București Real Estate

Portland Trust și Ares Management LP au vândut complexul de birouri Oregon Park către Lion’s Head Investments

• Lion’s Head Investment, companie rezultată din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual și AG Capital, realizează prima tranzacție pe piața românească.
Lion’s Head Investments își face intrarea pe piața imobiliară locală și anunță achiziția proiectului de birouri Oregon Park, deținut de Portland Trust și Ares Management. Proiectul constă în trei clădiri de birouri de clasă A și este amplasat în zona de nord a Bucureștiului.
Tranzacția include atât achiziția primelor două clădiri deja finalizate din Oregon Park, A și B, precum și a clădirii C, aflată în stadiu de construcție. În prezent, clădirile A și B sunt închiriate integral unor importante companii internaționale ca Oracle, Deloitte, Euler Hermes și Kepler Alten.
Robert Neale, CEO al Portland Trust: “Suntem încântați că o companie de talia Lion’s Head Investments a ales Oregon Park pentru a fi prima sa investiție din București. Acest proiect este un adevărat parc de afaceri și are un mix de chiriași excelent.”
Christo Iliev, CEO al Lion’s Head Investments: “Suntem impresionați de calitatea clădirilor și de standardele la care lucrează dezvoltatorul, Portland Trust. Oregon Park este o completare perfectă a portofoliului nostru de clădiri de birouri, care depășește în acest moment 150.000 m2 și este evaluat la peste 310 milioane euro. Acesta este doar primul pas din planul nostru ambițios de investiții în România.”
Finalizarea formală a tranzacției va avea loc în luna iunie 2018.
Complexul Oregon Park va avea în total trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 m2. Proiectul a obținut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), calificativul “Excelent”. Oregon Park este proiectat să devină până la finele lui 2019 unul dintre cele mai moderne și eficiente energetic proiecte de birouri din zona Barbu Văcărescu – Floreasca și din nordul capitalei. Complexul este alegerea firească pentru marile companii în căutare de spații de birouri de maximă eficiență.
Oregon Park a câștigat recent premiul CEEQA pentru “Clădirea Anului în Sud-Estul Europei in 2018”.
Oregon Park beneficiază de un design contemporan creat de biroul de arhitectură Chapman Taylor și de ultimele tehnologii în materie de spații de birouri. Complexul a fost proiectat pentru a oferi combinația perfectă de spații de birouri realizate la standarde înalte de calitate și eficiență, și un mediu înconjurător plăcut, pe un teren de aproape 4 ha, dominat de un spațiu verde generos. Oregon Park este mai mult decât un complex care atrage chiriași AAA – ofera soluții de eficiență energetică, prin consumul redus de energie și tehnologiile verzi.
În cadrul acestei tranzacții, casa de avocatură Kinstellar a consiliat cumpărătorul, iar compania de consultanță imobiliară Knight Frank și casa de avocatură Peli Filip au consiliat vânzătorul.
Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de clădiri de birouri în București, printre care: Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park și Opera Center. În prezent, Portland Trust are două proiecte în construcție, în București– Clădirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat în zona Expoziției, în zona de Nord.
Lion’s Head este un investitor de termen lung în proprietăți comerciale premium din Europa Centrală și de Est și este rezultatul unui joint-venture între fondul de investiții sud-african, Old Mutual Property și AG Capital. Lion’s Head are un portofoliu de spații de birouri de 150.000 m2 și valorează 310 milioane euro. În acest portofoliu se remarcă Polygraphia Office Center, de 35.000 m2 și Megapark, de 75.000 m2. Ambele proiecte sunt închiriate în totalitate unor companii internaționale.
AG Capital este un grup de invesții activ în Sud-Estul Europei și format din companii cu experiență în domenii ca investițiile, dezvoltarea, consultanța și administrarea activelor imobiliare. AG Capital activează în regiune de peste 25 de ani.
Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.
Activă în România și Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri și centre comerciale regionale, la clădiri de birouri și parcuri industriale și logistice.
Portland Trust a construit până în prezent peste 600.000 m2 închiriabili de spații comerciale noi. Compania are în construcție în cursul acestui an aproximativ 100.000 m2 de spații noi de birouri.
Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple prin folosirea materialelor naturale locale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă, implementarea unor tehnologii moderne și eficiente și aderarea la regulamentele locale și internaționale privind eficiența energetică. Scopul este dezvoltarea unor clădiri care se integrează armonios în mediul înconjurător și minimizează impactul asupra acestuia. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Teraplast cumpără o fabrică de panouri sandwich în Serbia

Stefana Muresan

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

Baia Mare va avea parc industrial metropolitan

Nora Dumitrescu

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

Poziționarea în mintea clienților

redactia

CW Echinox, Property Manager pentru Ţiriac Tower

Transilvania Business

Cel mai celebru hotel din Cluj, bun de cumpărat

Nora Dumitrescu

Piața de capital din România, scădere de 8,6% în primele două luni ale anului

Ligia Voro

Prima ediție a Made in Romania s-a încheiat. Transilvania și Banat reprezentate la vârf

Ligia Voro

Standul comun al României, pentru prima dată la transport logistic München

Ligia Voro

Piața rezidențială în orașele regionale: urcare la Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Romanian Facility Management Experience Days

Ionut Oprea

Rebranding Andreea Cojoc: antreprenor „Mon petit Jo”

Ioan Sandor

Cluj-Napoca: West City Tower, cel mai înalt bloc de locuințe din România, aproape de finalizare

Stefana Muresan

“Trăim vremuri de mari transformări” – Frank Wolf, noul director al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj

Ionut Oprea

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est

redactia

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020

Transilvania Business

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Așteptările companiilor germane sunt tot mai reduse, conform sondajului AHK

Ligia Voro

Clujenii de la Vitacom vor da în funcțiune noul lor centru logistic

Nora Dumitrescu

Germania are un nou ambasador la Bucureşti

Stefana Muresan

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

Impozitare redusă pentru clădirile “eco” din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment