in circuitul cultural si educational in cadrul unui complex multifunctional. Valoarea investitiei este de 4.778.072 lei, iar durata de realizare va fi 18 luni.

Related posts

Trei produse noi în portofoliul Azomureş

redactia

În Maramureș se taie ilegal 90.000 de metri cubi pe pădure pe an

Nora Dumitrescu

Lungimea autostrăzilor a crescut cu 5,2%, respectiv cu 43 km în anul 2019

Traian Dan

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Euro a împlinit 20 de ani

redactia

Germanii de la Karl Heinz Dietrich, investiţie de peste 5 milioane de euro la Blaj

Stefana Muresan

Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi restaurată, cel mai mare proiect din acest domeniu din ultimii 30 de ani

Stefana Muresan

Rețeaua Lemnul Verde și-a redeschis terasa din Dej

Nora Dumitrescu

Reabilitarea drumului care leagă Sibiul de Transalpina: primii pași

Papuc Irina

Cifra de afaceri în comerț, în creștere cu 7,1 la sută în primele zece luni

Papuc Irina

Trei locații pentru primul aquapark al Clujului

Nora Dumitrescu

Green Residence. O nouă ofertă imobiliară în Tîrgu-Mureș, de la un nou jucător

Ligia Voro

Lansare Start-Up Nation 2018

redactia

Fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru proiete în IT

redactia

Clinică-spital Dr. Leahu, în Cluj Napoca, investiție de 2 milioane euro. Pacienții pleacă cu toți dinții puși într-o singură zi

redactia

Zalăul a ajuns în topul retailului din România

Nora Dumitrescu

Oradea: Licitație anulată pentru noul terminal al Aeroportului

Stefana Muresan

Clujul are cea mai performantă companie de transport public din România

Nora Dumitrescu

Austriecii de la Rondocarton, cu fabrică în Apahida, cifră de afaceri de aproximativ 93 mil. euro în 2018

redactia

Ecosistemul pentru start-up-uri La French Tech România a fost lansat

Ligia Voro

Zalăul va avea primul cinema drive-in

Nora Dumitrescu

POZITIV TB: O companie pregătește IT-ști, le caută job-uri, plata cursurilor, după angajare

Traian Dan

Explorați natura pe două roți, cu ajutorul Greensylvania

Ligia Voro

Transgaz, investiție de 360 de mil. euro pentru realizarea conductei ce va prelua gazele din Marea Neagră

Stefana Muresan

Leave a Comment