Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Comisia Europeană susţine continuarea finanţării de 1,13 miliarde euro pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii feroviare

Comisia Europeană susţine continuarea finanţării CEF Transport 2014-2020, în valoare de 1,13 miliarde euro, pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii feroviare, informează, miercuri, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
“Reprezentanţii Comisiei Europene susţin implementarea proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, conform calendarelor şi a bugetelor transmise de reprezentanţii CFR SA, la data de 30 martie 2018. CFR SA are cereri de finanţare aprobate de Comisia Europeană pentru şapte proiecte incluse în Programul CEF Transport 2014-2020, contribuţia totală a CEF fiind de aproximativ 1,13 miliarde euro”, se spune într-un comunicat al companiei.
Unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare este implementat pe tronsonul feroviar Braşov – Sighişoara, pentru care CFR SA a obţinut două granturi de finanţare, în valoare totală de 1,11 miliarde de euro, pentru modernizarea subsecţiunilor Braşov – Apaţa, Caţa – Sighişoara şi Apaţa – Caţa.
Având în vedere schimbările legislative din anul 2016 privind achiziţiile publice, care au afectat procedurile de achiziţie ale serviciilor şi lucrărilor derulate de CNCF CFR SA, Guvernul României a aprobat în 2017 un Memorandum pentru implementarea proiectelor CNCF CFR SA, iar la nivelul Comisiei Europene (INEA şi DG MOVE) a fost adoptat Planul de Măsuri pentru accelerarea şi facilitarea implementării proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) 2014-2020.
În acest context, reprezentanţii CFR SA au adoptat o serie de măsuri organizatorice, administrative şi financiare necesare implementării proiectelor CEF, iar până la sfârşitul lunii martie 2018 toate documentaţiile de atribuire conexe proiectelor de reabilitare a secţiunilor de cale ferată Braşov – Apaţa, Caţa – Sighişoara şi Apaţa – Caţa au fost lansate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
Conform CFR SA, rapoartele de progres transmise au obţinut aprobarea Comisiei Europene, respectiv INEA şi DG MOVE, care s-a arătat mulţumită de acţiunile CEF în domeniul feroviar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Vitacom Electronics încheie primul trimestru cu afaceri de 13,5 milioane lei, în creştere cu 25%

Articolul următor

Peste 1.000 de arbuști și plante, în cadrul Vox Vertical Village

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share