București Real Estate

Portland Trust și Ares Management LP au vândut complexul de birouri Oregon Park către Lion’s Head Investments

• Lion’s Head Investment, companie rezultată din asocierea de tip joint-venture dintre Old Mutual și AG Capital, realizează prima tranzacție pe piața românească.
Lion’s Head Investments își face intrarea pe piața imobiliară locală și anunță achiziția proiectului de birouri Oregon Park, deținut de Portland Trust și Ares Management. Proiectul constă în trei clădiri de birouri de clasă A și este amplasat în zona de nord a Bucureștiului.
Tranzacția include atât achiziția primelor două clădiri deja finalizate din Oregon Park, A și B, precum și a clădirii C, aflată în stadiu de construcție. În prezent, clădirile A și B sunt închiriate integral unor importante companii internaționale ca Oracle, Deloitte, Euler Hermes și Kepler Alten.
Robert Neale, CEO al Portland Trust: “Suntem încântați că o companie de talia Lion’s Head Investments a ales Oregon Park pentru a fi prima sa investiție din București. Acest proiect este un adevărat parc de afaceri și are un mix de chiriași excelent.”
Christo Iliev, CEO al Lion’s Head Investments: “Suntem impresionați de calitatea clădirilor și de standardele la care lucrează dezvoltatorul, Portland Trust. Oregon Park este o completare perfectă a portofoliului nostru de clădiri de birouri, care depășește în acest moment 150.000 m2 și este evaluat la peste 310 milioane euro. Acesta este doar primul pas din planul nostru ambițios de investiții în România.”
Finalizarea formală a tranzacției va avea loc în luna iunie 2018.
Complexul Oregon Park va avea în total trei clădiri de birouri ce vor ocupa o suprafață închiriabilă de circa 70.000 m2. Proiectul a obținut certificarea BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology), calificativul “Excelent”. Oregon Park este proiectat să devină până la finele lui 2019 unul dintre cele mai moderne și eficiente energetic proiecte de birouri din zona Barbu Văcărescu – Floreasca și din nordul capitalei. Complexul este alegerea firească pentru marile companii în căutare de spații de birouri de maximă eficiență.
Oregon Park a câștigat recent premiul CEEQA pentru “Clădirea Anului în Sud-Estul Europei in 2018”.
Oregon Park beneficiază de un design contemporan creat de biroul de arhitectură Chapman Taylor și de ultimele tehnologii în materie de spații de birouri. Complexul a fost proiectat pentru a oferi combinația perfectă de spații de birouri realizate la standarde înalte de calitate și eficiență, și un mediu înconjurător plăcut, pe un teren de aproape 4 ha, dominat de un spațiu verde generos. Oregon Park este mai mult decât un complex care atrage chiriași AAA – ofera soluții de eficiență energetică, prin consumul redus de energie și tehnologiile verzi.
În cadrul acestei tranzacții, casa de avocatură Kinstellar a consiliat cumpărătorul, iar compania de consultanță imobiliară Knight Frank și casa de avocatură Peli Filip au consiliat vânzătorul.
Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de clădiri de birouri în București, printre care: Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park și Opera Center. În prezent, Portland Trust are două proiecte în construcție, în București– Clădirea C din Oregon Park, respectiv EXPO Business Park, situat în zona Expoziției, în zona de Nord.
Lion’s Head este un investitor de termen lung în proprietăți comerciale premium din Europa Centrală și de Est și este rezultatul unui joint-venture între fondul de investiții sud-african, Old Mutual Property și AG Capital. Lion’s Head are un portofoliu de spații de birouri de 150.000 m2 și valorează 310 milioane euro. În acest portofoliu se remarcă Polygraphia Office Center, de 35.000 m2 și Megapark, de 75.000 m2. Ambele proiecte sunt închiriate în totalitate unor companii internaționale.
AG Capital este un grup de invesții activ în Sud-Estul Europei și format din companii cu experiență în domenii ca investițiile, dezvoltarea, consultanța și administrarea activelor imobiliare. AG Capital activează în regiune de peste 25 de ani.
Portland Trust este o companie importantă de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală, care a fost înfiinţată în anul 1997.
Activă în România și Republica Cehă, compania a realizat o gamă largă de proiecte imobiliare, de la supermarketuri și centre comerciale regionale, la clădiri de birouri și parcuri industriale și logistice.
Portland Trust a construit până în prezent peste 600.000 m2 închiriabili de spații comerciale noi. Compania are în construcție în cursul acestui an aproximativ 100.000 m2 de spații noi de birouri.
Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare și simple prin folosirea materialelor naturale locale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă, implementarea unor tehnologii moderne și eficiente și aderarea la regulamentele locale și internaționale privind eficiența energetică. Scopul este dezvoltarea unor clădiri care se integrează armonios în mediul înconjurător și minimizează impactul asupra acestuia. Compania a câștigat numeroase premii pentru design și sustenabilitate.

Related posts

Kesz: “Lucrările de construcții vor redresa economia după coronavirus”

Nora Dumitrescu

myhive, the address for business refined

Ionut Oprea

CTP:  12 mil. de euro investitie pentru extinderea DSV

Ionut Oprea

Peste 25 de magazine se deschid în Sun Plaza după finalizarea etapei a doua de remodelare

Ionut Oprea

CA IMMO: Peste 30.000 mp inchiriati in Bucuresti in 2017

Ionut Oprea

Colliers International preia administrarea birourilor Vox Technology Park din Timișoara. Portofoliul de birouri administrat crește cu 10%

Stefana Muresan

AFI Europe deschide AFI Brasov în centrul României

Papuc Irina

VGP must constantly be ready to respond to new investment opportunities

Ionut Oprea

Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, cel mai mare constructor român în 2017

Stefana Muresan

Romgaz rămâne jucător activ pe piaţa de furnizare în contextul liberalizării pieței

Ligia Voro

UE semnează două acorduri cu Vietnam

Ligia Voro

Coresi Avantgarden – proiectul rezidențial al anului

Stefana Muresan

66% din companiile de IT&C din București preferă sedii în sectorul 1

Stefana Muresan

Aplicația Programare online vă scurtează timpul petrecut la notar

redactia

Numărul de angajați din industria serviciilor de afaceri din Cluj va crește cu 10% în 2020

Papuc Irina

IMMOFINANZ, raport pentru S1

Transilvania Business

În următoarele 16 luni, aproape 500.000 mp de birouri moderne în București și orașele regionale

Ionut Oprea

CBRE România Flash Call: Impactul COVID-19 pe piața imobiliară se va resimți în al doilea trimestru. Măsurile de siguranță și tehnologia sunt pe agenda tuturor

Papuc Irina

Asigurări de la OCPI Cluj. Cadastru până în 2023

Ligia Voro

100 days to the Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Noul Consiliu Director pentru Camera franceza de comert si industrie din Romania (CCIFER)

Stefana Muresan

Evoluția pozitivă a economiei va diminua efectul Legii dării în plată

11 milioane euro pentru Vida Herastrau

Stefana Muresan

Around the world in 77 projects

Transilvania Business

Leave a Comment