Cluj Investitii Ultimele stiri

Astra Vagoane Calatori, singurul ofertant in licitatia pentru tramvaie noi de la Cluj-Napoca

Astra Vagoane Calatori este unicul ofertant pentru procedura de achizitie a 22 de tramvaie noi, lansata de catre Municipiul Cluj-Napoca. Reprezentantii Primariei Cluj au declarat pentru Club Feroviar ca in prezent se analizeaza oferta depusa de catre producatorul aradean de material rulant.
Valoarea estimata pentru cele 22 de tramvaie este de 190 milioane lei, fara TVA, (41 milioane euro). Primaria municipiului Cluj-Napoca mentioneaza ca va fi incheiat un acord-cadru, cu o singura companie, pentru furnizarea tramvaielor. Durata acordului va fi de patru ani, noteaza sursa citata.
Reamintim ca licitatia a fost lansata in luna februarie a acestui an si cu toate ca termenul initial pentru depunerea ofertelor fusese stabilit pana la data de 19 martie, acesta a fost ulterior prelungit pana la data de 18 mai.
Criteriul de atribuire va urmari cel mai bun raport calitate-pret in ceea ce priveste pretul ofertei cu o pondere de 80%. O pondere de 10% va avea si criteriul privind numarul de calatori transportati peste valoarea minima impusa, cu respectarea standardului de 1 calator/0,125 mp.
La inceputul lunii mai Primaria Cluj-Napoca a depus cereri de finantare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru sustinerea transportului electric nepoluant in oras. In aceasta cerere de finantare este cuprinsa si achizitia celor 22 de tramvaie noi.
Sursa foto: astra-passengers.ro

Related posts

Propunerea de buget a Sibiului pentru 2020: aproape 400 de milioane de lei pentru dezvoltare și un excedent de peste 300 de milioane

Papuc Irina

Operații pe inimă decontate de CAS, la Polisano Sibiu

Stefana Muresan

Oportunitatea unor investiții, discutată la Primăria Hunedoara cu consulul onorific al Spaniei

Stefana Muresan

Leave a Comment